printlogo


کد خبر: 248105تاریخ: 1401/2/8 00:00
ترکیبات سرطان‌زا در برنج ایرانی

مقدمه: برنج گیاهی از خانواده
 Oryza sativa و از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی بوده و خوراک اصلی نیمی از مردم جهان است. برنج‌های ایرانی بخشی از ۱۲۰ هزار گونه برنج را به خود اختصاص می‌دهند و امروز به دلیل خواص سرطان‌زایی خود مورد توجه قرار گرفته‌اند.
مواد و روش‌ها: این پژوهش روی ۵ گونه اصلی برنج ایرانی شامل هاشمی، کاظمی، طارمی، قائدی و شیث رضایی صورت پذیرفت. برنج‌ها به دلیل گرانی و کمبود بودجه پژوهشی خریداری نشدند و داده‌ها با تمرکز بر برنج پاکستانی جمع‌آوری شدند زیرا برنج برنج است.
نتایج: تمامی اقلام برنج ایرانی دارای ترکیبات سرطان‌زا نظیر بنزین، گازوئیل، تف، عصاره چرک پای شالی‌کاران و اکسیدان‌ها بودند.
نتیجه‌گیری: برنج‌های ایرانی به دلیل ترکیبات سمی سرطان‌زا هستند و پیشنهاد می‌شود گران شوند و مردم به برنج‌های تایلندی، هندی و پاکستانی دارای نشان سلامت گلابی روی آورند.
 

Page Generated in 0/0055 sec