printlogo


کد خبر: 247225تاریخ: 1401/1/16 00:00
رئیس قوه‌ قضائیه با اشاره به هدف‌گذاری‌های عدلیه در سال1401:
دسترسی مردم به عدالت باید کم‌هزینه‌تر شود
ضرورتی ندارد برای همه متهمان هنگام جلب از دستبند و پابند استفاده کرد مگر آنکه از مجرمان خطرناک باشند

گروه سیاسی: رئیس قوه‌قضائیه با بیان اینکه نباید شعار سال فقط در گوشه کاغذ نوشته شود، بلکه باید برای پیاده‌سازی آن جهد و تلاش کرد، اظهار داشت: دستگاه قضا در تحقق این مهم، به همه بخش‌های کشور و ۲ قوه دیگر مساعدت خواهد کرد. 
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در نشست روز گذشته شورای عالی قوه‌قضائیه با اشاره به مقوله «اجرای کامل سند تحول قضایی و تعالی آن» که یکی از اولویت‌های پانزده‌گانه دستگاه قضا در سال ۱۴۰۱ است، گفت: باید همه ارکان و اجزای قوه‌ قضائیه تلاش کنند تا در سال جاری، مقوله تحول در عدلیه را تعمیق ببخشیم و این مقوله را گسترده و عملیاتی‌تر کنیم تا از این طریق اهداف نظام و مسؤولیت‌های مصرح دستگاه قضا در قانون اساسی و الزامات مندرج در ابلاغ مقام معظم رهبری، عینیت بیشتری پیدا کند. رئیس دستگاه قضا، «برداشتن گام‌های بلندتر برای تحقق عدالت اجتماعی» را یکی از هدف‌گذاری‌های اصلی عدلیه در سال ۱۴۰۱ دانست و در این زمینه به تاکیدات و تذکرات مقام معظم رهبری و الزامات گام دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد و اساس حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی را مبتنی بر اقامه‌ عدل دانست. 
محسنی‌‌اژه‌ای در ادامه «تسهیل و تسریع دسترسی مردم به مجموعه قضایی» را یکی دیگر از هدف‌گذاری‌های عدلیه در سال جاری دانست و گفت: دسترسی مردم به عدالت باید کم‌هزینه‌تر و مطلوب‌تر شود و مواجهه همکاران قضایی با مراجعان باید توأم با خوشرویی باشد و دستگاه قضا این هدف را در سال جاری مجدانه دنبال خواهد کرد. رئیس قوه‌ قضائیه در ادامه به مسؤولان قضایی توصیه کرد از ایجاد حاشیه و دنباله‌روی حواشی ساخته شده توسط دیگران و سرگرمی به آنها به جد پرهیز کنند و صرفاً بر پیشبرد اهداف و اولویت‌ها تمرکز کنند. 
رئیس قوه‌ قضائیه در ادامه با تقدیر از سازمان زندان‌ها به سبب ترسیم اولویت‌های هشتگانه برای سال جاری، بر مقوله «طبقه‌بندی و تفکیک زندانیان تا حد ممکن با ملاحظه شاخصه‌های گوناگون نظیر سن، نوع جرم و غیره» و همچنین «گذراندن محکومیت مددجویان در زندان محل سکونت یا نزدیک‌ترین زندان به محل سکونت خانواده آنها در حد مقدور» تاکید کرد. «بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای بازاجتماعی کردن زندانیان و اشتغال آنها» توصیه دیگر قاضی‌القضات به رئیس سازمان زندان‌ها بود و حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در همین زمینه با اشاره به کمک مالی خیران در ماه مبارک رمضان برای آزادسازی زندانیان، به مسؤولان سازمان زندان‌ها توصیه کرد که صرفاً به این نوع کمک‌های خیران اکتفا نکنند و از ظرفیت‌های بالای مردمی جهت ایجاد تحول بیشتر در زندان‌ها بهره گیرند. رئیس عدلیه در ادامه این جلسه با اشاره به دستور سال گذشته خود مبنی بر چگونگی استفاده از دستبند و پابند هنگام جلب یا انتقال متهمان و محکومان، به معاونت حقوقی قوه‌قضائیه دستور داد در اسرع وقت با همکاری سایر بخش‌های قضایی و لحاظ همه قوانین و مقررات موجود، نسبت به تدوین دستورالعملی جهت ضابطه‌مندی بیشتر مقوله استفاده از دستبند و پابند برای جلب متهمان و انتقال محکومان از زندان به دادسرا یا دادگاه اقدام کند. محسنی‌اژه‌ای متذکر شد دستور صادر شده در سال گذشته مبنی بر نحوه استفاده از دستبند و پابند در قبال متهمان و محکومان به صورت کامل و جامع از سوی ضابطان و سایر بخش‌های قضایی اجرایی نشد. وی افزود: باید توجه داشت که ضرورتی ندارد برای همه متهمان هنگام جلب در مقابل چشمان خانواده یا همکاران و همچنین انتقال محکومان از زندان به مراجع قضایی از دستبند و پابند استفاده کرد، مگر آنکه این افراد از مجرمان خطرناک باشند. دستبند و پابند را نباید با سلیقه افراد استفاده کرد.

Page Generated in 0/0141 sec