سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس:
تیم مذاکرهکننده از خطوط قرمز عدول نکرده است
محمود عباسزادهمشکینی درباره مفاد جلسه وزیر امور خارجه و رئیس تیم مذاکرهکننده ایران با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، گزارش مفصلی درباره مذاکرات وین توسط حسین امیرعبداللهیان و علی باقریکنی به اعضای کمیسیون ارائه شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: سوالات اعضای کمیسیون مطرح شد و به همه سوالات پاسخ داده شد. برداشت بنده و اعضای کمیسیون از مجموع گزارشهایی که ارائه شد با توجه به پاسخهای جدی که وزیر امور خارجه و تیم مذاکرهکننده ارائه دادند، این است که خوشبختانه پیشرفت مذاکرات تا امروز خوب بوده و تیم مذاکرهکننده در چارچوب خطوط قرمز نظام و منافع ملی کشور حرکت کرده است.
عباسزاده تصریح کرد: بر اساس آنچه در این گزارشها بیان شد، هنوز پیشنویسی به صورت رسمی ارائه نشده است که ما به عنوان پیشنویس بخواهیم درباره آن قضاوت کنیم. البته در هر جلسهای صورت مذاکرات توسط طرفین ثبت شده است ولی درباره صورت مذاکرات و مطالبی که بیان شده، همچنان اختلاف نظرهایی وجود دارد. پیشنویس متنی است که ۲ طرف درباره آن توافقات شفاهی خود را بیان کنند و برای امضای وزرای خارجه طرفین آماده شود. به عبارتی پیشنویس نهایی هنوز آماده نشده که بخواهیم درباره آن قضاوت کنیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: تا امروز تخطی از خطوط قرمز دیده نشده است. بنده به گزارش رسمی مسؤولان استناد میکنم که بر اساس مستنداتی که ارائه شده، هنوز اعضای کمیسیون به این نتیجه نرسیدهاند که از خطوط قرمز تخطی شده است.
وی افزود: تیم مذاکرهکننده به دنبال یک توافق خوب است و روند کار نشان میدهد توافق شدنی است. فقط اگر طرف مقابل حداقل انصاف، جدیت و حسننیت را داشته باشد، میتوانیم به توافق برسیم تا منافع طرفین تامین شود.
عباسزادهمشکینی گفت: تیم مذاکرهکننده تاکید کرد مفاد جلسات وین، عملکرد و آنچه در مذاکرات میگذرد را مرحله به مرحله با نهادهای نظام تنظیم میکنند و پیشنهادات را هماهنگ کرده و جای نگرانی وجود ندارد. اگر هم توافقی شود این توافق تامینکننده منافع ملی ما خواهد بود. اگر هم توافق نشود زیر بار توافق تحمیلی نخواهیم رفت.
***
ابلاغ 4 قانون مصوب مجلس توسط رئیسجمهور
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در اجرای اصل یکصدوبیستوسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه انتخابات» و «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه شوراها و شهرداریها» را برای اجرا به وزارت کشور، مجلس شورای اسلامی و معاونت حقوقی رئیسجمهور در حوزه نهاد ریاستجمهوری ابلاغ کرد.
رئیسجمهور همچنین «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ورزش» را نیز برای اجرا به وزارت ورزش و جوانان، مجلس شورای اسلامی و معاونت حقوقی رئیسجمهور در حوزه نهاد ریاستجمهوری ابلاغ کرد.
رئیسجمهور «قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» را نیز برای اجرا به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه نهاد ریاستجمهوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور و وزارت دادگستری ابلاغ کرد.
***
مردم یمن با روحیه مقاومت درباره سرنوشتشان تصمیم میگیرند
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته (سهشنبه) در دیدار سفیر دولت نجات ملی یمن، با اشاره به مقاومت مردم یمن در برابر حملات ائتلاف سعودی، بر لزوم رفع محاصره کامل یمن و برقراری آتشبس دائم و همچنین فراهم شدن زمینه گفتوگوهای یمنی جهت تعیین سرنوشت مردم این کشور تاکید کرد.
وزیر امور خارجه گفت: مردم یمن با برخورداری از روحیه مقاومت و هوشمندی درباره سرنوشت خود تصمیم میگیرند. ابراهیم الدیلمی، سفیر دولت نجات ملی یمن نیز در این دیدار از مواضع دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از یمن قدردانی کرد.
وی در این دیدار وزیر امور خارجه کشورمان را در جریان روند آتشبس موقت و آخرین تحولات قرار داد.
***
۲۰۹ حوزه انتخابیه امتیازبندی شدند
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، از بررسی طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه و افزایش تعداد نمایندگان مجلس در جلسه کمیسیون خبر داد. روحالله نجابت گفت: در ابتدای جلسه صباغیان، مسؤول کارگروه بررسی این طرح گزارشی اجمالی از طرح داد و افزود که پس از تصویب کلیات این طرح در کمیسیون، طرح به مرکز پژوهشها ارجاع شد.
وی ادامه داد: مرکز پژوهشها با حضور رئیس کارگروه و دستگاههای مرتبط از جمله وزارت کشور، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی، طرح را در مدت زمان تقریبی ۶ ماهه بررسی و گزارش اقدامات صورت گرفته را ارائه کرد.
سخنگوی کمیسیون شوراها اظهار داشت: مرکز پژوهشها با شاخص قرار دادن محورهای جمعیت، مباحث جغرافیایی و سیاسی- امنیتی، ۲۰۹ حوزه انتخابیه را امتیازبندی و براساس این ۳ شاخص نیاز به اضافه شدن نماینده به حوزههای انتخابیه را بررسی کرد. همچنین برخی حوزههای انتخابیه اصلاح شدند.
وی افزود: بعد از ارائه گزارش مرکز، وزارت کشور در ۸۵ درصد از حوزههای انتخابیه با نظرات مرکز موافقت کرد.