printlogo


کد خبر: 247209تاریخ: 1401/1/16 00:00
آمار فوتی‌های کرونا نگران‌کننده است میزان بستری‌ها بیش از ۲ برابر شد
بیم از پیک هفتم
طی 24 ساعت 53 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند

گروه اجتماعی: تعداد فوتی‌های کرونایی کشور طی ۲۴ ساعت از 38 به 53 نفر در یک شبانه‌روز رسید و تعداد مبتلایان جدید شناسایی شده بیش از 2 هزار و 200 نفر افزایش یافت تا زنگ خطر طغیان دوباره کرونا به صدا درآید. 
به گزارش «وطن‌امروز»، همان‌طور که از قبل پیش‌بینی شده بود، با بازگشت مسافران نوروزی به شهرهای مبدا و البته به خاطر عادی‌انگاری کرونا و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به احتمال زیاد شاهد افزایش موارد ابتلا، بستری و فوت ناشی از «کووید‌-19» خواهیم بود. 
مطابق آمار رسمی، از ظهر یکشنبه 14 فروردین تا ظهر دوشنبه 15 نفر به تعداد فوتی‌های کرونا اضافه شد تا میزان فوت مبتلایان به این ویروس به 53 نفر در یک شبانه‌روز برسد. همچنین تعداد بیماران جدید مبتلا به «کووید‌-19» بیش از 2 هزار و 200 نفر افزایش یافت و به 3 هزار و 519 بیمار جدید در 24 ساعت رسید. تعداد افراد بستری نیز با ۲ برابر افزایش، 450 نفر در یک روز اعلام شده است. همه این آمار و ارقام، آن هم به فاصله 24 ساعت، نشان از عادی نبودن شرایط دارد و هشداری جدی برای مدیران و مردم به‌شمار می‌آید. 
 
* کاهش آمار مرگ‌و‌میر، پایان کرونا نیست
هر چند آمار فوتی‌ها طی ۲۴ ساعت افزایش یافت اما در ایام نوروز و در مقایسه با چندماه اخیر، کاهش چشمگیری را نشان داد. شاید همین کاهش موقت آمار مبتلایان و فوتی‌ها، موجب برخی سهل‌انگاری‌ها در جامعه شده باشد. 
دکتر پرویز وحدانی، متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره به «وطن‌امروز» گفت: زمانی که آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور سیر نزولی به خود می‌گیرد متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم کم‌رنگ‌تر می‌شود، در حالی که باید گفت کرونا هنوز تهدیدکننده سلامت جامعه است. 
وی با بیان اینکه توجه به پیشگیری تا پایان بیماری کرونا و نیز رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بسیار ضروری است، اظهار داشت: تا زمانی که سازمان جهانی بهداشت پایان کرونا را اعلام نکند نباید تصور کرد که کرونا از جامعه رخت بربسته است، چرا که وجود یک بیمار حامل و ناقل این ویروس که ماهیت جهشی دارد، می‌تواند دوباره جامعه را آلوده کند. به همین علت است که در برخی کشورها از جمله چین، با مشاهده یک یا چند ابتلای جدید، سختگیری‌های خاصی را برای عموم جامعه مدنظر قرار می‌دهند.
وحدانی درباره افزایش موارد ابتلا، بستری و فوت طی 24 ساعت گفت: با توجه به افزایش میزان آمار مبتلایان و موارد بستری و فوت ناشی از کرونا در کشور، این امکان وجود دارد روزهای سخت کرونایی البته با شدت کمتر در مرگ‌و‌میر، کشور را فراگیرد. 
وی افزود: افراد سالمند و نیز افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای باید در مقایسه با دیگران، بیشتر مراقب این بیماری کشنده باشند. 
این استاد دانشگاه اضافه کرد: هر گونه علائم سرماخوردگی بی‌تردید بیماری «کووید‌-19» است و افرادی که دچار سرماخوردگی خفیف می‌شوند نیز باید مراقب دیگر افراد یا اعضای خانواده، همکاران و همنوعان خود باشند. 
وحدانی تاکید کرد: این روزها که مدارس و دانشگاه‌ها بازگشایی شده‌اند والدین، مدیران مدارس و معلمان باید بر رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی تمرکز و توجه بیشتری کنند تا بیماری شیوع بیشتری نداشته باشد. 
 
* چرا کرونا عادی شد؟
یکی از مهم‌ترین معضلات و مشکلات در مقابله با کرونا، عادی شدن آن برای جامعه است؛ تا جایی که شاهد کاهش چشمگیر رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم و اصناف هستیم. 
دکتر مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در این باره به ایسنا گفت: وقتی که در یک روز ۱۰۰ نفر از مبتلایان کرونا از دنیا می‌روند خیلی برای‌مان دردناک است اما اگر هر روز این اتفاق بیفتد، برای‌مان عادی می‌شود، بنابراین یکی از دلایل عادی شدن کرونا در جامعه، تکرار آن است اما مواردی مانند عدم تعامل، عدم حمایت و... این موضوع را تشدید می‌کند. 
وی افزود: به طور مثال یک خانوار طی تعطیلات کرونایی که در گذشته در کشور داشتیم، چندین میلیون هزینه داشت، بنابراین باید مانند معضلات دیگر به آن پرداخته می‌شد اما چرا این اتفاق نیفتاد؟ زیرا در آن زمان این موضوع، آنقدرها به عنوان یک معضل در نظر گرفته نشد و تعاملی اتفاق نیفتاد. اگر گفتمان انجام می‌شد، وزرای بهداشت و اقتصاد وقت دغدغه‌های‌شان را گفته و کارشناسان نیز دغدغه‌های‌شان را مطرح می‌کردند و حمایت انجام می‌شد قطعا شرایط متفاوت می‌شد. 
یونسیان ادامه داد: در این شرایط مردم احساس کردند که همه دستورالعمل‌ها فقط آنها را مخاطب قرار می‌دهد و حس نکردند که دستگاه‌های دولتی هم به همان اندازه مخاطب واقع می‌شوند. یکی از سوالاتی که در اوایل کرونا پیش می‌آمد، این بود که چرا نگران تردد خودروها در خیابان‌ها هستید. در آن زمان تا می‌خواستند از مدیریت کرونا صحبت کنند، ‌می‌گفتند تردد خودروها را محدود کردیم. در حالی که خودرویی که در خیابان تردد دارد، کرونا را منتشر نمی‌کند، بلکه مشکل افرادی هستند که در پاساژها، ‌باشگاه‌ها، ادارات و... حضور دارند. 
 
* آموزش و پرورش باید تعامل بهتری با والدین داشته باشد
وی با اشاره به بازگشایی مدارس اظهار داشت: متاسفانه در برخی حوزه‌ها تعامل وجود ندارد. به عنوان مثال وقتی قبل از نوروز ۱۴۰۱ بحث بازگشایی یا عدم بازگشایی مدارس مطرح شد، در کمیته علمی ۲۲ بند تدوین و اعلام کردیم اگر قرار است مدارس باز شوند، باید یکسری موارد لحاظ شود. نخستین موضوع این بود که مسؤولان آموزش‌و‌پرورش به طور شفاف با کارشناسان، مردم و انجمن‌های اولیا و مربیان جلسه گذاشته و اعلام کنند موارد پروتکل‌های بهداشتی اعم از تهویه، نحوه برگزاری کلاس‌ها و دیگر اصول بهداشتی را به این صورت انجام داده و لحاظ کرده‌اند. 
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: البته اقداماتی انجام شد اما تصمیمات و اقدامات پشت درهای بسته بود و آنها را برای مردم بیان نکرده‌اند. در حالی که بیان این موارد منجر به اعتماد مردم و کاهش دغدغه‌های والدین می‌شد. هر چقدر مردم اعتماد کنند، بیشتر تمکین کرده و کار پیش می‌رود. باید بدانیم که در نهایت این مردم هستند که باید اقدامات و دستورالعمل‌ها را اجرا کنند؛ هزار دستورالعمل و ابلاغیه هم ارائه شود، اگر پدر و مادری نگران سلامت فرزندشان باشند، در بدترین حالت که اخراج از مدرسه باشد حاضر نیستند فرزندشان را به مدرسه بفرستند.
***
    شناسایی بیش از 3500 بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در  شبانه‌روز   
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت درباره آمار کرونا، در شبانه‌روز منتهی به ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳ هزار و ۵۱۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۴۵۰ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۱۷۱ هزار و ۱۶۵ نفر رسید. همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه ۵۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۳۶۸ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۸۹۰ هزار و ۷۶۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. این در حالی است که یکهزار و ۵۹۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۴۹ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۴۷۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر 36 شهرستان در وضعیت قرمز، 59 شهرستان در وضعیت نارنجی، 295 شهرستان در وضعیت زرد و 58 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است: تاکنون ۶۳ میلیون و ۹۶۵ هزار و ۶۳۷ نفر دوز اول، ۵۶ میلیون و ۹۵۴ هزار و ۴۶۸ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۳۱۵ هزار و ۳۲۵ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۷ میلیون و ۲۳۵ هزار و ۴۳۰ دوز رسیده است. همچنین در شبانه‌روز یاد شده، ۸۶ هزار و ۳۱۹ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.


Page Generated in 0/0148 sec