printlogo


کد خبر: 247290تاریخ: 1401/1/18 00:00
شباهت رختکن تیم ‌ملی به دوره برانکو در جام‌جهانی 2006
مراقب حاشیه باشید!

مهدی مرتضویان: در شرایطی که برخی کارشناسان مسائل فنی و اقتدار سرمربی تیم ‌ملی را به عنوان یکی از نقاط ضعف او عنوان می‌کنند اما آنچه تیم ‌ملی را تهدید می‌کند «بمبی» خطرناک در رختکن این تیم است! تیم ملی فوتبال ایران به عنوان نخستین تیم قاره آسیا توانست جواز حضور در جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر را به دست آورد. دراگان اسکوچیچ با کسب 8 پیروزی، یک تساوی و یک شکست در گروه A باعث صعود ایران با ۲۵ امتیاز به عنوان تیم اول شد تا کارنامه درخشان او تبدیل به چالش جدی برای حفظ این مربی روی نیمکت تیم ‌ملی ایران در مهم‌ترین تورنمنت فوتبال در سال ۲۰۲۲ شود. منتقدان سرمربی کروات تیم ‌ملی ایران تنها پس از شکست ۲ بر صفر مقابل کره‌جنوبی فرصت انتقاد از دراگان اسکوچیچ را پیدا کردند و همان یک باخت کافی بود تا ادامه حضور این مربی برای رقابت‌های جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد. منتقدان اسکوچیچ همچنان بر این باورند نتایج تیم ‌ملی ایران به دلیل بازیکنان درخشانی است که او در اختیار دارد و در واقع این نسل طلایی فوتبال ملی ایران بوده که صعودی مقتدرانه به جام‌جهانی داشته است. مخالفان ادامه حضور اسکوچیچ اعتقاد دارند او نه تنها توانایی فنی کافی برای حضور قدرتمند تیم ‌ملی در جام‌جهانی را ندارد، بلکه توان مدیریت لازم در رختکن تیم را هم ندارد. 
 
* کریم باقری مرد شماره یک رختکن شد
اسکوچیچ پس از روی کار آمدن تصمیم گرفت کریم باقری را در کادر فنی تیم ‌ملی داشته باشد اما پرسپولیس با خروج او مخالفت کرد. با این حال سرمربی تیم ‌ملی ایران با آگاهی از احتمال بروز هرگونه اختلاف در بین ستاره‌های تیم ‌ملی ایران روی آمدن باقری اصرار کرد تا او ۲ شغله شده و همزمان با حضور روی نیمکت سرخپوشان پایتخت در اردوهای تیم ‌ملی نیز حضور پیدا کند. 
 
* جلوگیری از تنش در بحرین
نخستین جرقه اختلاف بین بازیکنان تیم ‌ملی ایران که از نگاه بسیاری از مربیان فوتبال بخشی کاملا طبیعی از این رشته است در اردوی تیم ‌ملی ایران در بحرین زده شد. با این حال نقش پررنگ کریم باقری در جلوگیری از هرگونه درگیری کمک کرد تا شاگردان اسکوچیچ در دور برگشت مرحله مقدماتی انتخابی جام‌جهانی ۲۰۲۲ با بازدهی
صد درصدی بتوانند راهی مرحله بعد شوند. 
 
* نظم کی‌روش فراموش شد
بر هیچ کس پوشیده نیست اسکلت تیم ‌ملی ایران همچنان از دوران کارلوس کی‌روش باقی مانده است. با آمدن اسکوچیچ او تلاش کرد خیلی زود با بازیکنان ایجاد صمیمیت کند اما تلاش‌های او با از بین رفتن نظمی که در دوران کی‌روش به وجود آمده بود، همراه شد. 
 
* اسکوچیچ محبوب است؟
سال گذشته بود که صحبت‌های اسکوچیچ درباره تکنیک و تاکتیک بازیکنان ایرانی با واکنش مهدی طارمی همراه شد. مهاجم ملی‌پوش تیم پورتو که فصل درخشانی در لیگ برتر پرتغال داشت، پس از صحبت‌های اسکوچیچ در توئیتر نوشت: «باید عرض کنم بازیکنان ایرانی علاوه بر تکنیک فردی و جنگندگی و... از لحاظ دانش فوتبال و تاکتیک خیلی درک بالایی دارند ولی متأسفانه مشکلات جایی دیگر است. زنده باد ایران». 
هر چند این جملات انتقاد از طارمی را به دلیل ایستادن رو در روی سرمربی تیم ملی در پی داشت اما نشان از عدم محبوبیت اسکوچیچ در رختکن تیم ‌ملی داشت. گفته طارمی را تعدادی از بازیکنان باتجربه تیم ‌ملی بدون توئیت به شخص اسکوچیچ هم منتقل کردند و از صحبت‌های سرمربی تیم ناراحت شدند تا او بر خلاف کی‌روش چندان محبوب قلب‌های رختکن تیم ‌ملی ایران نباشد. 
 
* خبری از بیانیه‌های مشترک نیست
بازیکنان تیم ‌ملی ایران در دوران کارلوس کی‌روش هر موقع قصد اعتراض به هر موضوعی را داشتند، موضعی مشترک اتخاذ کرده و هماهنگ با یکدیگر آن را در صفحات شخصی خود در فضای مجازی منتشر می‌کردند؛ مواضعی که در دوران اسکوچیچ به ندرت تکرار شد تا خبری از بیانیه‌های مشترک از سوی رختکن تیم ‌ملی نباشد. 
عدم اتحاد بازیکنان در اعتراض به هر یک از خواسته‌های مشترک باعث شد آنها دیگر مثل گذشته با همدیگر نباشند و گروه آنها در واتساپ نیز با تعداد بازیکن کمتری فعالیت خود را ادامه دهد و شایعه چنددستگی آنها زمانی که قرار است از یک الگوی رفتاری اطاعت کنند پیچیده است. 
 
* اظهار نظرهای متفاوت و غیرحرفه‌ای
تعدادی از بازیکنان تیم ‌ملی ایران پس از مشخص شدن گروه‌بندی بازی‌های جام‌جهانی قطر صحبت از بالا بودن شانس صعود این تیم کردند اما تنها ساعاتی پس از آن کریم انصاری‌فرد، کاپیتان تیم ‌ملی با انتشار نوشته‌ای در صفحه شخصی خود نسبت به این موضوع انتقاد کرد و صحبت از صعود ایران از مرحله گروهی را نوعی شوخی دانست تا نشان دهد کاملا دیدگاهی متفاوت نسبت به امثال میلاد محمدی و سعید عزت‌اللهی دارد. 
این صحبت‌ها در حالی رقم خورد که تعداد بازیکنان بسیار کمی از تیم‌های ملی آمریکا و انگلیس در این باره اظهار نظر کردند تا نخستین گام غیر حرفه‌ای را در مسیر صعود به جام‌جهانی قطر از سوی مربیان و بازیکنان تیم ‌ملی ایران شاهد باشیم. 
 
* یادآوری ۲۰۰۶
مخالفان اسکوچیچ معتقدند او با وجود عملکرد درخشان، در مدیریت رختکن تیم ‌ملی ضعف مفرط دارد. سرمربی تیم ‌ملی ایران که شایعه درگیری فیزیکی او با مجتبی خورشیدی، سرپرست پیشین تیم ‌ملی در اردو هرگز تکذیب نشد، در صورت ماندن باید فیلم نیمکت تیم ‌ملی را در بازی‌های جام‌جهانی ۲۰۰۶ آلمان که هموطنش برانکو ایوانکوویچ جایگاه فعلی او را داشت، مرور کند. تیمی پر از ستاره‌های نامدار که دستاورد آن چیزی جز عکس‌های مخابره شده از لگد علی کریمی به ساک پزشکی در کنار نیمکت نبود.

Page Generated in 0/0066 sec