printlogo


کد خبر: 248339تاریخ: 1401/2/18 00:00
در سفر هفته گذشته وزیر نفت به کشورهای آمریکای لاتین تفاهمنامه‌هایی در حوزه نفت منعقد شد
توسعه دیپلماسی انرژی
ایران و ونزوئلا جزو ۴ دارنده بزرگ ذخایر نفتی دنیا هستند که می‌توانند با اتکا به این ظرفیت بالقوه در بازار انرژی دنیا نقش‌آفرینی کنند

گروه اقتصادی: فعال کردن دیپلماسی انرژی و توسعه همکاری‌های ایران با کشورهای همسایه و سایر مصرف‌کنندگان بزرگ جهان یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم بوده و نفت از بسترهای مهم برای فعال کردن دیپلماسی انرژی است. ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز رتبه نخست را در جهان داراست، این موضوع سبب شده تا همواره در هر موقعیتی که به نوعی به انرژی‌های هیدروکربوری مربوط است، نام ایران نیز مطرح شود. بر این اساس، آمریکا در تحریم علیه ایران نیز همواره صنعت نفت و گاز را نشانه رفته، زیرا این بخش از اقتصاد به ‌عنوان مزیت مهم ایران شناخته می‌شود. در سال‌های اخیر اما به ‌دلیل همین تحریم‌ها و البته برخی ناکارآمدی‌ها، نقش ایران در مناسبات انرژی منطقه و جهان دستخوش تغییر شد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، در روزهای گذشته موضوع سفر جواد اوجی، وزیر نفت به ونزوئلا و تقویت روابط ۲ کشور تحریم‌ شده توسط آمریکا در حوزه نفت و انرژی، بازتاب گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای داخل و خارج کشور داشته است. 
بلومبرگ در همین ارتباط نوشت: جواد اوجی، وزیر نفت و بیش از 12 نفر هیات همراهش شنبه گذشته وارد کاراکاس شدند. وزیر نفت ایران به همراه اسدروبال چاوز، رئیس شرکت ملی نفت ونزوئلا از مجتمع پالایشگاهی پاراگوانا در غرب این کشور بازدید کردند.
 
* قرارداد بزرگ برای صادرات میعانات گازی ایران به ونزوئلا
پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، احیای روابط ایران و ونزوئلا در دستور کار قرار گرفت. ۲ کشور ایران و ونزوئلا جزو 4 دارنده بزرگ ذخایر نفتی دنیا هستند و می‌توانند با اتکا به این ظرفیت بالقوه در بازار انرژی دنیا نقش‌آفرینی کنند. 
نخستین اقدام مشترک ۲ کشور در دولت سیزدهم، امضای قرارداد صادرات میعانات گازی ایران به ونزوئلا بود. خبرگزاری رویترز 4 مهر سال گذشته به نقل از 5 منبع آگاه از انعقاد یک قرارداد بزرگ نفتی میان ایران و ونزوئلا با وجود تحریم‌های آمریکا خبر داد. 
بر اساس گزارش رویترز، کاراکاس می‌تواند از میعانات گازی ایران برای افزایش تولید نفت و بهبود کیفیت نفت خام همانند قیرش استفاده کند. این توافق در فاز نخست، ۶ ماهه تعریف شده بود.  طبق آمار اوپک، تولید نفت ونزوئلا بعد از امضای این قرارداد نفتی از 560 هزار بشکه در روز به 750 هزار بشکه افزایش یافت. همچنین صادرات میعانات گازی ایران نیز افزایش چشمگیری داشته است. 
جواد اوجی، وزیر نفت در این باره می‌گوید: تا قبل از دولت سیزدهم رقمی معادل 87-85 میلیون بشکه میعانات گازی ایران روی آب و مخازن خشکی ذخیره شده بود. میزان صادرات میعانات گازی قبل از دولت سیزدهم روزانه بین 20 تا 60 هزار بشکه متغیر بود که این عدد در دولت سیزدهم به 3برابر افزایش یافت. ما مجبور شدیم برای پاسخ به تقاضا سراغ ذخایر روی آب و خشکی هم برویم و بیش از 20 میلیون بشکه از این ذخایر نیز مورد استفاده قرار گرفت و از حجم ذخایر ما کاهش یافت. 
افزایش صادرات میعانات گازی به ونزوئلا، علاوه بر افزایش درآمد ارزی کشور، در تولید حداکثری گاز در زمستان سال گذشته و عبور از فصل سرما بدون خاموشی نقش بسزایی ایفا کرد.  در نتیجه با توجه به پایان فاز نخست 6 ماهه قرارداد صادرات میعانات گازی ایران به ونزوئلا به نظر می‌رسد یکی از اهداف سفر اخیر وزیر نفت به ونزوئلا تمدید این قرارداد باشد. 
 
* سفر وزیر نفت به کشورهای آمریکای لاتین
هر چند هنوز جزئیات زیادی درباره سفر وزیر نفت به ونزوئلا و برخی کشورهای آمریکای لاتین به بیرون درز نکرده است اما بنا بر توضیحات وزارت نفت، جواد اوجی در ونزوئلا با نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری و وزرای نفت، خارجه، مدیرعامل شرکت ملی نفت و مقام‌های ارشد این کشور دیدار و گفت‌وگو کرده است. 
در این سفر فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس و حسین حسین‌زاده، عضو کمیسیون انرژی مجلس، وزیر نفت را همراهی می‌کردند. 

Page Generated in 0/0052 sec