ماجرای افشای محتوای لپتاپ پسر رئیسجمهور آمریکا که پس از جنجال سال ۲۰۲۰ در کوران رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده توسط رسانهها دفن شده بود، بار دیگر به محافل سیاسی آمریکا بازگشته و ممکن است معاملههای آنچنانی جو بایدن با چین را در مدار توجه قرار دهد. روزنامه نیویورکپست بار دیگر این رسوایی را که به «چایناگیت» مشهور و از محورهای اصلی انتقاد دونالد ترامپ در انتخابات 2020 از رقیب دموکراتش بود، زیر ذرهبین قرار داده است. این روزنامه نزدیک به جمهوریخواهان نخستینبار اکتبر (پاییز) 2020 فاش کرد به لپتاپی دست پیدا کرده که «هانتر بایدن» پسر نامزد وقت حزب دموکرات در یک تعمیرگاه در ایالت زادگاه او، دلاور جا گذاشته بود. این لپتاپ حاوی انواع محتوای شرمآور بود، از تصاویر و فیلمهای مستهجن گرفته تا ایمیلهایی که نشان میداد هانتر از نفوذ پدرش برای پیشبرد قراردادهای تجاری در اوکراین و چین استفاده کرده است. از جمله افشاگریهای نیویورکپست این بود که جو بایدن در سال 2016 زمانی که معاون رئیسجمهور بوده به دولت اوکراین برای اخراج دادستان ارشدش، ویکتور شوکین فشار آورده بود؛ شخصی که مشغول تحقیق درباره شرکت «بوریسما» که هانتر در آن اشتغال داشت، بود. در آن زمان با توجه به حساسیت موضوع برای کمپین انتخاباتی دموکراتها و بخش اعظم جامعه اطلاعاتی آمریکا، رسانهها و شرکتهای بزرگ فناوری از جمله توئیتر و فیسبوک که حامی بایدن بودند موضوع را مسکوت گذاشتند. 51 مقام سابق امنیتی و اطلاعاتی از جمله جیمز کلاپر، مدیر اسبق اطلاعات ملی آمریکا با انتشار نامهای مدعی شدند که محتوای مربوط به لپتاپ هانتر بایدن واقعیت ندارد و جعلی است. توئیتر و فیسبوک در اقدامی نامعمول حساب کاربری مربوط به نیویورکپست را که این مطلب را منتشر کرده بود تعلیق و انتشار هر گونه محتوا درباره آن را ممنوع کردند. از حدود ۲ ماه پیش اما ماجرای این لپتاپ با گزارش تارنمای پولیتیکو بار دیگر به رسانهها کشانده شد و پس از آن روزنامههای جریان اصلی نیویورکتایمز و واشنگتنپست که نزدیک به دموکراتها هستند نیز با عقبنشینی از مواضعی که در سال 2020 گرفته بودند، صحت محتوای مسالهدار این لپتاپ را تأیید کردند. اکنون موضوع تا جایی پیش رفته که یک هیات قضایی در ایالت دلاور در حال تحقیق درباره شرکتهای تجاری هانتر بایدن است. روزنامه نیویورکپست نیز 51 مقام اسبق اطلاعاتی مذکور را به دروغگویی متهم کرده است. حالا اما ابعاد رسوایی تنها محدود به پسر بایدن نیست و احتمالا پای خود رئیسجمهور نیز به تحقیقات قضایی کشیده خواهد شد. به گزارش نیویورکپست، نه فقط ایمیلها و دیگر مطالب موجود در لپتاپ هانتر از تلاش معاون وقت کاخ سفید برای بهرهبرداری از موقعیت و نفوذش برای پیشبرد برنامههای تجاری خانوادگی خود در چند کشور دنیا حکایت دارد، بلکه مصاحبه 6 ساعته یکی از شرکای سابق تجاری هانتر به نام «تونی بوبولینسکی» با افبیآی در سال گذشته نیز سندی بر این رسوایی است. او اعتراف کرده در ایمیلهای هانتر کسی که از او با نام مستعار «آدم کلهگنده» نام برده شده و در معاملات با یک شرکت نفتی دولتی چین 10 درصد سهم داشته پسر جو بایدن است؛ مسالهای که به نوشته دیلیمیل نهتنها باعث عقبنشینی کاخ سفید خواهد شد، بلکه میتواند به تعقیب کیفری رئیسجمهور آمریکا منجر شود. به نوشته این روزنامه، بر خلاف انکارهای اولیه کاخ سفید، جو بایدن با دستیاران تجاری هانتر بایدن در رستورانی در واشنگتن دیسی دیدار کرده است. بایدن همچنین با پسرش یک حساب بانکی مشترک داشته و آنها صورتحسابهای همدیگر را پرداخت کردهاند.
در شرایطی که طی ماههای اخیر برخی رسانهها از شدت گرفتن اختلافات و تنشها بین عربستان سعودی و آمریکا گزارش داده بودند، اقدام یک شبکه سعودی در تمسخر جو بایدن خبرساز شده است.
شبکه تلویزیونی «امبیسی» عربستان سعودی در یک برنامه طنز، سلامت جسمی و ذهنی رئیسجمهور دموکرات آمریکا را به سخره گرفت. در این برنامه، گافهای کلامی و حواسپرتی بایدن 79 ساله برجسته شده است.
در ابتدای این فیلم، یک بازیگر مرد و یک بازیگر زن که ایفاکننده نقش جو بایدن و «کاملا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا هستند وارد میشوند و برای حاضران دست تکان میدهند.
طبق روایت این فیلم، بایدن و هریس برای برگزاری یک نشست خبری در جمع خبرنگاران وارد صحنه میشوند اما رئیسجمهور آمریکا که کاملا خسته به نظر میرسد، بعد از تکان دادن دست برای خبرنگاران، از صحنه خارج میشود و معاونش دوباره او را پشت تریبون بازمیگرداند.
شبکه سعودی امبیسی در این برنامه، بارها به موضوع حواسپرتی رئیسجمهور آمریکا طعنه میزند و همچنین چرت زدنهای او در جلسات عمومی را به سخره میگیرد.
در صحبتهایی که بازیگر نقش بایدن پشت تریبون بیان میکند، او حتی نمیداند درباره چه موضوعی باید حرف بزند و معاونش بارها به او گوشزد میکند که موضوع صحبتهای امروز او درباره روسیه و چین است. در پایان این فیلم کوتاه، بازیگر ایفاکننده نقش رئیسجمهور آمریکا حین سخنرانی پشت تریبون، خوابش میبرد و معاونش مجبور میشود به او برای زمین نخوردن، کمک کند و در پایان خطاب به حاضران در نشست میگوید: «برای رئیسجمهورتان دست بزنید». تمسخر رئیسجمهور آمریکا در این شبکه تلویزیونی عربستان سعودی در شرایطی رخ داده که پیشتر رسانهها از شدت گرفتن اختلافات و تنشهای ریاض با واشنگتن درباره مسائل مختلف منطقه خبر داده بودند. خبرگزاری فرانسه در گزارشی در این باره نوشته بود مسائل بسیاری باعث تنش در روابط آمریکا و عربستان سعودی شده که از جمله آنها میتوان به تلاش بایدن برای بازگشت به برجام و همچنین تعلل واشنگتن در «تروریستی» خواندن انصارالله یمن اشاره کرد. اخیرا نیز یکی از شاهزادههای سعودی اعلام کرد در صورت سفر بایدن به عربستان وی نباید انتظار برگزاری مراسم تشریفات عالی مانند آنچه در زمان سفر ترامپ به این پادشاهی اتفاق افتاد را داشته باشد. نکته جالب توجه اینکه در میانه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و تلاش بایدن برای حفظ تعادل در بازار انرژی دنیا، سعودیها پاسخ تلفن بایدن را ندادند.