جریمه در انتظار تعقیبکنندگان آمبولانسها در معابر
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی از جریمه خودروهای تعقیبکننده آمبولانسها در معابر خبر داد. آذر سال گذشته بود که رئیس اورژانس تهران از تجهیز آمبولانسهای پایتخت به دوربین پلاکخوان برای برخورد با افرادی که به آمبولانسها راه نداده یا اقدام به حرکت در پشت سر آمبولانسها میکنند، خبر داد. یحیی صالحطبری در گفتوگو با ایسنا گفته بود: «میخواهیم با پلیس راهور هماهنگ باشیم تا با خودروهایی که از عقب به دنبال اورژانس راه میافتند و با خودروهایی که میتوانند اما از جلو به آمبولانس راه نمیدهند، برخورد شود». همچنین معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی توضیحاتی در این باره ارائه کرده است. سرهنگ عینالله جهانی با بیان اینکه حرکت در پوشش یا تعقیب خودروهای امدادی ممنوع است، میگوید: برابر مقررات چنین رفتاری تخلف محسوب شده و جریمه ۳۰ هزار تومانی برای خودروی متخلف درپی خواهد داشت، البته رقم این جریمه بالا نیست اما این تخلف بسیار حادثهساز بوده و ممکن است منجر به تصادفات شدید رانندگی شود چرا که با توجه به ابعاد آمبولانس امکان دیدن مسیر از سوی راننده خودرویی که در تعقیب آمبولانس است وجود ندارد و در صورت ترمز ناگهانی آمبولانس احتمال وقوع تصادف و حتی تصادف زنجیرهای نیز افزایش پیدا میکند.
***
دستگیری ۷۱۲ سارق و مالخر در تهران
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری ۷۱۲ سارق و مالخر در اجرای پنجاه و چهارمین طرح رعد در پایتخت خبر داد. سردار حسین رحیمی در اجرای پنجاهوچهارمین مرحله از طرح رعد با حضور در جمع خبرنگاران گفت: از نخستین روز آغاز سال ۱۴۰۱ طرحهای عملیاتی و میدانی پلیس برای تأمین امنیت نیز آغاز شد. ما امروز شاهد اجرای نخستین مرحله از طرح رعد در سال ۱۴۰۱ و پنجاهوچهارمین مرحله از آن از زمان شروع تاکنون بودهایم. این طرح پس از روزها کار اطلاعاتی، طی ۴۸ ساعت گذشته وارد فاز عملیاتی شده و در جریان آن مأموران پلیس ۳۳۷ حکم قضایی را به اجرا درآورده و ۷۱۲ نفر از سارقان، مالخران و افراد مرتکب دیگر جرائم را دستگیر کردند. رحیمی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ سال ناامنی برای مجرمان خواهد بود، گفت: از جمله طرحهای ویژهای که امسال بر انجام آن تمرکز داریم ناامنسازی مراکز و کلونیهای حضور مجرمان و بالاخص مالخران و سارقان است. در همین راستا نیز از ابتدای امسال ۱۰۳ مورد پاتوق سارقان و مالخران که به محلی برای تبادل اموال مسروقه بدل شده بود شناسایی شد و با آن برخورد کردیم.
***
طرح عملیاتی پلیس فتا علیه شایعهسازان در فضای مجازی
معاون فرهنگی- اجتماعی پلیس فتای انتظامی کشور از اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا علیه شایعهسازی در فضای مجازی در همه واحدهای انتظامی پلیس فتا در سراسر کشور خبر داد و گفت: با عوامل تولید یا منتشرکنندگان اینگونه محتواها برابر قانون برخورد خواهد شد. سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد افزایش نسبی تولید و انتشار مطالب و محتوای صوتی و تصویری «شایعههای کذب در کشور با اهداف مغرضانه» هستیم، اظهار کرد: در راستای مقابله با این پدیده مجرمانه طرح عملیاتی در همه واحدهای انتظامی پلیس فتا در سراسر کشور آغاز شده است. وی با تاکید بر اینکه برخورد با شایعهسازان در اولویت ماموریتی پلیس فتا قرار دارد، ادامه داد: بر اساس رصدهای صورت گرفته در فضای مجازی کاملا مشخص است سطح تولید و انتشار شایعات با اهداف مغرضانه، توطئه، تخریب روابط بینالمللی، ایجاد جو بیاعتمادی و القای حس ناامیدی در هموطنان صورت گرفته است. این مقام مسؤول بیان کرد: تمام جریانات خبری منتشره در این باره در فضای مجازی مرتبط با کشور ایران، در کارگروههای ویژه رصد و پایش پلیس فتا مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد و در صورت مواجهه با موارد خلاف واقع و انتشار اخبار جعلی و کذب برخورد قضایی با شایعهسازان در دستور کار قرار میگیرد.
***
پلهای هوایی مکانیزه بعد از رفع عیب در اختیار مردم قرار میگیرد
معاون هماهنگی امور مناطق سازمان زیباسازی شهر تهران با عذرخواهی از مردم تهران به خاطر وضعیت نامناسب پلهای هوایی گفت: پلهای هوایی مکانیزه بعد از رفع عیب در اختیار مردم قرار میگیرد. مهدی قربانی با عذرخواهی از مردم تهران به خاطر وضعیت نامناسب پلهای هوایی گفت: سازمان زیباسازی شهر تهران از اول فروردین ۱۴۰۱ پلهای هوایی مکانیزه را از معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تحویل گرفته تا بعد از رفع عیب و ایمنسازی کامل، آنطور که در شأن شهروندان است، پلها را در اختیار مردم قرار دهد. وی در ادامه با مرور وضعیت پلهای هوایی تهران در هنگام تحویل به سازمان زیباسازی گفت: طی کارشناسیهای صورت گرفته در همان روزهای نخست که پلها را تحویل گرفتیم، ۲۳۹ یونیت از مجموع ۵۰۱ پله برقی به دلیل نقص فنی و بخش دیگری به دلیل ایمنی پایین خاموش بودند. قربانی گفت: این پلهها در صورت ناایمن بودن، بسیار خطرناک هستند و حتی میتوانند جان شهروندان را به خطر بیندازند به همین دلیل شهرداری برای حفظ سلامت مردم تا رفع عیب و ایمنسازی، برخی از پلهها را خاموش کرده بود.