سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا: تزریق نوبت چهارم واکسن برای افراد بالای ۷۰ سال یا دارای بیماریهای زمینهای تصویب شد
۲۱ استان کشور هیچ موردی از مرگومیر بیماران «کووید-۱۹» را ثبت نکردهاند و ۹ استان فقط یک مورد مرگ ناشی از کرونا داشتهاند.
به گزارش «وطنامروز»، بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در شبانهروز منتهی به ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵۳۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۱۰۹ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۶۵۳ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت متاسفانه 11 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۸۳ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۸۳ هزار و ۵۰۲ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که ۹۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۵۱ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۷۸۲ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۲۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۹۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز تاکنون ۶۴ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۵۶۷ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۸۰۱ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۲۹ هزار و ۴۸۳ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۹۰۲ هزار و ۸۵۱ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز منتهی به ۱۰ اردیبهشت، ۳۰ هزار و ۳۸۲ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* تصمیم ستاد ملی کرونا برای تزریق دوز چهارم
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از مصوبه این ستاد برای تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا برای افراد بالای ۷۰ سال خبر داد.
عباس شیراوژن در صفحه شخصی خود نوشت: در جهت تقویت سطح ایمنی گروههای در معرض خطر، از همه افراد بالای ۷۰ سال و افراد دارای بیماریهای زمینهای یا نقص ایمنی درخواست میشود یک نوبت واکسن علاوه بر نوبتهای قبلی، تزریق کنند. همچنین چند روز قبل بود که کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامهای به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور، تزریق دوز چهارم واکسن کرونا را ابلاغ کرد.
در متن این ابلاغ آمده بود: «توصیه میشود پرسنل بهداشت و درمان نسبت به دریافت نوبت چهارم به فاصله حداقل 4 تا 6 ماه پس از نوبت سوم اقدام نمایند. نوع واکسن نوبت چهارم، ترجیحا با پلتفرم مشابه نوبت سوم است».
* بیکار کردن پرستاران، پاداش ۲ سال زحمت بیوقفه در ایام کرونا!
شمسالدین شمس، رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری از بیبرنامگی برای تقویت امنیت شغلی پرستاران انتقاد کرد.
به گزارش فارس، وی در یادداشتی نوشته است: آیا حق پرستارانی که در ایام کرونا جانانه از سلامت مردم دفاع کردند این است که آنها را از کار، بیکار کنند؟ آیا اینگونه برخوردها نگاه کارگر فصلی داشتن به مدافعان سلامت نیست؟
در بخش دیگری از یادداشت شمس آمده است: در حالی که استانداردها تعداد نیروی انسانی پرستاری را به ازای هر تخت بیمارستانی حداقل دو و نیم نفر بیان میکند، در حال حاضر در کشور به طور میانگین به ازای هر تخت کمتر از یک نفر مشغول فعالیت است و مطمئنا این نیروی حداقلی باعث کاهش شدید کیفیت و کمیت خدمات ارائه شده خواهد شد. از طرفی تعداد زیادی از پرسنل به کار گرفته شده و به شکل استخدام غیررسمی اعم از شرکتی، قراردادی و طرحی هستند که اولا به دلیل اینکه امنیت شغلی نداشته و از حداقل پرداختها نسبت به سایر پرسنل رسمی برخوردارند و ثانیا متاسفانه برخوردهای سلیقهای و غیرکارشناسی منجر به نگاه کارگر فصلی به آنان شده و اخراج و قطع همکاری با آنان را در پی دارد.
وی تاکید کرده است: در این باره بهتر است اشارهای به بیانات مقام معظم رهبری داشته باشیم؛ رهبرمعظم انقلاب در دیدار پرستاران در 21 آذر سال ١۴٠٠ فرمودند: «یک مطالبه بعدی موضوع کمبود پرستار است، به آن مقداری که مورد نیاز است. حالا در آمارهایی که به ما نشان میدهند، مقایسه با متوسط جهانی است؛ من به آن کاری ندارم؛ ممکن است متوسط جهانی درست باشد، ممکن است غلط باشد؛ من نیاز را کار دارم. ما به آن تعدادی که امروز نیاز تختهای بیمارستانی ما است، پرستار نداریم. حالا بعضی میگویند 100 هزار [نفر]، بعضی میگویند کمتر، بعضی میگویند [بیشتر]؛ من عدد معین نمیکنم چون به طور دقیق خبر ندارم اما میدانم که ما کمبود پرستار داریم. باید سرانه پرستار نسبت به آنچه نیاز هست تکمیل بشود؛ خیلی پایین است. البته این، از جمله کارهایی که در ظرف یک ماه و ۲ ماه انجام بگیرد نیست؛ یک مقدار زمانبر است اما در همان زمان مناسب باید این کار انشاءالله انجام بگیرد».