«سنگ صبور» نمایشگاهی از نقاشیهای هنرمندان فلسطینی
نمایشگاهی از آثار نقاشی هنرمندان فلسطینی با عنوان «سنگ صبور» در موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا شد. به گزارش «وطنامروز»، در این نمایشگاه ۲۸ اثر نقاشی هنرمندان فلسطینی از گنجینه آثار فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است. آیین گشایش نمایشگاه چهارشنبه ۷ اردیبهشت از ساعت ۱۶ برگزار شد. علاقهمندان جهت بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا ۱۱ اردیبهشت، همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به موزه فلسطین واقع در خیابان ولیعصر، خیابان بزرگمهر، خیابان برادران شهید مظفر، شماره ۷۴ مراجعه کنند.
***
نیمه دوم اردیبهشت مدیرعامل جدید خانه هنرمندان معرفی میشود
یکشنبه ۴ اردیبهشت اعضای شورای عالی خانه هنرمندان ایران جلسهای را درباره معرفی کاندیداهای مدنظر خود برای انتخاب مدیرعامل جدید خانه هنرمندان ایران برگزار کردند.
به گزارش «وطنامروز»، در این جلسه اعضا کاندیداهای مدنظر را معرفی کردند. به گفته ایرج راد، رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران قرار است یکشنبه ۱۸ اردیبهشت جلسهای با حضور کاندیداهای مدنظر برگزار شود. طبق تأکید راد، مدیرعامل جدید خانه هنرمندان نیمه دوم اردیبهشت انتخاب و معرفی میشود.
***
جزئیاتی از برنامههای شبکههای استانی در روز قدس
۳۳ ویژهبرنامه در ۳۳ مرکز استانی با عناوین مختلف همچون «قدس گینه»، «از نهر تا بحر»، «جمعه همدلی»، «سلام بر قدس»، «جمعه رهایی»، «زیتون سرخ»، «قبله اول»، «قدس لنان»، «وعده قرن» و... به صورت زنده و از نخستین ساعات برگزاری راهپیمایی در مراکز و شهرهای مختلف روی آنتن میرود. بخشی از این برنامهها در فضای استودیویی و شامل گفتوگو با چهرههای ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استانها، پخش سرودها و نماهنگهایی با محوریت قدس و آزادی قبله اول مسلمین و ولههای مختلف تصویری است و بخش دیگر، حضور گزارشگران و تصویربرداران مراکز در مسیرهای از پیش تعیینشده راهپیمایی و گفتوگو با اقشار مختلف مردم که در این روز برای حمایت از قدس شریف به خیابانها آمدهاند، خواهد بود.
با برنامهریزی صورتگرفته، ۱۱۲ استودیو و فضای بیرونی؛ شامل حسینیهها، خیابانها، میادین و دیگر مکانهای اجتماع مردم برای شرکت در راهپیمایی روز قدس، برای برقراری ارتباط زنده سیمای استانها با شبکههای سراسری در نظر گرفته شده است. این ارتباطها در فواصل گوناگون و با شبکههای مختلف سراسری انجام میشود و شبکه «شما» نیز در قابهای مشترک، اقدام به پخش آنها میکند.
***
استقبال از «چهار فصل تئاتر ایران»
ایوب آقاخانی از رسیدن ۴۷ اثر به هشتمین دور از پروژه نوین «چهارفصل تئاتر ایران» خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، ایوب آقاخانی طراح و مدیر پروژه جامع آموزش نمایشنامهنویسی به خارج از پایتخت، درباره استقبال از فراخوان هشتم پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» با عنوان «مناسبات انسانی در جهان پس از کرونا» اعلام کرد: ۴۷ اثر در قالب ایده اولیه از ۲۱ استان کشور تا پایان فروردینماه به دبیرخانه پروژه رسید که به محض انتصاب اعضای هیات علمی این فصل، بررسی ایدهها آغاز و برگزیدگانشان اعلام خواهند شد.
وی این پروژه آموزشی را که به آموزش زیرساختی نمایشنامهنویسی اختصاص دارد از سال ۱۳۸۷ راهاندازی کرد که با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی تا سال ۱۳۹۱ ادامه یافت. آقاخانی از سال ۱۳۹۶ بهعنوان مسؤول دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری دوره نوین این پروژه را تحت نظر و حمایت این مجموعه آغاز کرده که تاکنون 8 دوره از آن را برگزار کرده است.
***
انتشارات سوره مهر «سد نصرالدین» را منتشر کرد
کتاب «سد نصرالدین تهران؛ نوشتههای یک بچهطهرون» نوشته امیر خیام بتازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شده است. به گزارش «وطنامروز»، این کتاب روایت نویسنده از محل زندگی خود است. خیام در این کتاب طنز، خاطرات کودکی و نوجوانی خود در محله سید نصرالدین بازار تهران را روایت کرده است.
او متولد آبان سال ۱۳۴۱ در تهران، خیابان خیام، محله سید نصرالدین است و از کودکی به دلیل جدایی پدر و مادرش، در کنار عمو و عمههایش زندگی میکرد. پدرش، اصغر خیام، در قهوهخانهای واقع در محله سید اسماعیل غزلخوانی میکرد و در ماه مبارک رمضان در زورخانهها شعر و غزل میخواند. عموهای خیام هم در زمان خود شخصیتهای بنامی بودند به همین دلیل افراد سرشناس و مشهوری در خانهشان رفت و آمد داشتند. یکی از دلایلی که باعث شد خیام خاطراتش را مکتوب کند همین نشست و برخاستها بود. خیام در کودکی با مرحوم محمدرضا آقاسی (شاعر) و پدرش استاد محمدحسن آقاسی همنشین بوده است.