وزیر اقتصاد:
نهضت تسهیل صدور مجوزها با قوت تداوم مییابد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر تداوم نهضت تسهیل صدور مجوزها ابراز امیدواری کرد از امسال شاهد حرکت واقعی و عملی برای به ثمر نشستن نقش مردم در احیای اقتصاد ایران باشیم.
سیداحسان خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره تبیین آخرین وضعیت سامانه صدور مجوزها و همچنین نحوه همکاری دستگاههای اجرایی در این زمینه گفت: همانطور که مطلع هستید، این کار بااهمیت که چند سال بر زمین مانده بود، طی چند ماه به سرانجام رسید و البته همچنان حرکت در این مسیر ادامه خواهد داشت که حاکی از اراده جدی دولت به نفع فعالان اقتصادی، جوانان، افراد جویای کار و کسبوکارهاست.
وی افزود: حتی اگر در این زمینه نیاز باشد که اصلاحات و محدودیتهایی برای دستگاهها و مدیران دستگاههای اجرایی کشور ایجاد شود نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد و طبق دستور آقای رئیسجمهور مکلف هستیم که فعال شدن ظرفیتهای مردمی در حوزه کسبوکار را به عنوان اولویت شماره یک خود در حوزه تولید قرار دهیم.
وزیر اقتصاد در تبیین برنامه این وزارتخانه در مسیر احیای اقتصاد کشور بویژه در زمینه تسهیل صدور مجوزها نیز گفت: در حوزه مجوزها ۳ اقدام مهم در سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دارد؛ اول اینکه هیچ مجوز دیگری غیر از آنچه در فهرست درگاه ملی مجوزهای کسبوکارها هست، نباید مطالبه شود. دوم، هیچ مدرک دیگری غیر از مدارک مندرج در درگاه ملی مجوزها نباید از مردم و فعالان اقتصادی مطالبه شود و سوم اینکه هیچ مجوز شروع فعالیت اقتصادی نباید به صورت کاغذی و غیرالکترونیکی وجود داشته باشد که این امر هم سهولت کار و هم به حداقل رساندن فساد را در حوزه صدور مجوزها به دنبال خواهد داشت.
***
نحوه واگذاری سهام بلوکی سرخابیها
رئیس سازمان خصوصیسازی درباره واگذاری سهام بلوکی ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: برای هر باشگاه احتمالا ۲ بلوک سهام واگذار میشود.
حسین قربانزاده درباره آخرین وضعیت واگذاری حق تقدمهای سهام استقلال و پرسپولیس موسوم به سرخابیها برای افزایش سرمایه، گفت: برای هر یک از این ۲ باشگاه واگذاری 10 درصد سهام این شرکتها از طریق سلب حق تقدم و صرف سهام در فرابورس به پایان رسید که از این طریق مبلغ 350 میلیارد تومان منابع برای باشگاه پرسپولیس و 359 میلیارد تومان برای باشگاه استقلال از محل پذیرهنویسی و سلب حق تقدم به دست آمد.
وی افزود: البته 30 روز مهلت وجود داشت که به سقف 10 درصد سهام ثبتی ۲ باشگاه رسیدیم و پذیرهنویسی 28 اسفندماه سال قبل به پایان رسید. برای عرضه باقیمانده سهام سرخابیها نیز اطلاعیهای دادهایم که عرضه سهام به صورت بلوکی خواهد بود. رئیس سازمان خصوصیسازی عنوان کرد: کسانی که پیشنهاد عرضه سهام دارند و شرکتهایی که خریدار بلوک سهامدار هستند، میتوانند به سازمان خصوصیسازی مراجعه کنند. ظرف یکی، دو ماه آینده پیشنهادها بررسی میشود و بعد از سنجش اهلیت خریداران، چون این شرکتها بورسی شدهاند، مزایده بلوکی از طریق بورس انجام خواهد شد و قرار است تا پایان شهریور سال جاری حجم سهام دولت در هر یک از این دو باشگاه زیر 50 درصد شود. قربانزاده گفت: برای عرضه بلوکی سهام قاعدتا باید اهلیت و صلاحیت خریداران را بسنجیم، زیرا این مساله بسیار مهم است و صلاحیت شخصیتهای حقوقی توسط کارگروه پایش اهلیت در سازمان خصوصیسازی بررسی میشود و بعد از آن مزایده بلوک سهام انجام خواهد شد. وی افزود: پیشبینی میشود برای هر یک از باشگاهها یک یا ۲ بلوک 17 تا 20 درصدی به صورت مزایده و از طریق بورس عرضه شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی همچنین گفت: درباره نحوه مصرف منابع جمعآوری شده از فرابورس در پذیرهنویسی سهام ۲ باشگاه، همچنین زمان گشایش نماد معاملاتی این ۲ باشگاه، باید اعلام کنم که اولا مصارف این پولها براساس طرح توجیهی افزایش سرمایه که در مجمع ۲ باشگاه تصویب شده و سازمان حسابرسی تأیید کرده و همچنین سازمان خصوصیسازی بر نحوه مصارف منابع نظارت خواهد داشت، انجام خواهد شد.
***
نرخ گوجه فرنگی و پیاز شکست
رئیس اتحادیه بارفروشان با اشاره به توافق با کامیونداران و همکاری آنان در حمل بار به استانها گفت: بر این اساس قیمت گوجه فرنگی به کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان رسید. مصطفی دارایینژاد با بیان اینکه به دنبال توافق با کامیونداران و همکاری این صنف محموله جدید صیفیجات وارد میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران شد، گفت: با توافقات انجام شده هزینه حمل ۱۰ درصد افزایش یافت و روز گذشته ۱۵ هزار تن انواع صیفیجات شامل گوجه فرنگی، سیبزمینی، هندوانه، پیاز و... وارد میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران شد. وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوجه فرنگی روی نرخ سایر صیفیجات نیز تاثیر چشمگیری گذاشته بود، افزود: بر این اساس قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی که به ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان رسیده بود به ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان کاهش یافت و قیمت پیاز به کیلویی ۵ هزار تومان و سیبزمینی کهنه به ۶ تا ۸ هزار تومان و سیبزمینی نو به ۹ تا ۱۱ هزار تومان رسید. دارایینژاد تاکید کرد: علاوه بر تهران، بارگیری و حمل صیفیجات به سایر استانهای کشور از جمله اصفهان، شیراز، قم و... نیز انجام شده و قیمتها در همه جا شکسته شد. وی اضافه کرد: از فردا مجددا شاهد افت قیمتها خواهیم بود و نرخ گوجه فرنگی حدود ۲ هزار تومان دیگر نیز کاهش مییابد و قطعا قیمت آن تا کیلویی ۹ هزار تومان هم میرسد، چرا که امسال ۲ تا ۳ برابر سال گذشته گوجه فرنگی در کشور کشت شده است. دارایینژاد افزود: برداشت این محصول در میناب، بندر عباس و بوشهر نیز آغاز شده و با افزایش عرضه، شاهد کاهش قیمتها خواهیم بود.