printlogo


کد خبر: 247411تاریخ: 1401/1/21 00:00
رئیس جمهور در شانزدهمین سالروز ملی صنعت هسته ای با تأکید بر حفظ حقوق مسلم ایران در مذاکرات هسته‌ای:
عقب‌نشینی نمی‌کنیم حتی یک گام

گروه سیاسی: مراسم شانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای با حضور حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری، محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی و جمعی از مقامات بلندپایه کشوری و لشکری روز گذشته۲۰ فروردین‌ماه در محل سالن اجلاس سران برگزار شد و رئیس‌جمهور با حضور در نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای از ۹ دستاورد جدید هسته‌ای کشور و نیز سایر دستاوردهای علمی و صلح‌آمیز کشور در سال‌های گذشته، از جمله نسل‌های مختلف سانتریفیوژهای ساخت ایران بازدید کرد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، سیدابراهیم رئیسی در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای طی سخنانی اظهار داشت: امروز به رغم خواست دشمنان و با تکیه بر اراده‌های پولادین دانشمندان کشور، صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های چشمگیری کرده و از آن مهم‌تر اینکه این صنعت در کشورمان بومی شده است. 
رئیس‌جمهور تصریح کرد: تحریم‌ها، تهدیدها و ظلم‌های بسیاری که به ملت ایران روا شد ما را متوقف نکرد و نخواهد کرد. ترور دانشمندان صنعت هسته‌ای و خرابکاری در مراکز هسته‌ای به هیچ‌ وجه نتوانست ملت ایران را در پیشبرد اهداف صلح‌آمیز خود متوقف کند. 
حجت‌الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: دشمنان بخوبی می‌دانند که سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ندارد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بیش از ۱۵ بار در گزارش‌های خود تایید کرده که هیچ تخلفی در فعالیت‌های هسته‌ای ایران دیده نشده است.
رئیس‌جمهور ادامه داد: فعالیت‌ها و تجهیزات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در مجموع حدود ۳ درصد از تجهیزات هسته‌ای موجود در جهان را شامل می‌شود اما ۲۵ درصد از ظرفیت‌های بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این حجم از فعالیت‌های هسته‌ای اختصاص یافته است که این نشان می‌دهد نگرانی بدخواهان جمهوری اسلامی نه از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، بلکه ناشی از قدرتمند شدن و برخورداری ایران از دستاوردهای پرشمار صنایع صلح‌آمیز هسته‌ای است. 
رئیسی با بیان اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران آن است که از حق مسلم ملت بزرگ ایران با تمام وجود دفاع کند، اظهار داشت: هرگز اجازه نخواهیم داد سلطه‌گران به حقوق مسلم ملت ایران کوچک‌ترین دست‌درازی کرده یا فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را دچار کندی یا توقف کنند و مسیر دستیابی روزافزون به دستاوردها و توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با قدرت و قوت ادامه خواهد یافت. رئیس‌جمهور تصریح کرد: صنایع هسته‌ای و صنایع نظامی کشور بیش از هر عرصه دیگری مشمول تحریم و فشار بوده است اما شاهد آن هستیم که بیشترین پیشرفت‌های کشورمان نیز در این عرصه‌ها به دست آمده است. دلیل این پیشرفت‌ها آن است که فعالیت‌های کشورمان در این عرصه‌ها متکی به اراده بلند و محکم دانشمندان جوان جمهوری اسلامی ایران است. 
رئیسی خاطرنشان کرد: دولت بویژه در سال ۱۴۰۱ که شعار آن «تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» است، همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا صنایع مختلف کشور و بویژه صنایع سنگین برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های علم‌‌پایه و دانش‌بنیان برنامه‌ریزی و اقدام کنند. 
رئیس‌جمهور با اشاره به تدوین سند راهبردی سازمان انرژی اتمی برای افق ۲۰ ساله این صنعت، اظهار داشت: تدوین این سند شایسته قدردانی است، چرا که گواه وجود ایده و برنامه‌ریزی در این مجموعه برای دستیابی به افق‌های بلندتر است و امیدوارم این صنعت چراغ راه دست‌اندرکاران صنعت هسته‌ای باشد. 
وی ادامه داد: در روز ملی صنعت هسته‌ای که متعلق به ملت بزرگ ایران است اعلام می‌کنیم که فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با اتکا به خلاقیت و اقدامات نوآورانه در مسیر کسب پیشرفت‌های روزافزون به حرکت خود ادامه خواهد داد. 
رئیس‌‌جمهور تاکید کرد: اگرچه دشمنان نمی‌خواهند بشنوند اما برای چندصدمین بار اعلام می‌کنیم که فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز است و عدم پذیرش آنها هرگز باعث توقف کار ما نخواهد شد. در مذاکرات هسته‌ای نیز حتی یک گام از حقوق ملت ایران عقب‌نشینی نخواهیم کرد. 
رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران مذاکرات را ترک نکرده و آن را متوقف هم نمی‌کند اما راهبرد ما همان راهبردی است که مقام معظم رهبری اعلام کردند و همواره همین راهبرد که بر اساس تکالیف قانونی، دولت را موظف به حمایت از حقوق ملت و دستاوردهای دانشمندان عزیز کشورمان می‌کند مورد توجه دولت و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای خواهد بود. رئیسی افزود: امیدوارم سازمان انرژی اتمی تکلیفی را که برای تامین ۱۰ هزار مگاوات برق بر عهده این سازمان گذاشته شده است با جدیت پیگیری کند.
 
* از این پس به پیشرفت تصاعدی فکر می‌کنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم سالروز ملی فناوری هسته‌ای گفت: دنیا بداند ما از این پس به پیشرفت تصاعدی فکر می‌کنیم و به همت همکاران خودمان و نصرت الهی مؤمن هستیم. محمد اسلامی در ادامه با اعلام اینکه اکنون پس از سپری شدن نزدیک به نیم قرن از حیات سازمان انرژی اتمی ایران و ورود پیروزمندانه تلاشگران و متخصصان صنعت هسته‌ای کشور به قرن جدید، با عنایات خداوند متعال توانستیم در این مدت کوتاه از دولت سیزدهم با نگاهی آسیب‌شناسانه و کاملا سنجیده وضعیت عملکرد گذشته و شرایط کنونی سازمان را ارزیابی کنیم، اظهار داشت: از این رهگذر باید با هم‌اندیشی و تشکیل کارگروهی از نخبگان، سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای را تهیه کنیم. اسلامی ادامه داد: فقدان این سند یکی از اساسی‌ترین نواقص سازمانی بوده که در بررسی‌های کارشناسی انجام شده در کارگروه‌های مطالعات جامع وضعیت موجود کشور که توسط آقای رئیسی سازماندهی شده بود، به عنوان یک نکته مهم و پایه‌ای و یکی از نکات برجسته در سند تحول دولت سیزدهم مورد توجه واقع شده است. 
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: با عنایت خداوند متعال و تلاش بی‌وقفه همکاران و صاحب‌نظران برای مرتبه اول است که سند راهبردی صنعت هسته‌ای برای افق ۲۰ ساله تهیه شده، سیر مراحل تصویب را طی کرده و امروز توسط آیت‌الله رئیسی رونمایی می‌شود. همچنین امروز سند توسعه منابع انسانی، سند توسعه کاربرد پرتوها به منظور پوشش‌دهی کل محصولات تولیدی کشور بویژه در بخش کشاورزی و مواد غذایی در قالب ۱۲ قطب منطقه‌ای پیش‌بینی شده و سند توسعه برق اتمی شامل برنامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید در بازه زمانی فوق نیز رونمایی خواهد شد. 
 
* آژانس به اجرای وظایف خود متعهد باشد
معاون رئیس‌جمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بحث تعاملات بین‌المللی و بویژه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز با ممارست ویژه تلاش می‌کنیم با خنثی‌سازی نفوذ دشمنان، تعاملات را به سمت رفتار حرفه‌ای هدایت و کنترل کنیم. نکته حائز اهمیت دیگر، ضرورت ارائه سند چارچوب برنامه کشور (CPF) برای ارائه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که پیش از این مورد غفلت واقع شده و فقدان این سند فرصتی شده است برای بدخواهان که با دروغ‌پردازی‌های مستمر و عملیات روانی برنامه هسته‌ای ایران را زیر سؤال ببرند. این سند نیز در دست تهیه است و پس از تکمیل به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه خواهد شد. همزمان انتظار داریم با سیاست شفاف‌سازی صورت‌گرفته، این نهاد بین‌المللی نیز نسبت به اجرای وظایف قانونی خود متعهد باشد و بیش از این در مقابل زیاده‌خواهی‌ها و فشارها و عملیات مخرب دشمنان ملت ایران به سرکردگی رژیم صهیونیستی وادادگی نشان ندهد. 
 
* اعلام 9 دستاورد هسته‌ای
 محمد اسلامی افزود: سازمان انرژی اتمی ایران در سال ۱۴۰۰، ۷۷ دستاورد جدید به دستاوردهای غرورآفرین خود افزود. در این میان، ۲۹ دستاورد مربوط به حوزه سوخت اتمی، ۱۹ دستاورد مربوط به حوزه تحقیق و توسعه، ۱۵ دستاورد مربوط به حوزه تأمین انرژی و ۱۴ دستاورد مربوط به حوزه کاربرد پرتوهاست که از ۹ دستاورد اصلی و نمونه توسط رئیس‌جمهور رونمایی می‌شود. این دستاوردها عبارتند از:
۱- سند جامع راهبردی و اسناد پیوست آن
۲- تدوین دانش فنی و ساخت نخستین نمونه صفحات سوخت سیلیسایدی به منظور جایگزینی سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران 
۳- طراحی و ساخت سامانه سم‌زدایی از پسته با استفاده از فناوری پلاسمای سرد؛ با این روش قارچ‌ها و باکتری‌های محصول پسته از بین می‌رود و مانعی به عنوان آفت آفلاتوکسین بیش از این در راه صادرات این محصول قرار نمی‌گیرد. 
۴- طراحی و ساخت سامانه پلاسمای سرد برای درمان بیماری سرطان. این سامانه با انتخاب سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد و کاهش درد و رنج بیماران سرطانی را موجب می‌شود. 
۵- تولید رادیو نوکلوئید تربیوم-۱۶۱ به ‌صورت بدون حامل اضافه شده. در این روش ذرات رادیواکتیو از طریق یک حامل اختصاصی بسته به نوع سرطان به تومور وصل می‌شود و سلول سرطانی را به‌صورت موضعی از بین می‌برد. 
۶- نشاندارسازی کیت رادیوداروی پنتاگزیفور با رادیوداروی گالیوم ۶۸ با نام تجاری پارس سیگزافور، طراحی، سنتز و فرمولاسیون رادیوداروی گالیوم ۶۸- فاپی با نام تجاری پارس گالوفاپی برای تشخیص بیش از ۲۸ نوع سرطان صعب‌العلاج و تمام متاستازهای آن
۷- تولید کیت رادیوداروی FAPI جهت نشاندارسازی با رادیوداروی لوتیشوم ۱۷۷، گالیوم ۶۸ و تکنیسیوم ۹9
۸- کسب فناوری تولید پودر زیرکونیای پایدار، قابل مصرف در صنایع مختلف 
۹- طراحی و ساخت چشمه لیزر میکرو ماشین کاری، جهت ساخت قطعات ریز با دقت بسیار بالا 
وی بیان کرد: در سال جاری که سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نام‌گذاری شده است، امید داریم با یک برنامه جامع در عمق بخشیدن به خودکفایی صنعتی از جمله طرح‌های رآکتورهای تحقیقاتی ۱۰ و ۴۰ مگاواتی و همچنین نخستین نیروگاه اتمی ۳۶۰ مگاواتی تمام ایرانی با استفاده از ظرفیت واحدهای تحقیقاتی، صنعتی و اجرایی کشور، بتوانیم تراز صنعت کشور را به تراز هسته‌ای ارتقا دهیم و با این حرکت پیشرفت‌های ماندگاری را به نام ملت بزرگ ایران ثبت کنیم.
***
    واشنگتن‌پست: آمریکا قصد ندارد سپاه را از لیست سازمان‌های تروریستی حذف کند   
روزنامه واشنگتن‌پست بامداد شنبه در گزارشی مدعی شد: تقاضای ایران از آمریکا برای خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی به اصلی‌ترین مانع در مقابل توافق با ایران تبدیل شده است. این رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی مدعی شد: دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا قصد ندارد سپاه را از این فهرست حذف کند. واشنگتن‌پست به نقل از این مقام آمریکایی ادعا کرد: دستیابی به توافق بر عهده ایران است. رئیس‌جمهور آمریکا به اصول پایه‌ای پایبند است و ایرانی‌ها با دیدگاه‌های ما آشنا هستند. این رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: کشورهای اروپایی از آمریکا خواسته‌اند راه‌حلی پیدا کند که توافق هسته‌ای با ایران حفظ شود. واشنگتن‌پست ادامه داد: دولت آمریکا از مذاکره با ایران کناره‌گیری نمی‌کند و ممکن است با کمک متحدان اروپایی به دنبال راه‌حلی قابل قبول باشد که خواسته بایدن در خارج نکردن سپاه را برآورده کند. این رسانه آمریکایی در ادامه افزود: با این حال دولت بایدن نمی‌خواهد عقب‌نشینی کند. این به صورت کلی یک مساله نمادین است. واشنگتن‌پست همچنین مدعی شد: سپاه باید برای خارج شدن از این فهرست تلاش کند. جن ساکی همچنین مدعی شد با این حال ایران تعدادی از مسائل را مطرح کرده است که ربطی به پایبندی مشترک در توافق هسته‌ای ندارند و بازگشت به پایبندی در تمرکز و هدف ما است. 
 
* پاسخ رد واشنگتن به پیشنهاد ایران که توسط انریکه مورا منتقل شد
همچنین در خبر دیگری لارا روزن در خبرنامه «دیپلماتیک» نوشت: منابع دیپلماتیک به من می‌گویند انتظار می‌رفت ایالات متحده در روزهای اخیر پیشنهادی جدید به ایران ارسال کند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. در ادامه این مطلب آمده است: دیروز (جمعه 8 آوریل) یک دیپلمات غربی به من گفت: به نظر می‌رسد ما هنوز منتظر پاسخ‌های ایالات متحده هستیم اما همه چیز دارد گیج‌کننده می‌شود. منابع گفتند پیشنهاد ایالات متحده در پاسخ به پیشنهادی از سوی ایران است که انریکه مورا، هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی در اوایل هفته گذشته به واشنگتن ارائه کرد که ایالات متحده آن را کاملا غیرقابل قبول خواند. پیشنهاد ایران از طریق مورا، به دنبال عدم پذیرش ایده ایالات متحده توسط تهران بود. بر اساس طرح آمریکا، قرار بود در ازای حذف سپاه از لیست سازمان‌های تروریستی، ۲ طرف توافق کنند مقامات یکدیگر را هدف قرار ندهند.

Page Generated in 0/0053 sec