printlogo


کد خبر: 248125تاریخ: 1401/2/8 00:00
اخبار

شمخانی در دیدار رئیس پارلمان عراق:
به هرگونه اقدام علیه امنیت خود واکنش قاطع نشان می‌دهیم
دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار محمد حلبوسی، رئیس پارلمان عراق با اشاره به پیوندهای ناگسستنی فرهنگی، سیاسی و امنیتی میان ایران و عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران ثبات سیاسی و امنیت پایدار در عراق را ضرورتی ملی و منطقه‌ای می‌داند و آمادگی دارد چون گذشته از همه ظرفیت‌های خود برای تحقق خواست و اراده مردم عراق استفاده کند. 
وی قانون اساسی و رویه‌های حقوقی عراق را مبنای مناسبی برای عبور از چالش‌های سیاسی در این کشور عنوان کرد و افزود: منابع و ثروت ملی عراق زمانی می‌تواند در مسیر توسعه همه‌جانبه کشور استفاده شود که استحصال و صادرات آن صرفا با مدیریت و نظارت دولت مرکزی انجام شود. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به برخی اقدامات غیرقابل قبول که از داخل خاک عراق علیه منافع ایران انجام می‌شود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ رویکرد مقابله هوشمندانه با تهدیدات، ضمن رصد کامل تحرکات مداخله‌جویانه رژیم صهیونیستی و آمریکا و جریان‌های وابسته به آنان، با اقتدار به هر گونه اقدامی که بخواهد به امنیت ایران و منطقه آسیب وارد کند، واکنش سریع و قاطع نشان خواهد داد. 
شمخانی با بیان اینکه بازگشت عراق به جایگاه واقعی خود در جهان اسلام و دنیای عرب نقش تعیین‌کننده‌ای در ایجاد ثبات و امنیت در منطقه دارد، افزود: همکاری همه‌جانبه برای ایجاد عراق قدرتمند، ثروتمند، توسعه‌یافته و باثبات در همسایگی ایران، سیاست دائمی و غیرقابل تغییر جمهوری اسلامی است. دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: شرکت‌های ایرانی آمادگی دارند با حضور در پروژه‌های اقتصادی و فنی عراق روند همکاری‌های ۲ کشور در این حوزه را بیش از گذشته تقویت کنند. 
در این دیدار محمد حلبوسی، رئیس پارلمان عراق نیز با اشاره به دوستی پایدار ۲ کشور بر تقویت بیش از پیش مناسبات تهران - بغداد تاکید کرد. حلبوسی با اشاره به رویکرد ضد اسرائیلی دولت و ملت عراق خاطر‌نشان کرد: پارلمان عراق در حال تهیه طرحی برای جرم‌انگاری همکاری و رابطه با اسرائیل است تا از این طریق از هرگونه اقدام احتمالی برای گام برداشتن در این مسیر جلوگیری ‌کند. 
 
* نباید قبح ارتباط با رژیم صهیونیستی شکسته شود
همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار رئیس پارلمان عراق گفت: همه کشورهای اسلامی باید تلاش کنیم قبح ارتباط با رژیم صهیونیستی شکسته نشود. 
محمدباقر قالیباف با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران چه در سطح حاکمیت و چه در سطح مردم، همواره به دنبال ثبات و امنیت در عراق و رشد و توسعه این کشور هستند، یادآور شد: آرزوی قلبی ما، ایجاد عراق قوی و ایران قوی برای تسهیل روابط دوجانبه و جهانی است. وی در ادامه با اعلام حمایت از تصمیم‌گیری‌های ملت و دولت عراق در سرنوشت خود بیان داشت: اوج حمایت‌های جمهوری اسلامی از عراق را در حمله بی‌رحمانه داعش به عراق دیدیم که باعث شد شهدای بزرگی همچون ابومهدی المهندس و شهید سلیمانی و ده‌ها شهید ایرانی و عراقی دیگر در این راه فدا شوند تا گروه‌های تروریستی نابود شده و امنیت و ثبات را شاهد باشیم. قالیباف پیوند میان ایران و عراق را ناگسستنی دانست و با بیان اینکه امروز به ایران قوی و عراق قوی برای مناسبات و توسعه آن در سطح منطقه‌ای و جهانی نیاز داریم، ابراز امیدواری کرد دولت عراق بزودی تشکیل شود. 
وی همچنین با اشاره به قانونی که برای جرم‌انگاری ارتباط با رژیم صهیونیستی در مجلس عراق در حال تصویب است، گفت: همه کشورهای اسلامی باید تلاش کنیم قبح ارتباط با رژیم صهیونیستی شکسته نشود. 
***
تغییری در دستور کار دولت نیست
سخنگوی دولت گفت: استیضاحی در مجلس شورای اسلامی و تغییری در دستور کار دولت نیست. 
علی بهادری‌جهرمی در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار کرد: برخی نمایندگان به صورت فردی مسائلی را مطرح می‌کنند اما هیچ استیضاحی در صحن مجلس شورای اسلامی وجود ندارد اما وقتی نماینده‌ای نظر شخصی خود را بیان می‌کند، این شایعه دامن ‌زده می‌شود که تغییری در حال انجام است اما دولت و مجلس تغییری در دستور کار ندارند. 
وی تاکید کرد: البته نظارت بر عملکردها وجود دارد اما تغییر اعضای کابینه شایعاتی است که در فضای مجازی و رسانه‌ها وجود دارد. بهادری‌جهرمی درباره تغییر ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت گفت: تغییر در ترکیب کمیسیون‌های دولت یک مساله طبیعی و منظم و مستمر است و به واسطه مشغله یا اولویت وزرا انجام می‌شود. 
وی ادامه داد: 3 ماه پیش هم ترکیب کمیسیون‌های دولت تغییر کرده بود که این هم به پیشنهاد خود وزراست، زیرا آنها به خاطر حجم زیاد کار خود این درخواست را دارند که در کمیسیون‌های کمتری حضور داشته باشند. سخنگوی دولت افزود: اعضای هیات دولت حق شرکت در همه جلسات کمیسیون‌ها را دارند اما جلسات کمیسیون‌ها با حضور حداقل دوسوم اعضا رسمیت می‌یابد. در اینجا هم مساله تکلیف مطرح است هم حق حضور. یعنی وقتی وزیری عضو کمیسیون باشد، تکلیف حضور دارد اما اگر عضو نباشد، حق حضور در کمیسیون را دارد و وزرا بیشتر مایلند حق حضور در کمیسیون‌ها را داشته باشند، زیرا برخی اعضا فرصت حضور در جلسات کمیسیون‌ها را ندارند. 

Page Generated in 0/0049 sec