printlogo


کد خبر: 247960تاریخ: 1401/2/5 00:00
تعداد فوتی‎‌های روزانه کرونا پس از 26 ماه به کمتر از 15 نفر رسید؛ رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان ضروری است
نفس کرونا بریده؟
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌و‌گو با «وطن امروز»: تکمیل واکسیناسیون و ضعیف شدن سویه موجود کرونا آمار فوتی‌ها را کم کرده است

گروه اجتماعی: روز گذشته پس از گذشت ۲۶ ماه، تعداد مرگ‌ومیر روزانه بیماران «کووید-۱۹» به کمتر از ۱۵ نفر رسید و تعداد بستری‌ها و ابتلای روزانه نیز در مقایسه با هفته‌های اخیر کاهش محسوسی داشت. از سوی دیگر، در بسیاری از کشورهای جهان میزان تولید و ذخیره واکسن کرونا بیش از تقاضا و استقبال مردم است. 
به گزارش «وطن‌امروز»، در شرایطی که کارشناسان منتظر وقوع موج هفتم کرونا در کشور طی روزهای ابتدایی اردیبهشت‌ماه بودند، آمار فوت، ابتلا و بستری روزانه ناشی از این بیماری به طور محسوس و چشمگیری کاهش یافته است. 
در شبانه‌روز منتهی به 4 اردیبهشت‌ماه 13 بیمار کرونایی جان باختند تا تعداد فوتی‌ها پس از گذشت حدود 26 ماه به کمتر از 15 نفر در 24 ساعت برسد. همچنین در ۲۱ استان، هیچ موردی از مرگ‌و‌میر بیماران «کووید-۱۹» ثبت نشده و در ۸ استان، فقط یک مورد مرگ گزارش شده است. 
بررسی مشخصات و شرایط نقشه کرونایی کشور نیز نشان می‌دهد فقط 2 شهر قرمز کرونایی وجود دارد و تعداد شهرهای زرد و آبی هم افزایش یافته است تا شاهد نگرانی کمتر و وضعیت بهتری از نظر شیوع کرونا ویروس باشیم. 
در این باره عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اگرچه آمار فوتی‌ها و بستری‌شدگان کرونایی در کشور کاهش یافته است اما این کاهش آمار را نباید به حساب آن دانست که کرونا تمام شده است و دیگر خطرآفرین نیست، چرا که هنوز هیچ بررسی کاملی در این باره نشده است که بشود روی آن قضاوت کرد. 
سیدمرتضی خاتمی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» درباره علل کاهش میزان مرگ‌ومیر روزانه و مبتلایان به بیماری «کووید-19» به نسبت ماه‌های گذشته اظهار داشت: مجموعه‌ای از عوامل چون انجام واکسیناسیون گسترده، توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ضعیف بودن سویه موجود کرونا، موجب شده است تا این بیماری همچون ۲ سال گذشته از قدرت کشندگی بالایی برخوردار نباشد و سیر نزولی را بپیماید. 
وی در ادامه اظهار داشت: هر چند ضرباهنگ بیماری کووید در کشور به دلایلی که گفته شد مدتی است کند شده است اما چون هنوز معلوم نیست این بیماری چه ماهیتی دارد و مشخص نمی‌کند آیا دوباره جهش می‌یابد یا نه، بنابراین تا پایان این بیماری رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان باید ادامه داشته باشد. از طرفی چون سویه دیگر این بیماری در کشور چین ظاهر شده است همچنان باید از این بیماری ترسید و پروتکل‌ها را رعایت کرد. 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از آنجا که مدارس و مراکز آموزشی و علمی بازگشایی شده‌اند و تراکم جمعیت و فشردگی در این اماکن زیاد است، مدارس باید برای جلوگیری از شیوع این بیماری به موضوع رعایت پروتکل‌ها توجه ویژه کنند تا هر چه زودتر از شر این بیماری خلاص شویم. 
خاتمی تصریح کرد: اکنون که کرونا به نسبت ماه‌های گذشته ضعیف شده، نباید افرادی که تاکنون اقدام به انجام واکسیناسیون نکرده‌اند نسبت به تزریق دوز سوم بی‌توجه شوند. توصیه می‌شود این افراد در اسرع وقت واکسیناسیون خود را تکمیل کنند، چرا که وزارت بهداشت درصدد است دور چهارم واکسیناسیون را به عنوان دوز یادآور تقویتی انجام دهد. 
 
* دوز سوم را هرچه زودتر بزنید
هر چند آمار فوتی‌ها و بستری‌های روزانه کرونا در حال کاهش است اما در صورت عدم تزریق دوزهای یادآور و تقویتی و نیز بی‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌ها، احتمال افزایش این آمار وجود دارد. 
میزان تزریق دوز سوم واکسن کرونا به رغم تاکیدها و هشدارهای مدیران و کارشناسان نظام سلامت همچنان پایین است. مطابق آمار رسمی کمتر از 27 میلیون نفر دوز سوم واکسن کرونا تزریق کرده‌اند، این در حالی است که میزان تزریق دوز اول بیش از 64 میلیون و دوز دوم بالای 57 میلیون است. 
استقبال کم مردم از تزریق دوز سوم، نگرانی مدیران و کارشناسان نظام سلامت را به همراه داشته است. مطابق آمار رسمی، فقط حدود 40 درصد مردم دوز سوم را دریافت کرده‌اند که به هیچ وجه رضایت‌بخش نیست. 
چندی قبل بود که کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون حدود ۲۲ میلیون نفر از مردم که نوبت دوز سوم آنها فرارسیده با وجود برنامه‌ریزی ویژه وزارت بهداشت و فراهم بودن همه امکانات، استقبالی برای تزریق واکسن یادآور نکرده‌اند. 
به گفته وی، متاسفانه استقبال خوبی از سوی مردم برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا نشده و طبق آمارها، ۴۰ درصد مردم نوبت سوم این واکسن را دریافت کرده‌اند که این آمار روند مطلوبی ندارد و باید برای ترغیب مردم به تزریق دوز یادآور تلاش بیشتری شود و مردم به این موضوع بیشتر اهمیت دهند.
همچنین محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره عدم استقبال عمومی از دوز سوم واکسن کرونا گفت: در روزهای اوج بیماری کرونا در ماه‌های مرداد و شهریور ۱۴۰۰ شاهد مشارکت وسیع جامعه در واکسیناسیون علیه بیماری «کووید-۱۹» بودیم و حتی در برخی روزها بیش از یک‌ونیم میلیون تزریق واکسن انجام می‌شد اما با افزایش پوشش واکسیناسیون نوبت‌های اول و دوم و کاهش موارد بیماری بویژه با فروکش کردن موج ششم در ۲ ماه اخیر، موارد مراجعه گروه‌های هدف به پایگاه‌های واکسیناسیون کاهش داشته و به روزانه حدود ۶۰ الی ۷۰ هزار نفر رسیده است. 
وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۶۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نوبت اول، ۵۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نوبت دوم و ۲۶ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. گرچه پوشش نوبت‌های اول و دوم در افراد گروه سنی بالای ۵۰ سال، بالای ۹۰ درصد و نوبت سوم نیز بالای ۷۵ درصد است ولیکن در گروه‌های سنی زیر ۴۰ سال و بویژه در گروه سنی ۵ تا ۱۲ سال شاهد بیشترین تعداد افرادی هستیم که هنوز برای دریافت نوبت‌های بعدی واکسن مراجعه نکرده و تأخیر دارند. 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین گفت: مطالعات بین‌المللی انجام‌شده نشان‌دهنده این است که دریافت نوبت سوم واکسن، میزان بستری در بیمارستان به علت ابتلا به سویه جدید اُمیکرون را تا بیش از ۸۰ درصد کاهش می‌دهد، در حالی که در سویه دلتا که قبلا در جهان رایج بود دریافت ۲ نوبت واکسن همین میزان ایمنی را ایجاد می‌کرد. برای محافظت علیه سویه اُمیکرون دریافت نوبت سوم واکسن لازم است، بنابراین از عموم هموطنان دعوت می‌شود در نخستین فرصت برای تکمیل برنامه واکسیناسیون خود علیه بیماری «کووید-۱۹» اقدام کنند. 
 
* توقف تولید واکسن آسترازنکا
واکسن کرونا که یک سال قبل در بسیاری از کشورهای جهان در دسترس نبود یا برای دسترسی به آن محدودیت وجود داشت، اکنون بیش از نیاز مردم جهان تولید می‌شود و بخش قابل توجهی از آن بدون استفاده مانده است. یکی از مهم‌ترین خبرهای این روزها درباره واکسن این است که بزرگ‌ترین تولید‌کننده واکسن در جهان تولید واکسن آسترازنکا را متوقف کرد. 
مدیر اجرایی موسسه سرم هند چند روز پیش گفت: «تولید نسخه بومی واکسن «کووید-۱۹» آسترازنکا به دلیل کاهش تقاضا متوقف شده است».
این اظهارات در حالی است که موسسه سرم هند بیش از یک میلیارد دوز واکسن کوویشیلد (نسخه بومی آسترازنکا) تولید کرده و تامین‌کننده اصلی برنامه جهانی واکسیناسیون کرونا در کشور‌های فقیر بوده است. 
از سوی دیگر، در حال حاضر انبوهی از واکسن‌های کرونا در جهان وجود دارد. فدراسیون بین‌المللی تولیدکنندگان و انجمن‌های دارویی اعلام کرده است از اواسط سال گذشته تولید جهانی واکسن از میزان تقاضا فراتر رفته و این شکاف همچنان در حال افزایش است.
***
13 فوتی و 528 مبتلا در  روز
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در شبانه‌روز منتهی به ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵۲۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۱۳۶ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-19» در کشور نیز به ۷ میلیون و ۲۱۶ هزار و ۴۰ نفر رسید. 
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه ۱۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۹۷۵ نفر رسید. 
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۹۵۴ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. 
این در حالی است که یکهزار و ۴۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. 
همچنین تاکنون ۵۰ میلیون و ۸۱۱ هزار و ۵۴ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. 
در حال حاضر 2 شهرستان در وضعیت قرمز، 48 شهرستان در وضعیت نارنجی، 323 شهرستان در وضعیت زرد و 75 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز تاکنون ۶۴ میلیون و ۲۶۶ هزار و ۸۳۷ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۱۹۴ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۹۰۳ هزار و ۸۸۴ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۶۳۱ هزار و ۹۱۵ دوز رسیده است. همچنین در شبانه‌روز منتهی به ۴ اردیبهشت، ۳۱ هزار و ۲۲۵ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. 
***
از آبان ۱۴۰۰ خرید خارجی واکسن کرونا نداشتیم
بنا بر اعلام مقامات وزارت بهداشت، واردات واکسن کرونا به پایان رسیده است و حدود 50 میلیون دوز ذخیره واکسن داریم. 
کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت در این باره گفت: در ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوب شد که از خارج واردات واکسن نداشته باشیم جز اینکه اهدایی باشد. باید برای آینده فکر کرده و سیاست‌گذاری مناسبی داشته باشیم. در حال حاضر ۵۰ میلیون دوز واکسن موجود است که ۲۴ میلیون دوز آن چینی است. وی افزود: شرکت‌های واکسن‌ساز داخلی هم به تعداد بسیار انبوهی واکسن دارند که مجوز صادرات کلی را هم دریافت کرده‌اند و در حال حاضر همه شرکت‌ها برای صادرات اقدام می‌کنند. 
به گفته حیدری، اگر واکسن لازم باشد می‌توان از ظرفیت شرکت‌های واکسن‌ساز داخلی که کیفیت بسیار خوبی هم دارند، استفاده کرد. همچنین رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: در حال حاضر هیچ کمبودی از نظر واکسن در کشور وجود ندارد. 
محمد مهدی‌گویا در پاسخ به اظهارات شرکت‌های داخلی تولید واکسن در کمیسیون بهداشت مجلس گفت: خرید واکسن داخلی مطابق قرارداد با شرکت‌های داخلی انجام می‌شود. تمام قراردادهایی که وزارت بهداشت برای خرید واکسن از شرکت‌های داخلی بسته، کاملا مشخص است و بر اساس همان قراردادها خریدهایش را سال گذشته انجام داده و امسال نیز انجام می‌دهد. 
وی با تاکید بر اینکه همه شرکت‌های تولیدی واکسن از این قراردادها اطلاعات کافی دارند، تصریح کرد: وزارت بهداشت از آبان ۱۴۰۰ تاکنون هیچ‌گونه خرید خارجی واکسن نداشته است.

Page Generated in 0/0222 sec