printlogo


کد خبر: 247918تاریخ: 1401/2/4 00:00
آمار مبتلایان جدید کرونایی ۳ رقمی شد؛ فوت 22 بیمار در یک شبانه‌روز
فقط 2 شهر در وضعیت قرمز

تازه‌ترین اطلاعات درباره رنگ‌بندی شهرهای کرونایی کشور نشان می‌دهد تعداد مناطق قرمز به 2 شهر کاهش یافته است. همچنین در هفته گذشته 4 استان بدون مرگ‌های کرونایی بوده‌اند و 23 استان کاهش موارد مرگ‌ومیر داشته‌اند. 
به گزارش «وطن‌امروز»، در شرایطی که پیش‌بینی می‌شد در هفته اول اردیبهشت شاهد وقوع موج هفتم کرونا در کشور باشیم، آمار رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت نشان‌دهنده کاهش چشمگیر موارد فوت، ابتلا و بستری است. در حال حاضر ۲ شهر در وضعیت قرمز، ۴۸ شهر در شرایط نارنجی و ۳۲۳ شهر دیگر کشور در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و رنگ ۷۵ شهر نیز آبی است. رنگ شهر تهران نیز همچنان زرد است. شهرهای آغاجاری در استان خوزستان و کلات در استان خراسان رضوی، تنها شهرهای قرمز کشور هستند. همچنین بررسی هفتگی وضعیت موجود کرونا در کشور طی یک هفته گذشته نشان می‌دهد 4 استان ایلام، سمنان، کهگیلویه‌و‌بویراحمد و بوشهر، هفته اخیر را بدون مرگ کرونایی سپری کرده‌اند. از سویی کاهش موارد مثبت متوفی در هفته اخیر در ۲۳ استان کشور گزارش شده است. 
 
* کاهش موارد بستری و ابتلا
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در شبانه‌روز منتهی به ۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۱۴۰نفر از آنها بستری شدند. این در حالی است که مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۵۱۲ نفر رسید. 
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 22 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۹۶۲ نفر رسید. 
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۶۳ هزار و ۹۹۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. 
این در حالی است که یکهزار و ۸۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۵۰ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۸۳۸ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز تاکنون ۶۴ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۳ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۵۰ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۹۰۷ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۶۹۰ دوز رسیده است. همچنین در شبانه‌روز منتهی به سوم اردیبهشت ۹ هزار و ۸۶۷ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. 
 
* وزارت بهداشت: واکسن وارد نمی‌کنیم
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از ۵۰ میلیون دوز واکسن کرونا که ذخیره‌سازی کرده‌ایم، ۲۴ میلیون دوز آن چینی است. کمال حیدری در نشست واکسن‌سازان داخلی با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه پول واکسن ملی بوده و از منابع وزارت بهداشت تخصیص داده شده است، اظهار داشت: ۱۲۰۰ مرکز منتخب ۱۶ ساعته که برای کاهش بار بیمارستان‌ها راه‌اندازی شده بودند، تا امروز حتی یک ریال حق‌الزحمه نگرفته‌اند. ۲ هزار و ۲۰۰ مرکز جامع سلامت کار واکسن را انجام دادند و 2.4 هزار میلیاردتومان بدهی آنها پرداخت شده است و ۴۰۰ میلیارد تومانی که برای این کار اختصاص داده شده هم در جایی دیگر هزینه شد. 
وی یادآور شد: در واقع قرار نبود وزارت بهداشت در تأمین منابع و پشتیبانی از واکسن از منابع خود هزینه کند اما از منابع وزارت بهداشت برداشت شد. 
حیدری ادامه داد: در ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوب شد از خارج واردات واکسن نداشته باشیم. باید برای آینده فکر کرد و سیاست‌گذاری مناسبی داشته باشیم؛ در حال حاضر ۵۰ میلیون دوز واکسن موجود است که ۲۴ میلیون دوز آن چینی است. 
 
* ۳۳ میلیون نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز در این نشست به برنامه واکسیناسیون کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۳ میلیون نفر دوز سوم را تزریق نکرده‌اند. 
محمدمهدی گویا افزود: تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون دوز واکسن در کشور تأمین شده که ۴۱ میلیون دوز آن از منابع تولید داخل بوده است. همچنین بیش از ۱۴۸ میلیون دوز تزریق واکسن «کووید-۱۹» در کشور انجام شده و پوشش واکسیناسیون نوبت اول و دوم برای گروه سنی بالای ۱۲ سال به ترتیب 91.2 درصد و ۸۳ درصد است و پوشش نوبت سوم در گروه سنی بالای ۱۸ سال 43.7 درصد بوده است. 
وی ادامه داد: ثبت واکسیناسیون در سامانه‌های الکترونیک و صدور کارت دیجیتال دارای کد QR همتراز با کشورهای توسعه‌یافته از اقدامات ارزشمند برنامه واکسیناسیون بوده است. 
گویا افزود: در حال حاضر ۶ تولید‌کننده داخلی واکسن مجوز مصرف دریافت کرده‌اند و واردات واکسن «کووید-۱۹» از آبان ۱۴۰۰ متوقف شده است؛ به منظور رفع نیاز افراد برای سفرهای بین‌المللی ماهانه مقادیری واکسن آسترازنکا در قالب واکسن اهدایی وارد شده و امکان صادرات واکسن‌های تولید داخل در دست اقدام و پیگیری است. 
وی عدم قطعیت درباره اثربخشی واکسن‌های موجود علیه سویه‌های احتمالی آینده، ضرورت تحقیق درباره تولید واکسن‌های ترکیبی و جدید و کاهش مشارکت مردم به نحوی که هنوز در سنین بالای ۵ سال افرادی تأخیر در مراجعه دارند را از جمله چالش‌های فعلی برنامه واکسیناسیون دانست و گفت: متأسفانه ۱۴ میلیون نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا، ۲۱ میلیون نفر دوز دوم و ۳۳ میلیون نفر دوز سوم کرونا را دریافت نکرده‌اند. گویا ادامه داد: ۵۰ میلیون دوز واکسن در اختیار داریم که استفاده نکرده‌ایم و درخواست ۳۵ میلیون دوز هم داشته‌ایم. علت کاهش درخواست‌های ما از واکسن‌سازهای داخلی و تعدیل سفارش، روند نزولی استقبال مردم از تزریق دوز سوم است. 

Page Generated in 0/0102 sec