printlogo


کد خبر: 247597تاریخ: 1401/1/25 00:00
پایگاه خبری اینترسپت از اقدامات ضدایرانی دولت بایدن در قبال شهروندان ایرانی خارج از کشور به بهانه خدمت سربازی آنها در سپاه پاسداران گزارش داد
خباثت جو

گروه سیاسی: «مو طغرایی» با حالتی پریشان از فرودگاه خارج شد. در سرمای سوزان پاییزی فرودگاه کالگری، روی نیمکتی نشست تا به همسرش زنگ بزند. همین که گوشی را در دستش گرفت زد زیر گریه. او خبر نداشت که آن لحظه‌ای که حاصل قرار گرفتن سپاه در فهرست تروریستی آمریکا بود، نخستین فصل از حرکت زندگی‌اش به سمت فروپاشی کامل است. 
به گزارش «وطن‌امروز»، این تازه‌ترین اقدام دولت آمریکا در دور جدید اقدامات ضد ایرانی خود در هدف قرار دادن زندگی شهروندان ایرانی خارج از کشور و گروگان‌گیری زندگی مردم عادی به بهانه خدمت سربازی آنها روزی روزگاری در سپاه پاسداران ایران است؛ آن هم توسط دولتی که از سیاست‌های ترامپ در قبال ایران بشدت انتقاد می‌کرد و حالا عملا نشان می‌دهد تمام آن انتقادها چیزی جز دروغگویی و تزویر نبوده است. 
دولت بایدن که در طول کارزار انتخاباتی و پس از رسیدن به ریاست‌جمهوری آمریکا بشدت از سیاست‌های ضد ایرانی ترامپ بویژه پروژه فشار حداکثری انتقاد می‌کرد اما در طول یک سال گذشته در عمل به این سیاست‌ها پایبندی کامل داشته است. 
طی روزهای اخیر بویژه پس از شکست واشنگتن در تحمیل زیاده‌خواهی‌ها و زورگویی خود به ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام، ماموران مرزی آمریکا با بازجویی از ایرانی‌تبارها درباره خدمت نظام وظیفه‌شان، تاکنون از ورود ده‌ها تن به ایالات‌متحده جلوگیری کرده‌اند.
پایگاه خبری «اینترسپت» در همین زمینه طی گزارش مبسوطی می‌نویسد: «مو طغرایی»، یکی از مسافران ایرانی- کانادایی است که هنگامی که قصد پرواز به آمریکا را داشته، به دلیل گذراندن خدمت سربازی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در «فرودگاه بین‌المللی کالگری» توسط مأموران آمریکایی مورد بازجویی قرار گرفته است. «اینترسپت» نوشته او در شهر «مدیسون» در ایالت «ویسکانسین»، مهندس امور فاضلاب است و اکتبر سال گذشته برای دیدار با همسر و فرزندانش که در کانادا اقامت دارند به این کشور سفر کرده بود. طغرایی قصد داشت برای کار به ویسکانسین بازگردد. 
مسافرانی که قصد دارند از فرودگاه کالگری به آمریکا سفر کنند باید قبل از سوار شدن به هواپیما برای چک شدن گذرنامه‌های‌شان از یک ایستگاه اداره گمرک و محافظت مرکزی آمریکا عبور کنند. طغرایی ۵۳ ساله که اصالتا ایرانی است و شهروند کانادا است بارها بدون بروز هیچ مشکلی این روند را پشت سر گذاشته بود. اینترسپت نوشته وقتی مأمور اسمش را صدا کرد، طغرایی جلو رفت تا با مأمور صحبت کند. بعد از آنکه طغرایی اسمش و چند جزئیات دیگر را تأیید کرد، مأمور رفت سراغ اصل مطلب: «سربازی‌ات را کجا گذراندی؟» طغرایی در مصاحبه با اینترسپت گفت: «تا حالا قبل از سوار شدن به هواپیما هیچ‌وقت از من چنین سوالی پرسیده نشده بود». 
طغرایی سربازی‌اش را زمانی که نزدیک ۲۰ سال داشته در ایران و در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گذرانده بود. او در سپاه، یک کار دفتری داشت و اسناد مربوط به مدیریت آب و فاضلاب را ترجمه می‌کرد. حالا یک مأمور آمریکایی داشت از او درباره کارش در سپاه، چند دهه قبل‌تر می‌پرسید. 
دولت آمریکا فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» (‌‌FTO) قرار داد. این نخستین‌بار بود که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌داد. پایگاه اینترسپت نوشته احتمالا طغرایی به دلیل همین تصمیم بود که مورد بازجویی قرار ‌گرفت، در حالی که قبلا هرگز با چنین مساله‌ای مواجه نشده بود. گروه دیگری از مأموران اداره گمرک آمریکا شروع کردند به پرسیدن درباره جزئیات بیشتری از خدمت سربازی‌ طغرایی در سپاه، از جمله اینکه چه یونیفرمی می‌پوشیده، با چه کسانی کار می‌کرده و تحت چه آموزش‌هایی قرار گرفته است. طغرایی می‌گوید به همه این سوالات پاسخ داده و گفته کارش ترجمه اسناد بوده و یونیفرم نمی‌پوشیده است. 
طغرایی می‌گوید جواب‌هایش مأمورها را اقناع نکرد و لحظاتی بعد رفتارشان خصمانه شد. طغرایی در نهایت پروازش را از دست داد. 4 ساعت بعد از آنکه بازرسی‌های ثانویه از طغرایی انجام شد، یک مأمور برای طغرایی خبری داشت: تشخیص داده شده بود که او حق ورود به ایالات‌متحده را ندارد. روی روادید موقت او که ۷ ماه قبل‌تر تأیید شده بود مهر «باطل شد» ‌زده شده بود. طغرایی اطلاعات دیگری دریافت نکرد و به او گفته شد فرودگاه را ترک کند. 
سفر کوتاه طغرایی به کانادا برای دیدن خانواده‌اش با ممنوعیت ورود او به آمریکا همراه شده بود. نمی‌دانست برای رئیسش در مدیسون چه توضیحی بدهد درباره اینکه چرا به سر کارش برنمی‌گردد. از این هم خبر نداشت که بر سر آپارتمان، خودرو و دیگر مایملکی که در آمریکا داشت چه می‌آید. طغرایی هیچ وقت در دوران عمرش با مشکلات قانونی مواجه نشده بود، اکنون در میانسالی به او گفته می‌شد ورودش به آمریکا از طریق مرزهای بین‌المللی خطرناک است. پایگاه اینترسپت نوشته طغرایی تنها یکی از ایرانی‌های دوتابعیتی است که طی 3 سال گذشته که ترامپ، سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های اصطلاحا تروریستی قرار داد مورد بازجویی و بازداشت قرار گرفته یا از ورود به آمریکا، مکزیک و انگلیس منع شده‌اند. بیش از 20 نفر از کسانی که خدمت سربازی‌شان را در سپاه پاسداران گذرانده‌اند به پایگاه اینترسپت گفته‌اند تجربیات مشابهی با آقای طغرایی دارند. این افراد، اکثرا ایرانی-آمریکایی هستند اما برخی از آنها در فرودگاه‌های کشورهای دیگری از جمله استرالیا یا کشورهای عضو اتحادیه اروپایی توقیف شده‌اند. مشکلات این افراد که به آنها اشاره شد بعد از آن آغاز شد که دولت ترامپ ذیل بند 219 قانون «تابعیت و مهاجرت»، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را ذیل سازمان‌های اصطلاحا تروریستی قرار داد. پایگاه اینترسپت نوشته زندگی افرادی مثل طغرایی و افراد مشابه آنها اکنون توسط سیاست‌های داخلی آمریکا گروگان گرفته شده است. 
***
    چین: آمریکا راهزن اقتصادی شماره  جهان است   
سخنگوی وزارت خارجه چین در پیامی توئیتری با اشاره به مسدودسازی پول‌های ایران در خارج از کشور بر اثر تحریم‌های آمریکا، از سیاست‌های این کشور انتقاد کرد. هوا چونینگ درباره سیاست‌های تحریمی آمریکا در قبال کشورهای دیگر از جمله ایران نوشت: برداشتن کلاه جهان با تسهیل کمی، مسدودسازی ذخایر تبادل ارزی ایران. توقیف دارایی‌های افغانستان، بلوکه کردن ۳۰۰ میلیارد دلار از ذخایر طلا و ذخایر تبادلات ارزی و دارایی‌های نهادها و افراد آنها در خارج از کشور؛ مطمئنا این موارد کافی هستند برای اینکه آمریکا را تبدیل به راهزن اقتصادی شماره یک جهان کند.

 


Page Generated in 0/0151 sec