printlogo


کد خبر: 248032تاریخ: 1401/2/6 00:00
وزارت امور خارجه ایران نسبت به تکرار درگیری‌ها در مرز دوغارون هشدار داد
خط و نشان برای طالبان

گروه سیاسی: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اعزام یک دیپلمات از هیات حاکمه سرپرستی افغانستان به سفارت این کشور در ایران گفت: رفت‌وآمد دیپلمات‌ها بین مرکز و سفارتخانه‌ها امری عادی است که در دوره‌های ۳، ۴ و ۵ ساله براساس تصمیم کشورهای فرستنده انجام می‌شود. این موضوع در کنوانسیون‌های بین‌المللی پیش‌بینی شده و امر جدیدی نبوده و ربطی به شناسایی و موضوعات دیگر ندارد. 
سعید خطیب‌زاده در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران با بیان اینکه سفارتخانه افغانستان در تهران با آمار چند هزار مراجعه‌کننده روبه‌رو است و تعداد زیادی کارمند بویژه در بخش کنسولی لازم دارد، اضافه کرد: باید مساعدت کنیم کارهای این سفارتخانه بعد از پایان ماموریت کارکنانش متوقف نشود. 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره حضور دیپلماتی از طالبان در محل سفارت افغانستان در تهران، گفت: ما سفارت را به هیچ دولتی که به رسمیت نشناخته‌ایم تحویل نمی‌دهیم. هیچ مقرراتی ناظر بر این نیست که مانع رفت‌وآمد دیپلمات‌ها شود. مسیر شناسایی مسیر دیگری است که باید مراحل خود را طی کند. 
خطیب‌زاده با اشاره به تنش‌های ایجاد شده میان ایران و افغانستان در مرز دوغارون، بیان داشت: مرزداران غیور ما در مرزهای ایران و افغانستان به جهت اوضاع داخلی افغانستان و ناآشنایی احتمالی برخی از ماموران مرزی که هیات حاکمه سرپرستی افغانستان در مرزهای ایران مستقر کرده است با خویشتنداری رفتار کرده‌اند. وی ادامه داد: البته این موضوع و تکرار این موضوع جای نگرانی دارد؛ ضمن اینکه مرزداران ما دستور و ماموریت دارند که از هر گونه تردد غیرقانونی توسط هر کسی جلوگیری کنند. در عین حال ما همواره آمادگی داریم که تعالیم لازم را به مرزداران افغانستان درباره شناسایی نقاط مرزی و رفتار حرفه‌ای در مرزها بدهیم. ایران در این زمینه نگرانی جدی دارد و ما این را به هیات حاکمه سرپرستی افغانستان اعلام کردیم. 
 
* دوره پنجم گفت‌وگوهای ایران و عربستان برگزار شد
خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره دور پنجم گفت‌وگوهای ایران و عربستان در بغداد، تصریح کرد: دوره پنجم گفت‌وگوهای ایران و عربستان سعودی با تلاش‌هایی که دولت عراق انجام داده بود و همچنین تمهیدات و مساعدت‌هایی که دولت عمان انجام داد روز پنجشنبه هفته گذشته برگزار شد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: گفت‌وگوها در چارچوب‌هایی که از قبل پیش‌بینی شده بود رو به جلو است. در این دیدار تمام موارد به صورت جدی مورد گفت‌وگو قرار گرفت. می‌توان گفت که اگر این گفت‌وگوها به سطح سیاسی درجه یک ارتقا پیدا کند می‌توان انتظار داشت که به سرعت شاهد پیشرفت جدی در حوزه‌های مختلف مورد گفت‌وگو در چارچوب این مذاکرات باشیم. 
خطیب‌زاده همچنین با بیان اینکه موضع ایران درباره جنگ اوکراین روشن است و ما مخالف جنگ هستیم، گفت: جنگ را راه‌حل نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم از طریق گفت‌وگو و مسیرهای دیپلماتیک این جنگ باید به پایان برسد. 
وی با تأکید بر اینکه وزیر خارجه و دیگر مقامات اوکراین از روز اول از موضع ایران آگاهی داشتند، گفت: سیاست ایران درباره جنگ اوکراین، سیاست جامعی است، ریشه‌های این جنگ به ده‌ها سال قبل بر‌می‌گردد، ریشه این جنگ توسط ناتو با محوریت آمریکا علیه روسیه آغاز شد که باید به آن توجه جدی داشت. جنگ اقتصادی، جنگ اطلاعاتی و جنگ سیاسی ابعاد مختلف این جنگ برخلاف توافق فی‌مابین است. 

Page Generated in 0/0061 sec