printlogo


کد خبر: 247366تاریخ: 1401/1/20 00:00
مسأله لغو تحریم‌های اعمالی علیه سپاه اختلاف نظرهای بسیاری را در اردوگاه دموکرات‌ها به وجود آورده است
تعمیق شکاف‌ها در واشنگتن

گروه سیاسی: در شرایطی که آمریکا تلاش می‌کند ایران را مسؤول تطویل مذاکرات و اخلال در روند توافق معرفی کند اما آنچه طی روزهای اخیر در فضای سیاسی آمریکا جریان دارد بیش از هر چیزی ثابت می‌کند این دولت بایدن است که با موانع داخلی روبه‌رو است و فاقد اراده و قدرت تصمیم‌گیری سیاسی نسبت به اقداماتی است که باید برای حصول توافق انجام دهد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، موضوع خارج کردن سپاه از لیست سازمان‌های تروریستی خارجی‌ (FTO‌‌) اختلاف نظرهای بسیاری را حتی در اردوگاه دموکرات‌ها به وجود آورده است. از یک طرف اشخاصی مانند سناتور کریس مورفی معتقدند بایدن باید سپاه پاسداران را از این لیست خارج کند، چرا که این اقدام فاقد نتیجه عملی برای واشنگتن بوده است اما از طرف دیگر گروهی از دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی با این اقدام مخالفت کردند. 
کریس مورفی در گفت‌وگو با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی آمریکا در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با این شبکه مبنی بر اینکه به حصول توافق در مذاکرات وین جهت احیای توافق هسته‌ای خوشبین نیست، این موضوع دربردارنده چه تهدیداتی می‌تواند باشد، گفت: تهدید بسیار بزرگی می‌تواند باشد. اگر نتوانیم به توافق هسته‌ای با ایران دست پیدا کنیم، ایران به معنی واقعی کلمه در آستانه تولید یک سلاح هسته‌ای قرار می‌گیرد. مورفی مدعی شد: همین حالا که ما حرف می‌زنیم، آنها چند هفته با در اختیار داشتن مواد هسته‌ای کافی برای تولید یک سلاح فاصله دارند. این موضوع همچنین باعث ایجاد رقابت تسلیحاتی در منطقه خواهد شد. طولی نخواهد کشید که سعودی‌ها، اماراتی‌ها و ترکیه‌ای‌ها هم دنبال سلاح هسته‌ای خواهند رفت. چه فاجعه‌ای برای آمریکا خواهد بود. سناتور آمریکایی در ادامه گفت: امیدوارم دولت به یک توافق دست یابد و امیدوارم نگذارند ملاحظات سیاسی در آمریکا مانع رسیدن به این توافق شود. اگر توافق خوبی روی میز باشد که مانع رسیدن ایران به یک سلاح هسته‌ای شود، دولت بایدن باید این توافق را امضا کند. بگذارید ما کار قبولاندن توافق در کنگره را انجام دهیم، ما رای لازم را جمع خواهیم کرد. اما کمی نگران این هستم که دولت در حال بررسی ورود به توافقی که جهان را در برابر یک سلاح هسته‌ای حفاظت می‌کند،‌ در حال سبک سنگین کردن وقایع سیاسی در آمریکا است. 
او در پاسخ به این سوال که آیا نام سپاه پاسداران ایران از «لیست سازمان‌های تروریستی خارجی» خارج خواهد شد که در زمان دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا انجام شده بود، گفت: بله! تاثیر واقعی اعلام کردن نام آنها [سپاه پاسداران] به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی فاقد اهمیت است. ما ده‌ها مورد تحریم تروریستی دیگر علیه سپاه پاسداران داریم که سر جای خود باقی خواهند ماند. برای من، اگر چنین چیزی مانع رسیدن به یک توافق باشد، این توافق را انجام می‌دهم، چون هیچ چیزی به ما نشان نمی‌دهد که قرار دادن نام سپاه در این لیست، تاثیری روی حمایت آنها از گروه‌های تروریستی در سراسر منطقه داشته باشد. 
 
* کنفرانس دموکرات‌ها علیه احیای برجام!
گروهی از دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا و از قانون‌گذاران هم‌حزبی جو بایدن در کنگره در مخالفت با مذاکرات دولت جو بایدن برای احیای برجام، کنفرانس خبری ترتیب دادند. در گزارشی که در صفحه اینترنتی «جاش گاتهایمر» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد، آمده است: «۱۸ عضو دموکرات کنگره با هم متحد شدند تا نگرانی‌های مهم خود را درباره توافق آینده ایران مطرح کنند. گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده به آخرین مرحله از مذاکرات وین با ایران که اصلی‌ترین حامی تروریسم در جهان است، رسیده است». گاتهایمر در این کنفرانس مطبوعاتی ادعا کرد: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بازوی تروریستی شبه‌نظامی ایران است که مستقیم یا از طریق نیروهای نیابتی خود از جمله حزب‌الله، حماس و جنبش جهاد اسلامی فلسطین صدها آمریکایی را کشته و به پایگاه‌های ما و متحدان ما در منطقه حمله کرده است. ایران با کاهش میلیاردها دلاری تحریم‌ها، خطری بزرگ برای آمریکایی‌ها در داخل و خارج و برای متحدان ما خواهد بود». عضو دموکرات کنگره همچنین مدعی شد: «ایران به طور خطرناکی به دستیابی به قابلیت تسلیحات اتمی نزدیک است و ما نمی‌توانیم با ارائه منابع اضافی برای پیشبرد برنامه خشونت‌آمیز و خطرناک ایران، آنها را بیشتر جسور کنیم». «دونالد نورکراس» نماینده ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان آمریکا هم در بخشی از این کنفرانس خبری مدعی شد: «بندهای غروب فقط توانایی رژیم برای غنی‌سازی اورانیوم یا توسعه زرادخانه اتمی را به تاخیر می‌اندازد و این غیرقابل قبول است. هرگز نباید اجازه داد ایران به یک تهدید اتمی برای جهان تبدیل شود. نه امروز، نه 10 یا 15 سال دیگر، هیچ وقت». «گریس منگ» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت نیویورک هم به‌عنوان یکی دیگر از حاضران در این نشست خبری گفت: «سال ۲۰۱۵، من با توافق هسته‌ای با ایران مخالفت کردم برای اینکه بشدت معتقد بودم که جهان می‌توانست و باید توافقی بهتر از آنچه در برجام ذکر شده بود، می‌داشت». او همچنین اضافه کرد: «من یک بار دیگر درباره بخش زیادی از اطلاعات عمومی که درباره این توافق جدید منتشر شده است، نگرانی دارم. هر گونه توافق جدید با ایران باید بر اساس وضعیتی باشد که امروز در میدان وجود دارد، نه توافق بر اساس شرایط ۷ سال پیش. این به معنای توافقی است که جامع باشد و به طیف کامل تهدیداتی که ایران برای منطقه دارد؛ از جمله برنامه اتمی، برنامه موشک‌های بالستیک و تامین مالی تروریسم بپردازد». «جرد گلدن» عضو دموکرات مجلس نمایندگان از ایالت مین هم خواستار تداوم فشار بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. این قانون‌گذار هم‌حزبی رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا گفت: «من نگران مذاکرات دولت بایدن با ایران درباره برجام هستم. اولاً نباید فراموش کرد که در ژانویه ۲۰۲۰، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با شلیک ۱۲ موشک بالستیک به پایگاه‌های آمریکا در عراق به آمریکا حمله کرد و نظامیان آمریکایی را مجروح کرد که دچار آسیب‌های مغزی شدند». جرد گلدن افزود: «ما نباید تحریم‌های سپاه را کاهش دهیم و نباید آنها را از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی خارج کنیم. علاوه بر این، دولت بایدن باید به عنوان پیش‌شرط گفت‌وگوهای بیشتر، از ایران بخواهد مستقیما با مقامات آمریکایی ملاقات کند». 
 
* پکن: آمریکا پاسخگوی نگرانی‌های قانونی ایران باشد
وزارت خارجه چین روز پنجشنبه به بیانیه آمریکا و تروئیکای اروپا درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران واکنش نشان داد. به گزارش پایگاه خبری وزارت خارجه چین، «ژائو لی‌جیان» سخنگوی وزارت خارجه این کشور در نشست خبری گفت: «مذاکرات بر سر احیای پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) وارد مرحله نهایی شده است». دیپلمات چینی گفت:‌ «همه طرف‌ها درباره بیشتر قسمت‌های متن توافق برای ازسرگیری پایبندی [به برجام] به اجماع رسیده‌اند و تعداد اندکی از موارد باقی مانده‌اند که باید حل شوند». لی‌جیان در ادامه گفت: «چین معتقد است جایگزین بهتری برای برجام وجود ندارد. در این مرحله نهایی [مذاکرات]، این مساله که همه طرف‌ها به تقویت اعتماد، تشدید تلاش‌های دیپلماتیک و تسهیل رسیدن به یک جمع‌بندی بدون اشکال از مذاکرات پرداخته و مانع هدر رفتن تلاش‌های قبلی شوند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند». سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: «آمریکا به عنوان مقصر بحران ایجاد شده در برنامه هسته‌ای ایران، باید هر چه سریع‌تر تصمیمات سیاسی خود را اتخاذ کرده و به‌ صورت فعالانه به نگرانی‌های مشروع طرف ایرانی پاسخ دهد». لی‌جیان همچنین گفت: «چین به مشارکت سازنده در مذاکرات،کمک به بازگرداندن برجام به مسیر قبلی، تداوم برپایی نظام منع گسترش سلاح‌های اتمی و ترویج صلح و ثبات در خاورمیانه، ادامه خواهد داد».
***
    ایران به دنبال تغییر نظم منطقه به نفع خودش است   
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در نشستی در مجلس سنای این کشور گفت ایران دنبال تغییر نظم منطقه‌ای به سود خودش است. به گزارش فارس، مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه ایران را یکی از تهدیدهای اصلی پیش روی کشورش توصیف کرد و گفت که ایران به دنبال تغییر نظم منطقه‌ای به نفع خودش است. مارک میلی در جلسه‌ای در حضور اعضای کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا گفت: «ایران احتمالا یک تهدید منطقه‌ای مهم علیه ایالات متحده و شریکان و متحدان ما باقی خواهد ماند». وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: «ایران به دنبال تغییر نظم منطقه‌ای خاورمیانه و توازن قدرت به سود خودش است. ایران در راستای همین هدف، برنامه هسته‌ای‌اش را توسعه داده است». مارک میلی در این جلسه در پاسخ به سوال یکی از سناتورها گفت که از خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحا «تروریستی» حمایت نمی‌کند. او گفت: «من نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یک سازمان تروریستی می‌دانم و از خارج شدن آنها [از فهرست سازمان‌های تروریستی] حمایت نمی‌کنم».

 


Page Generated in 0/0072 sec