عراق به دنبال طرحهای سیاسی مطرح شده از سوی گروههای سیاسی این کشور روزهای مهم و سرنوشتسازی را برای حل بنبست سیاسی پیش رو دارد. به گزارش بغداد الیوم، «عائد الهلالی» عضو چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی اعلام کرد روزهای سرنوشتساز برای حل بحران سیاسی عراق آغاز خواهد شد.
وی افزود که همه گروههای سیاسی در کنار نمایندگان و گروههای مستقل در این مذاکرات شرکت خواهند داشت.
الهلالی خاطرنشان کرد: همگان بخوبی میدانند تنها راهحل پایان دادن به بنبست سیاسی، گفتوگو و مذاکره میان همه طرفهای سیاسی است از این رو مذاکرات پیش رو برای حل اختلافات با هدف سرعت دادن به تشکیل دولت جدید در عراق، تعیینکننده خواهد بود.
از سوی دیگر «غیاث سورچی» از رهبران برجسته اتحادیه میهنی کردستان عراق، متوسل شدن - برخی گروهها نظیر جریان صدر- به نمایندگان مستقل را نمایانگر نبودن اراده برای حل معضل بنبست سیاسی و تشکیل دولت عراق دانست. وی گفت: تنها گزینه برای برونرفت از بنبست سیاسی کنونی در عراق، نشستن پشت میز مذاکره به منظور تفاهم و نزدیک شدن به هم به طور جدی و به دور از توطئه و فریب سیاسی است.
سورچی با بیان اینکه اتحادیه میهنی کردستان از ابتکار عمل چارچوب هماهنگی که به گفته وی با واقعیت عراق منطبق است، حمایت میکند، افزود: هیچ یک از نیروهای سیاسی، چه چارچوب هماهنگی و چه جریان صدر به تنهایی توانایی تشکیل دولت را ندارند. وی افزود: ابتکار عمل چارچوب هماهنگی به دلیل اینکه این چارچوب دارای روابط و توافقاتی با اتحادیه میهنی است و با مشورت طرفین ارائه شده، بهترین راه حل برای برونرفت از بنبست سیاسی کنونی در عراق به شمار میرود.
در همین حال «مهدی فیلی» سخنگوی شاخه بغداد حزب دموکرات کردستان عراق گفت: طرح چارچوب هماهنگی برای بررسی از سوی ائتلاف سهجانبه به زمان نیاز دارد. وی با بیان اینکه همه درها برای دستیابی به تفاهماتی که به نفع عراق و مردم این کشور است، باز هستند، افزود: ابتکار عمل ارائه شده از سوی چارچوب هماهنگی به زمان نیاز دارد تا ائتلاف سهجانبه آن را مورد بررسی قرار دهد. فیلی با اشاره به اینکه طرح چارچوب هماهنگی اواخر روز چهارشنبه ارائه شد، تاکید کرد ائتلاف سهجانبه در آینده برای بررسی دقیق آن تلاش خواهد کرد.
یادآور میشود پیش از این چارچوب هماهنگی ابتکار جدیدی را برای خروج عراق از بنبست سیاسی و تشکیل دولت جدید ارائه کرد. از سویی مقتدا صدر و متحدانش در ائتلاف انقاذ وطن (ائتلاف السیاده، جریان صدر و حزب دموکرات کردستان) بر تشکیل دولت اکثریت ملی اصرار دارند، در حالی که چارچوب هماهنگی در تلاش است دولت جدید بر اساس توافق بین گروههای سیاسی تشکیل شود.
وضعیت سیاسی عراق در سایه عدم توافق نیروهای سیاسی کشور بر سر تشکیل دولت جدید با وجود اینکه بیش از 5 ماه از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی گذشته است، روزبهروز پیچیدهتر میشود.