در پی هشدارها نسبت به احتمال اوجگیری کرونا در ماههای آینده، کارشناسان بهداشت بر ضرورت تکمیل واکسیناسیون تأکید دارند
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با «وطنامروز»: بیتوجهی به تکمیل واکسیناسیون سلامت جامعه را تهدید میکند
این روزها هر چند آمار فوت، ابتلا و بستریهای روزانه کرونا روند افزایشی ندارد اما برخی کارشناسان معتقد هستند در آینده نزدیک با شرایط خاصی مواجه خواهیم شد که تنها راه عبور ایمن از آن، تزریق هر چه زودتر دوز سوم واکسن کروناست.
به گزارش «وطنامروز»، تعداد مرگومیر ناشی از کرونا در روزهای اخیر نهتنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم یافته است. همچنین این روزها آمار ابتلا و بستریهای روزانه روند تقریبا ثابتی دارد. با این حال، برخی کارشناسان و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا هشدارهایی را درباره شرایط کرونایی کشور در روزها و هفتههای آتی مطرح کردهاند.
در شرایطی که بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت از آغاز دور جدید تزریق دوزهای تقویتی واکسن کرونا در شهریور و مهرماه امسال خبر داده، یک عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا معتقد است بزودی شاهد شرایط پیچیدهای از نظر شیوع کرونا در کشور خواهیم بود و تنها راه مقابله جدی با آن، تزریق هر چه سریعتر دوز سوم و نیز تزریق دوزهای تقویتی در ماههای آینده است.
در این باره عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خیلیها با فروکش کردن بیماری «کووید-19» از تزریق دوز سوم واکسن کرونا امتناع میورزند، در حالی که تزریق این واکسن ایمنی بدن را در برابر سویههای جدید احتمالی کرونا بشدت افزایش میدهد.
مسعود مردانی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه وزیر بهداشت و درمان بر تزریق دوزهای تقویتی در مرحله چهارم برای افزایش سطح ایمنی مردم تاکید دارد، گفت: هنوز خیلیها دوز سوم واکسن کرونا را تزریق نکردهاند که این کار اقدامی اشتباه است، چرا که هر چه خود را در مقابل چنین بیماریای تقویت کنیم باز هم کم است.
وی خاطرنشان کرد: تزریق دوزهای تقویتی واکسن کرونا برای آن دسته از افرادی که نقص ایمنی بالا دارند یا سن آنها بیش از 60 سال است و همچنین اشخاصی که بیماریهای زمینهای دارند یا دارای پیوند اعضا نظیر کبد، کلیه و... هستند بهشدت ضروری است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه با کاهش میزان مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-19» نباید چنین وانمود کرد که کرونا تمام شده و نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی کمتوجهی کرد، افزود: کرونا این روزها در کشور چین دوباره شیوع یافته و مردم را گرفتار کرده است، طوری که در بخشی از مناطق این کشور محدودیتهایی ایجاد شده تا مانع از شیوع گسترده آن شوند. در چنین شرایطی بیتوجهی به تکمیل واکسیناسیون در کشور تهدیدکننده است و توصیه میشود افرادی که تاکنون واکسن کرونا نزدهاند یا واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند برای تزریق این نوع واکسن و حفظ سلامت خود و دیگران حتما اقدام کنند.
* دور جدید واکسیناسیون آغاز میشود
وزیر بهداشت از آغاز واکسیناسیون همگانی علیه ویروس کرونا از شهریور و مهر ۱۴۰۱ در کشور خبر داد.
بهرام عیناللهی گفت: تا شهریور و مهر به علت اینکه سطح ایمنی بدن کاهش مییابد، یک واکسیناسیون همگانی به عنوان دوز تقویتی خواهیم داشت. وی افزود: تا زمانی که این پاندمی در کشور وجود دارد، باید واکسیناسیون هم انجام شود.
وزیر بهداشت گفت: وقتی این ویروس از حالت پاندمی خارج شد، مثل بیماری آنفلوآنزا برای همه توصیه نمیشود واکسن بزنند. عیناللهی در ارتباط با سفر زائران به کربلا گفت: مجوز عتبات عالیات از سوی ایران مشکلی ندارد و افرادی که ۲ دوز واکسن تزریق کردهاند، میتوانند به سفر زیارتی کربلا بروند. وی تاکید کرد: سفر به کربلا فعلا به صورت هوایی انجام میشود.
وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که موج ششم را بخوبی کنترل کردیم، افزود: در شرایط فعلی آثاری از موج هفتم وجود ندارد.
* بیمهها برای پوشش داروها اقدام کنند تا فشار کمتری بر مردم وارد شود
وزیر بهداشت همچنین درمان گرانی دارو را ورود شرکتهای بیمه به این مساله دانست و گفت: با تخصیص منابع به بیمهها، دسترسی مردم به دارو آسانتر میشود و با قیمت پایینتری میتوانند دارو تهیه کنند. عیناللهی افزود: با تخصیص منابع به بیمهها، دسترسی مردم به دارو آسانتر میشود و آنها با قیمت پایینتری میتوانند دارو تهیه کنند.
* احیای شورای عالی فرهنگی در وزارت بهداشت
وزیر بهداشت در دیدار جمعی از فعالان قرآنی نظام سلامت گفت: شورای عالی فرهنگی در وزارت بهداشت احیا میشود و از یکی، دو ماه پیش از معاون فرهنگی و دانشجویی خواسته شده اقدامات لازم برای برگزاری این شورا با استفاده از ظرفیت ارزشمند اساتید علوم پزشکی انجام شود.
عیناللهی اظهار داشت: اصلیترین برنامه وزارت بهداشت در دوره کنونی، اجرای طرح «عدالت و تعالی نظام سلامت» است و انتخاب لغت تعالی، معنادار است چرا که نظام سلامت نیازمند تعالی است. در جهان امروز، پیشرفتها بیشتر جنبه مادی دارد و پیشرفتهای معنوی و تعالی، کمتر رخ میدهد و بشریت با فقر شدید معنویات روبهرو است و باید بیشتر به ارتقای سلامت معنوی توجه کنیم. وی افزود: میتوانیم از ظرفیت ارزشمند و بینظیر قرآن کریم برای ارتقای سلامت معنوی استفاده کنیم. علوم پزشکی با خداشناسی، ارتباط بسیار نزدیکی دارد و وقتی انسان، خودش را بشناسد گویی خدا را شناخته است. امروز ۹۵ درصد مدیران وزارت بهداشت و روسای دانشگاههای علوم پزشکی از نیروهای جهادی، انقلابی، قرآنی و متدین انتخاب شدهاند که این فرصت خوبی برای تحول در تربیت نیروهای متعهد، متخصص و متدین به وجود آورده است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در بیمارستانهای بسیار مجهز و بزرگ، حتی یک مسجد هم وجود ندارد و نمازخانهها در مکانهای بسیار نامناسبی در نظر گرفته شدهاند و بهبود این وضعیت برای ما یک رسالت است. توسعه فضای معنوی نهتنها برای پزشکان، اساتید و دانشجویان بلکه برای بیماران مهم و موثر است.
* خدمات آزمایشگاهیان در پاندمی کرونا بر همگان ثابت شد
وزیر بهداشت همچنین در پیامی روز آزمایشگاه را به فعالان جامعه آزمایشگاهی تبریک گفت.
بهرام عیناللهی اظهار داشت: سیام فروردین، سالروز تولد حکیم جرجانی پزشک، پژوهشگر و آزمایشگر نامدار ایرانی روز آزمایشگاه نامگذاری شده است. بیشک در روزهای حساسی نظیر آنچه که اینک در کشور ما میگذرد اهمیت کار و زحمات جامعه علوم آزمایشگاهی کشور بیشتر و بهتر قابل مشاهده است.
وزیر بهداشت گفت: در روزهای سخت مصاف با ویروس کرونا، جامعه آزمایشگاهی، تمامقد در کنار ملت ایران ایستاده و سرافراز و ایثارگرایانه به خدمت اهتمام میورزد.
وی افزود: جامعه آزمایشگاهی حلقه واسطی میان تمام تلاشگران عرصه سلامت است و در نتیجه تلاش شبانهروزی آنان خطوط درمان و شفای دردمندان محقق میشود. به پاس این تلاشها، فرا رسیدن روز آزمایشگاه را به تمام فعالان حوزه علوم آزمایشگاهی تبریک میگویم و برای همگی آنان سلامت و موفقیت همیشگی آرزومندم.
کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز با اشاره به خدمات ارزنده جامعه علوم آزمایشگاهی کشور گفت: خدمات این عزیزان در همهگیری «کووید-۱۹»، بیش از پیش بر همگان ثابت شد و آنها با حضور در نخستین صفهای مواجهه با بیماران کرونایی، شهدایی والامقام را تقدیم کشور و مردم کردند.
وی افزود: در نظام شبکه بهداشتی کشور نیز خدمات آزمایشگاهی اهمیت بسزایی داشته و سرعت، دقت، دانش و مهارت جامعه آزمایشگاهیان کشور در تشخیص زودهنگام بسیاری از بیماریها و حفظ سلامت جامعه غیرقابل انکار است.
***
23 نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در شبانهروز منتهی به ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یکهزار و ۸۲۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲۴۶ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۷۸۸ نفر رسید. همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه ۲۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۸۷۷ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۷ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که یکهزار و ۲۶۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۵۰ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۳۹۴ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر 55 شهرستان در وضعیت قرمز، 84 شهرستان در وضعیت نارنجی، 274 شهرستان در وضعیت زرد و 35 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز تاکنون ۶۴ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۴۶۹ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۳۵ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۸۲۰ هزار و ۱۳۰ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۳۴ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز منتهی به ۳۰ فروردین ۸۰ هزار و ۵۸۸ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.