هر چند تعداد فوتیها، مبتلایان و بستریهای روزانه کرونا در ایران کاهش چشمگیری داشته و رنگ قرمز از نقشه کرونایی کشور حذف شده است اما سازمان جهانی بهداشت میگوید با چهره و سیمای جدیدی از کرونا در سراسر دنیا مواجه هستیم.
به گزارش «وطنامروز» بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به 17 اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۷۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۶۳ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور هم به ۷ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۷۰۱ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 8 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۱۶۵ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۲ هزار و ۲۵۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که ۹۱۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۵۱ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۹۶۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر 4 شهرستان در وضعیت نارنجی، 319 شهرستان در وضعیت زرد و 125 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون تاکنون ۶۴ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۱۰۶ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۶۰۱ هزار و ۷۴۶ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۳۸۳ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 149 میلیون و ۹۱ هزار و ۲۳۵ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز منتهی به ۱۷ اردیبهشت ۳۳ هزار و ۴۱۰ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* موفقیت دولت سیزدهم در واکسیناسیون
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: با توجه به کنترل پاندمی کرونا در کشور، لازم است از تجربیات این دوران برای آینده استفاده کنیم.
محمد رئیسزاده افزود: ایران یکی از کشورهای موفق در کنترل کرونا بوده است و در مجموع عملکرد موفقی داشتهایم.
وی ادامه داد: در بحث واکسیناسیون، دولت سیزدهم اقدامات خوبی انجام داد به طوری که بالای ۸۰ درصد پوشش واکسیناسیون داریم، البته در دوز سوم هنوز به نقطه ایمن نرسیدهایم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران افزود: باید آموختههای خودمان را بازنویسی کنیم تا کشور در همین راستا آماده شود. وی گفت: هنوز کرونا تمام نشده و برای کملطفی به جامعه پزشکی زود است، چراکه بعد از گذشت ۴۸ روز از سال جدید، هنوز تعرفههای پزشکی ابلاغ نشده است.
* با چهره جدیدی از کرونا مواجه هستیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه کرونا تمام نشده است، گفت: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت با چهره و سیمای جدیدی از کرونا مواجه هستیم.
علیرضا زالی افزود: متأسفانه دچار سوءتفاهم جهانی شدهایم و برخی رسانهها به غلط این موضوع را در دنیا ترویج کردهاند که کرونا به پایان رسیده اما در واقع کرونا تمام نشده است.
وی با اشاره به اینکه طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت با چهره و سیمای جدیدی از کرونا مواجه هستیم، ادامه داد: طبق اعلام رسمی و جمعبندی رئیس سازمان جهانی بهداشت، کرونا همچنان به عنوان خطری جدی برای سیستم سلامت تلقی میشود و این سازمان کماکان کرونا را به عنوان آتشی توصیف میکند که شعلههای آن میتواند در نظام سلامت سوزاننده عمل کند.
زالی تاکید کرد: تا زمانی که به بخش قابل قبولی از واکسیناسیون عمومی جهانی نرسیم، خطر کرونا همچنان وجود دارد. وی با بیان اینکه هنوز فاصله با واکسیناسیون جهانی بسیار زیاد است گفت: خوشبختانه ایران یکی از کشورهایی است که واکسیناسیون را با پوشش بسیار بالا انجام داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه کاهش آمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در عرصه ملی، خبر بسیار نویدبخشی است، اضافه کرد: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که شرایط چرخش ویروس همچنان ناپایدار است.
وی از شناسایی واریانت جدید کرونا در آفریقای جنوبی خبر داد و اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از گونههای جدید خطر بیماریزایی بیشتری در مقایسه با اُمیکرون دارند یا اخیرا در استرالیا در برخی از فاضلابهای شهر ملبورن سوشهای جدیدی از کرونا با قدرت بیشتری شناسایی شده است.
* احتمال اوجگیری کرونا در تابستان
زالی با اشاره به اینکه پیشبینی اکثر مقالات جهانی بر این پایه استوار است که احتمالا در اواسط تابستان در عرصه جهانی با موج جدیدی از کرونا مواجه شویم، عنوان کرد: این موارد گمانهزنی متخصصان مبنی بر رفتارهای احتمالی ویروس است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهترین و کارآمدترین مسیر در مقابله با کرونا را پوشش حداکثری واکسیناسیون عنوان کرد.
وی از شرایط مطلوب کرونایی تهران به لحاظ کاهش آمار شیوع خبر داد و گفت: این شرایط وضعیت بسیار مناسبی برای بالا بردن پوشش واکسیناسیون و افزایش واکسیناسیون بویژه در گروههای سنی پایینتر است.
وی با بیان اینکه در آخرین موج مبتلایان به کرونا در ایران ۸۵ درصد افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند، افرادی بودهاند که یا واکسینه نشدهاند یا پوشش کامل واکسیناسیون را انجام ندادهاند، هشدار داد: براساس آخرین تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، افرادی که واکسن نزدهاند یا واکسیناسیون را به صورت کامل انجام ندادهاند ۲۰ برابر شانس مرگومیر بالاتری در مقایسه واکسینه شدهها در برابر کرونا دارند و همچنین بستریشدگان کرونایی واکسینه نشده نیز هم در مقایسه با واکسنزدهها 7 برابر بیشتر بودهاند.
زالی اثربخشی دوز چهارم واکسن کرونا را مورد توجه قرار داد و افزود: مطالعهای در جمعیتی بالغ بر ۱۸۰ هزار نفر نشان میدهد افرادی که دوز بوستر واکسن کرونا را دریافت کردهاند، 4 برابر میزان مرگومیر یا بستریشان در مقایسه با افرادی که این نوبت را دریافت نکردهاند کاهش داشته است.
وی اظهار امیدواری کرد با پوشش حداکثری واکسیناسیون عمومی تا پایان سال ۲۰۲۲ در جهان به شرایط مطلوبی در کنترل کرونا دست یابیم.
***
وزیر بهداشت: نظام سلامت در اپیدمی کرونا ۳۰۰ شهید داده است
وزیر بهداشت با بیان اینکه نظام سلامت در اپیدمی کرونا ۳۰۰ شهید تقدیم مردم و نظام کرده است، گفت: ۸۵ درصد مردم ۲ دوز واکسن کرونا تزریق کردهاند.
بهرام عیناللهی در مراسم تجدید میثاق مدیران وزارت بهداشت با آرمانهای حضرت امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی در حرم مطهر امام راحل با بیان اینکه همه ما مدیون فداکاریها و تلاشهای امام خمینی برای برپایی و استقرار نظام جمهوری اسلامی و این انقلاب شکوهمند هستیم و برای همین در نخستین روز از هفته سلامت در حرم امام راحل حضور یافتیم تا با آرمانهای امام و انقلاب تجدید میثاق کنیم، اظهار داست: یکی از برکات انقلاب شکوهمند اسلامی رشد علوم پزشکی در همه زمینهها و استقلال کشور در تمام ابعاد نظام سلامت بود که همه اینها را مرهون رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی هستیم.
وی با اشاره به اینکه در نظام شاهنشاهی با وجود اتکای کشور به قدرتهای جهانی در تمام زمینهها از جمله علوم پزشکی و سلامت وابسته به بیگانگان بودیم، گفت: امروز پس از گذشت ۴۳ سال از برپایی نظام اسلامی ایران، در تمام رشتههای تخصصی و فوقتخصصی علوم پزشکی، کشور نهتنها استقلال یافته بلکه در منطقه پیشتاز است.
بنا به اعلام مهر، عیناللهی افزود: تعداد دانشگاههای علوم پزشکی کشور پس از انقلاب اسلامی با رشد ۱۰ برابری همراه بوده به نحوی که امروز نهتنها نیازهای درمانی کشور را پاسخگو هستیم، بلکه از کشورهای همسایه برای درمان به بیمارستانهای ایران مراجعه میکنند و یکی از توفیقات دیگر، تولید نیروهای بسیار خبره و متعهد در حوزه پزشکی است.
وی در ادامه به حضور ایران در جمع ۵ کشور برتر دنیا در حوزه سلولهای بنیادی اشاره و اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا یک آزمون بزرگ جهانی بود که جمهوری اسلامی ایران با درخشش کادر سلامت توانست در بالاترین رتبههای جهانی قرار گرفته و در آخرین آمار اعلامشده تعداد فوتیها تکرقمی شد که به نسبت کشورهای بزرگ دنیا آمار بسیار بهتر و قابل توجهتری است.
وزیر بهداشت رمز موفقیت ایران در کاهش چشمگیر آمار کرونا را استقبال و همراهی مردمی از برنامههای دولت دانست و با گرامیداشت یاد ۳۰۰ شهید مدافع سلامت گفت: شهدای مدافع سلامت طی این ۲ سال کرونایی تا آخرین نفس برای نجات جان مردم ایستادند و از هیچ تلاشی برای ارتقای سلامتی مردم و سربلندی نظام دریغ نکردند.
عیناللهی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم در مدتی کوتاه با واکسیناسیون گسترده و همراهی و مشارکت مردم، توانستیم اقدامات بسیار بزرگی انجام دهیم، به نحوی که اکنون ۸۵ درصد مردم ۲ دوز واکسن خود را دریافت کردهاند و به رکورد تزریق روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار و هفتگی بیش از ۸ میلیون دوز تزریق واکسن رسیدهایم.