printlogo


کد خبر: 248055تاریخ: 1401/2/7 00:00
جزئیات نامه فیفا و AFC به فدراسیون فوتبال درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها
تهدید بی تحدید

در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی حواشی زیادی پیرامون نامه ارسالی چندی پیش فدراسیون جهانی فوتبال به ایران ایجاد شده بود. عنوان شده بود فیفا و AFC در نامه مشترک به ایران خواهان تعیین تکلیف ماجرای ورود زنان به ورزشگاه‌‌ها شده‌اند و همچنین درباره بند یک اساسنامه نیز هشدارهایی داده شده است. 
از این رو شایعاتی درباره احتمال تعلیق فدراسیون فوتبال فعلی و حضور یک کمیته انتقالی برای هدایت فدراسیون مطرح شد که نگرانی‌هایی را پدید آورد. بعد از این ماجراها مسؤولان فدراسیون فوتبال به شکل‌های مختلف موضوع تعلیق را به طور کلی تکذیب و اعلام کردند فیفا و AFC هیچ تهدیدی نسبت به فوتبال ایران در نامه مشترک‌شان بر زبان نیاورده‌اند. 
پیگیری‌ها نیز نشان می‌دهد در نامه ارسالی از سوی فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون ایران تهدیدی برای تعلیق یا نشانه‌هایی بر اعمال فشار به فدراسیون ایران وجود ندارد. 
در این نامه که به امضای «جانی اینفانتینو» رئیس فیفا و «شیخ سلمان» رئیس AFC رسیده، در ابتدا برای فوتبال ایران در ادامه راه آرزوی موفقیت شده و بابت ششمین صعود و سومین صعود متوالی به جام‌جهانی تبریک گفته شده است. همچنین روسای ۲ نهاد بزرگ فوتبال بین‌الملل ابراز امیدواری کرده‌اند اقدامات آینده باعث پیشرفت و رشد روزافزون فوتبال ایران و بالا رفتن محبوبیت این رشته ورزشی نزد مردم شود. 
در ابتدای این نامه که خطاب به میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون فوتبال ایران نوشته شده، آمده است: «ما انتصاب شما را به عنوان سرپرست فدراسیون فوتبال ایران مطابق اساسنامه می‌دانیم. از نظر ما این انتصاب با اصول حاکمیتی مورد تایید فیفا و ای‌اف‌سی مطابقت دارد».
بخش بعدی نامه فیفا و ای‌اف‌سی به فدراسیون ایران به لزوم استقلال فدراسیون بازمی‌گردد: «تاکید می‌کنیم همه فدراسیون‌ها باید به شکل مستقل و بدون تاثیرپذیری از شخص ثالث اقدامات خودشان را انجام دهند. فیفا نیز فدراسیون فوتبال ایران را به عنوان متولی فوتبال در ایران به رسمیت می‌شناسد».
روسای فیفا و ای‌اف‌سی در ادامه از فدراسیون ایران به خاطر تعاملی که با این ۲ نهاد داشته‌اند، تشکر کرده‌اند و البته در بخش پایانی در قالب یک توصیه به مهم‌ترین موضوع مورد بحث فوتبال که درباره ورود زنان به ورزشگاه‌هاست، پرداخته‌اند. 
در بخش پایانی نامه آمده است:‌ «پیشنهاد می‌کنیم کارگروهی سه‌جانبه با همکاری فیفا، ای‌اف‌سی و فدراسیون ایران درباره حضور بانوان در ورزشگاه‌ها تشکیل شود. در این باره نمایندگان ما با شما در ارتباط هستند و هرگونه پرسشی که باشد درباره آن پاسخگو خواهند بود».
***
    واکنش فدراسیون فوتبال؛ کاسبان تعلیق در کارند!     
مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال به شایعات پیش آمده درباره تعلیق فوتبال ایران واکنش نشان داد. در روزهای گذشته شایعاتی پیرامون تعلیق فوتبال از سوی فیفا در فضای مجازی مطرح شده بود. در این باره گفته می‌شد پرونده فدراسیون فوتبال ایران به دلیل مصوب نشدن بند یک اساسنامه و آشفتگی‌های اخیر، برای تصمیم‌گیری به کمیته اجرایی فیفا رفته و احتمال دارد ظرف روزهای آینده فدراسیون فعلی به صورت رسمی تعلیق شود و یک کمیته انتقالی هدایت فدراسیون را برعهده بگیرد. این شایعه عجیب در شرایطی مطرح شده که مسؤولان فدراسیون فوتبال از دریافت هرگونه نامه‌ای در این باره از سوی فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند. محمدجواد پاینده، مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال در این باره توئیت‌ زده و پاسخ داده است: «آخرین مکاتبه فیفا و AFC با فدراسیون فوتبال ایران 23 فروردین‌ماه انجام شده که محتوای این نامه در فضای مثبت و تعاملی هیچ مشابهتی به شایعات منتشره در ساعات اخیر نداشته است». جمله پایانی مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال هم جالب است. او گفته: «گویا با پدیده‌ای تحت عنوان کاسبان تعلیق مواجهیم».

***

حرف‌های تکان‌دهنده حراست وزارت ورزش درباره شرط‌بندی و تبانی!

مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان می‌گوید عزم جدی برای مبارزه با فساد دارند و در این باره اقدام کرده‌اند. مجید شهیدی دوشنبه‌شب روی خط تلفنی برنامه فوتبال برتر رفت و صحبت‌هایی را درباره مسائل مربوط به تبانی و شرط‌بندی و فساد در فوتبال بویژه در دسته‌های پایین‌تر بر زبان آورد. شهیدی صحبت‌هایش را اینطور شروع کرد: «واقعیت این است که داوران جامعه‌ای تلاشگر و خدوم هستند که درآمد آنها با بازیکنانی که در همین عرصه فعالیت می‌کنند قابل قیاس نیست اما در همین فضا، عده‌ای با اهداف خاص در صددند به نوعی سوءاستفاده کرده و با اقداماتی هدفمند در نتایج بازی‌ها دخل و تصرف ‌کنند. از سوی دیگر با دستور وزیر ورزش و جوانان در صددیم نظارت دقیقی بر جنبه‌های مختلف ورزش داشته باشیم و بر همین اساس مسائل را رصد می‌کنیم تا شائبه‌ها در رشته‌هایی مانند فوتبال را برطرف کنیم».
مدیرکل حراست وزارت ورزش ادامه داد: «در مورد پرونده جدیدی که مطرح شده، موضوع این است که پیشنهاد تبانی در لیگ دسته ۲ از سوی ناظر بازی تیم‌های عقاب تهران و ایمان سبز شیراز ارائه شده بود که اتفاقات آن بازی را رصد کردیم و زمانی که طرفین در محلی خاص قرار ملاقات داشتند، اقدامات لازم انجام شد. شخص خاطی در واقع سابقه داوری داشته و به واسطه یکی از داوران که پیش از این به دلیل تخلفات گسترده‌ای که در پرونده دارد، چند سال محروم بوده است، در چیدمان داوری دست داشته و در این میان مبالغی رد و بدل شده است. در حال حاضر حساب‌های بانکی و شرایط موجود را رصد می‌کنیم تا جنبه‌های مختلف این مساله مشخص شود».
او با اشاره به مبالغ رد و بدل شده در این خصوص گفت: «پرونده به مراجع قضایی ارسال و مشخص شده چک‌هایی وجود دارد و بدون شک مبالغ بیشتر از اینهاست. این پرونده ۲ روز است در حال رصد و پیگیری است و پس از تکمیل تحقیقات در معرض عموم قرار می‌گیرد. این اتفاقات در سطح لیگ ۲ بوده اما رصدهای ما ادامه خواهد داشت».
مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان درباره سایت‌های شرط‌بندی هم گفت: «این مساله برای ما بسیار جدی است، سایت‌های موجود بیشتر در خارج از کشور بوده و از سوی برخی افراد در داخل کشور به نوعی مدیریت می‌شود. در سال‌های ۹۶ و ۹۷ این سایت‌ها‌ فعال بودند اما با کارگروهی که با هدف مبارزه با سایت‌های شرط‌بندی ایجاد شد، در نهایت امروز شاهدیم تعداد بسیاری از این سایت‌ها مسدود و خاطیان به مراجع قضایی سپرده شده‌اند».
شهیدی با اشاره به افرادی که در نتایج فوتبال به صورت مستقیم نقش دارند، تاکید کرد:‌ «این موضوع متاسفانه در فوتبال وجود دارد. به عنوان مثال پرونده سردار بوکان باید دوباره بررسی شود. در دولت جدید مبارزه با فساد در دستور کار است و به صورت جدی با خاطیان برخورد خواهد شد. در روزهای گذشته فیلمی منتشر شد که یک دروازه‌بان ۳ متر از دروازه خارج شده که او را به کمیته اخلاق فرستادیم تا مساله پیگیری شود».

Page Generated in 0/0377 sec