printlogo


کد خبر: 248116تاریخ: 1401/2/8 00:00
تعداد بستری‌های کرونا به پایین‌ترین میزان در یک ماه گذشته رسید
کرونا روی دور کند!

آمار مرگ‌ومیر، ابتلا و بستری‌ ناشی از کرونا این روزها روند کاهشی خود را حفظ کرده است اما کارشناسان و مدیران نظام سلامت همچنان بر تزریق دوز سوم و رعایت پروتکل‌ها به منظور کنترل شرایط تاکید دارند. 
به گزارش «وطن‌امروز» و بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در شبانه‌روز منتهی به ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، هزار و ۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و 171 نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-19» در کشور نیز به ۷ میلیون و ۲۱۹ هزار و ۴۳۳ نفر رسید. 
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 17 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۴۱ نفر رسید. 
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۱۴۷ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. 
این در حالی است که هزار و ۴۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. 
همچنین تاکنون ۵۰ میلیون و ۹۶۵ هزار و ۸۶۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. 
در حال حاضر 2 شهرستان در وضعیت قرمز، 48 شهرستان در وضعیت نارنجی، 323 شهرستان در وضعیت زرد و 75 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز تاکنون ۶۴ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۴۶۸ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۵۰۸ هزار و ۱۵۹ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۹۷۶ هزار و ۹۸۸ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۶۱۵ دوز رسیده است. همچنین در شبانه‌روز منتهی به 7 اردیبهشت، ۵۳ هزار و ۸۰۱ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. 
 
* تزریق دوز سوم؛ توصیه جدی
فرمانده ستاد مبارزه با کرونای استان تهران گفت: تعداد بستری‌های کرونا به پایین‌ترین میزان خود در طول ۴ هفته اخیر رسیده است. 
علیرضا زالی اظهار داشت: در حال حاضر شرایط تهران در حوزه کرونا بویژه «اُمیکرون» باثبات است. میزان مرگ‌و‌میر در سطح استان حدود 5-4 نفر بیشتر نیست و این افراد عمدتا جزو افرادی بودند که از قبل در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری بودند. 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به وضعیت واکسیناسیون در استان تهران اشاره و عنوان کرد: در حوزه واکسیناسیون نیز ما به رقم ۲۶ میلیون دوز در استان تهران نزدیک می‌شویم. تا به حال حدود ۱۰ میلیون و ۹۰۰ نفر دوز اول و ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دوز دوم را دریافت کرده‌اند. 
زالی یادآور شد: اما برای دوز سوم هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم. زمان تزریق دوز دوم در استان تهران به گونه‌ای بوده که الان حدود ۴ تا ۶ ماه از آن می‌گذرد و سطوح آنتی‌بادی افرادی که تنها تا دوز دوم تزریق کرده‌اند کاهش پیدا کرده، لذا توصیه ما این است که افراد برای دوز سوم مراجعه کنند و آن را جدی بگیرند. 
وی در ادامه به ابلاغیه دوز چهارم اشاره و تصریح کرد: این ابلاغیه برای افراد با بیماری‌های خاص و افراد بالای ۸۰ سال و افراد ارائه‌دهنده خدمات است و فعلا مردم عادی شامل این ابلاغیه نمی‌شوند. 
فرمانده ستاد مبارزه با کرونای استان تهران در پایان تأکید کرد: این شرایط ثابت نشان‌دهنده پایان و از بین رفتن کرونا نیست، لذا همچنان باید دستورالعمل‌های بهداشتی جدی گرفته شود بویژه استفاده از ماسک در مجامع عمومی فراموش نشود. 
 
* وزیر بهداشت: همه تولیدکنندگان واکسن اجازه صادرات دارند
وزیر بهداشت گفت: در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا به همه تولیدکنندگان اجازه صادرات واکسن کرونا داده شده است. 
بهرام عین‌اللهی در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه از 200 میلیون دوز واکسن تأمین‌شده، 50 میلیون دوز واکسن ایرانی کروناست، اظهار کرد: ما هر میزان قرارداد با شرکت‌های داخلی ببندیم آن را مصرف می‌کنیم. 
وی افزود: اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده باشد به خودش مربوط است ولی ما براساس قرارداد منعقد شده با تولیدکنندگان واکسن ایرانی کرونا، واکسن‌ها را مصرف می‌‎کنیم. 
وزیر بهداشت ادامه داد: در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا به همه تولیدکنندگان اجازه صادرات واکسن کرونا داده شده است. 
عین‌اللهی تصریح کرد: واکسنی در گمرک وجود ندارد و واکسن‌های موجود در انبارهای وزارت بهداشت نیز در حال مصرف هستند. بحثی که درباره دپوی واکسن‌ها در انبارها مطرح شده مربوط به تولید خود شرکت‌ها و انبار تولیدکنندگان است. 
 
* آغاز تزریق دوز چهارم برای کادر درمان و افراد بالای ۸۰ سال
کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، تزریق دوز چهارم واکسن کرونا را ابلاغ کرد. 
در این ابلاغ آمده است: «مصوبه کمیته ملی واکسن «کووید-19» درباره تزریق دوز چهارم واکسن کرونا در گروه سنی بالای 80 سال و کادر بهداشت و درمان به شرح ذیل است:
تجویز نوبت چهارم واکسن «کووید-19» برای گروه سنی 80 سال به بالا به فاصله حداقل 4 ماه از نوبت سوم آغاز شود. توصیه می‌شود پرسنل بهداشت و درمان نسبت به دریافت نوبت چهارم به فاصله حداقل 4 تا 6 ماه پس از نوبت سوم اقدام نمایند. نوع واکسن نوبت چهارم، ترجیحا با پلتفرم مشابه نوبت سوم است».
 

Page Generated in 0/0093 sec