گروه سیاسی: امیر قطر در آینده نزدیک راهی تهران میشود تا توافقات صورتگرفته سیاسی و اقتصادی بین 2 کشور را پیگیری کند.
به گزارش «وطنامروز»، ایرنا در گزارشی با اعلام این خبر نوشت: به دنبال اعلام سیاست جدید و توجه ویژه به همسایگان در حوزه سیاست خارجی در دولت سیزدهم، میزان و سطح رایزنیهای ایران و کشورهای منطقه افزایش چشمگیری داشته است به نحوی که چند هفته پس از سفر موفق رئیسجمهور به کشور قطر، حالا امیر قطر در رأس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی قرار است به ایران سفر کند. در این سفر قرار است توافقات سیاسی و اقتصادی بین ۲ کشور که در سفر حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به قطر صورت گرفته بود پیگیری شود. اسفند سال گذشته در جریان سفر رئیسی به دوحه، ۱۴ سند همکاری در حوزههای سیاست خارجی، رادیو و تلویزیون، ورزش، حملونقل، برق، استاندارد، فرهنگی و آموزشی بین ۲ کشور به امضا رسیده بود.
رئیسی در سفر مذکور در نشست مشترک خبری با شیخ تمیمبنحمد آلثانی گفته بود جمهوری اسلامی ایران به دنبال تحول و جهش در روابط منطقهای است و این سفر فصل نوینی در روابط ایران و قطر ایجاد خواهد کرد، البته این سفر یکی از گامهای تحولآفرین در روابط با کشورهای همسایه بویژه همسایگان منطقه خلیجفارس قلمداد میشود.
رئیسجمهور در آن سفر خاطرنشان کرد: سطح همکاریهای موجود بین کشورهای منطقه متناسب با ظرفیتهای عظیم موجود نیست و جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است که در چارچوب سیاست همسایگی و تقویت و ارتقای روابط منطقهای کمک کند. رئیسی با بیان اینکه به دنبال تحول در روابط منطقهای در جهت تعامل، همکاری و همگرایی هستیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که همیشه در کنار منافع کشورها و ملتهای مستقل میایستد. ما در دوران سختی دوستی خود را به همه کشورهای منطقه ثابت کردهایم. بسیاری از کشورهای منطقه این حقیقت را درک کردهاند و در این زمینه تجربیات مشابهی دارند.
رئیسجمهور همچنین در نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران و امیرنشین قطر گفته بود: تعیین اهداف و زمان معین برای رسیدن به این اهداف، در مسیر گسترش تعاملات دوجانبه و پیگیری مجدانه این اهداف از سوی مسؤولان مربوط در ۲ کشور، بویژه رؤسای کمیسیونهای مشترک همکاری اقتصادی ایران و قطر، راهکار موثری برای ارتقای روابط ۲ کشور در همه زمینهها خواهد بود. رئیسی در دیدار نخستوزیر قطر نیز گفته بود: در این سفر توافقات خوبی برای گسترش روابط ۲ کشور حاصل شده است و وزرای خود را مامور کردهام که متفاوت از گذشته آنها را دنبال کنند تا نتایج آن را در عرصه اجرا و عمل و ارتقای سطح روابط ۲ کشور مشاهده کنیم. تسهیل رفتوآمد تجار و فعالان اقتصادی ۲ کشور مقدمهای تاثیرگذار برای تحقق توافقات این سفر خواهد بود.
بر اساس گزارش ایرنا، علاوه بر پیگیری توافقات صورتگرفته، گفته میشود قرار است در این سفر پیرامون راهکارهای وصول طلبهای ایران مذاکراتی انجام شود.
وصول طلب ایران در کنار اجرایی کردن اسناد همکاری ایران و قطر در شرایطی است که طی سالهای گذشته در سایه افزایش اختلافات قطر با عربستان که در برههای به محاصره اقتصادی قطر نیز منتهی شد، مناسبات دوحه و تهران بیش از پیش تقویت شده و افزایش رفتوآمدها میان 2 کشور در عالیترین سطح سیاسی نشانهای از فعال شدن دیپلماسی منطقهای کشورمان است.
* ادامه گمانهزنیها درباره مذاکرات تهران - ریاض
اواخر هفته گذشته روزنامه الجریده کویت به نقل از یک منبع آگاه بلندپایه در وزارت امور خارجه ایران از دیدار حسین امیرعبداللهیان و فیصل بنفرحان، وزیران خارجه ایران و عربستان پس از پایان تعطیلات عید فطر خبر داد. در گزارش این روزنامه آمده است: پس از پنجمین دور مذاکرات ایران و عربستان در بغداد، دیدارها و تماسهایی بین ۲ کشور به طور فشرده در سطح کارشناسان دیپلماتیک در بغداد و مسقط در حال انجام است. قرار است در صورتی که مشکلی پیش نیاید دو طرف پس از تعطیلات عید فطر با یکدیگر دیدار کنند. در ادامه این گزارش آمده است: انتظار میرود نخستین دیدار وزرای خارجه ۲ کشور منجر به تصمیمگیری برای تسریع در روند بازگشایی سفارتخانهها شود. این منبع آگاه میگوید احیای روابط دیپلماتیک میان دو طرف از طریق افتتاح کنسولگریها و در سطح کاردار انجام میشود. با این حال تهران با شرط مذاکرات مستقیم، خواستار افتتاح سفارتخانهها در سطح سفیر است.
پیش از این فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق در مصاحبه با شبکه الجزیره اعلام کرد دیدار اخیر مقامات عربستان و ایران در بغداد، امنیتی و با حضور مقامات بلندپایه بود. ۲ طرف سعودی و ایرانی درباره یادداشتتفاهم ۱۰بندی با یکدیگر توافق کردند. با این حال اوایل اردیبهشتماه سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه گفتوگوهای ایران و عربستان در بغداد رو به جلو و مثبت بوده است، گفت: هنوز در نقطه دیدار وزرای خارجه نیستیم.