printlogo


کد خبر: 248412تاریخ: 1401/2/20 00:00
آیین‌نامه نهایی درباره چگونگی مشخص شدن قهرمان لیگ برتر امروز منتشر می‌شود
بازی رو در رو یا تفاضل گل

هرچه به هفته‌های پایانی لیگ نزدیک‌تر می‌شویم، مصوبه آبان‌ پارسال هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند. در حالی که پس از صحبت‌های سهیل مهدی، رئیس کمیته برگزاری مسابقات سازمان لیگ در برنامه فوتبال برتر و اشاره او به این موضوع که گل ‌زده در خانه حریف در جدول مسابقات لیگ برتر در صورت برابر بودن امتیازات ۲ تیم لحاظ می‌شود، مسؤولان باشگاه پرسپولیس اعتراضاتی را در مصاحبه‌های مختلف مطرح کرده بودند، حالا خبر می‌رسد آنها رسما در نامه‌ای به حیدر بهاروند، رئیس سازمان لیگ اعتراض خود را به صورت کتبی اعلام کرده‌اند. مسؤولان باشگاه پرسپولیس در این نامه با استناد به نامه ابلاغ شده از سوی سازمان لیگ به هیات‌های فوتبال در بهمن‌ پارسال مدعی شده‌اند در این نامه صحبتی از گل ‌زده در خانه حریف به میان نیامده و باید در صورت برابر بودن امتیازات ۲ تیم در مجموع بازی‌های رو در رو، آیتم بعدی یعنی تفاضل گل ۲ تیم ملاک قرار بگیرد. این اعتراض باشگاه پرسپولیس در حالی است که سازمان لیگ در نامه‌ای به تاریخ سی‌ام بهمن‌ سال ۱۴۰۰ هیات‌های فوتبال استان‌های مختلف را مورد خطاب قرار داده و در آن مشخصا اشاره کرده پیرو مصوبه هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال در تاریخ بیست‌ونهم آبان ۱۴۰۰ ملاک انتخاب تیم‌های صعود‌کننده یا سقوط‌کننده و ملاک تعیین تیم قهرمان به شرح زیر است:
۱- بالاترین امتیاز از تمام بازی‌های گروهی
۲- نتیجه حاصله از بازی رودرروی 2 تیم دارای امتیاز مساوی
۳- محاسبه تفاضل گل از تمام بازی‌های گروهی
۴- محاسبه بالاترین تعداد گل زده
۵- انجام یک مسابقه رسمی در زمین بی‌طرف با رعایت مقررات حذفی با احتساب کلی محرومیت‌ها یا کارت‌های اخذ شده در مرحله گروهی
در واقع علت اختلاف به وجود آمده بین مسؤولان باشگاه پرسپولیس و رئیس کمیته برگزاری مسابقات مورد دوم قید شده در این نامه است، چرا که مسؤولان باشگاه پرسپولیس معتقدند در این بند به وضوح صحبتی از گل ‌زده در خانه حریف به میان نیامده و با استناد به همین موضوع خودشان را محق می‌دانند. از طرف دیگر سهیل مهدی نیز معتقد است وقتی در آیین‌نامه حرف از نتیجه بازی‌های رودررو شده، گل‌ زده در خانه حریف نیز در آن وجود دارد. 
به هر حال همواره در تمام آیین‌نامه‌های برگزاری مسابقات فوتبال به این مورد اشاره شده که در صورت پیش آمدن موضوعی لحاظ نشده در قانون، برگزار‌کنندگان مسابقات درباره آن تصمیم می‌گیرند. هر چند با توجه به قید شدن این موضوع که ملاک تعیین تیم اول یا دوم در صورت برابر بودن امتیازات نتیجه بازی رودررو است، احتمالا تفسیر مسؤولان سازمان لیگ از این قانون فصل‌الخطاب خواهد بود. بنابراین بدیهی است با توجه به حساسیت بالای مسابقات و در پیش بودن آخرین هفته‌های لیگ، باید مسؤولان این سازمان هر چه سریع‌تر به صورت رسمی نظر نهایی را اعلام کنند تا دیگر این موضوع محل اختلاف نباشد. 
سهیل مهدی نیز در همین باره در گفت‌وگویی کوتاه اعلام کرد روز سه‌شنبه (امروز) آیین‌نامه نهایی منتشر می‌شود تا همه ابهامات و پرسش‌ها برطرف شود. در حال حاضر با توجه به صحبت‌های مطرح شده، در صورت تساوی امتیازی بین ۲ تیم استقلال و پرسپولیس در روز پایانی لیگ، استقلال به دلیل گل ‌زده در بازی‌ای که پرسپولیس میزبانش بود، دست بالاتر را در جدول دارد. 
 
* کدام تیم‌ها به دسته اول می‌روند؟
بی‌توجه به بازی‌های روز گذشته و در فاصله 4 هفته مانده به انتهای فصل بیست و یکم لیگ برتر، ۱+۴ تیم در جدول با خطر سقوط به لیگ دسته اول مواجهند. 
در حالی که ۴ هفته به انتهای فصل بیست و یکم لیگ برتر باقی مانده است، روی کاغذ ۵ تیم پدیده، فجر سپاسی، نفت مسجد سلیمان، تراکتور و نساجی امکان سقوط به لیگ یک را دارند و ممکن است اتفاقات جدولی ۲ تیم از این ۴ تیم را از لیگ برتر خارج کند. این در حالی است که میزان خطری که تیم نساجی را تهدید می‌کند، بسیار پایین است و باید اتفاقات عجیبی رخ دهد تا قهرمان جام حذفی از لیگ برتر خداحافظی کند. 
بی‌توجه به بازی‌های هفته بیست‌وششم که دیشب به پایان رسید، تیم فوتبال نساجی با ۲۸ امتیاز در جایگاه دوازدهم جدول ۱۶ تیمی قرار دارد و تنها یک پیروزی در 4 بازی پیش‌رو هم می‌تواند این تیم را به حاشیه امن برساند و عملا از ورطه سقوط نجات دهد. جز آن، کافی است ۲ تیم فجر سپاسی و پدیده هر کدام در یکی از 4 بازی باقیمانده خود شکست بخورند تا باز هم نساجی بدون آنکه خودش برنده شود از خطر سقوط نجات پیدا کند. ذوب‌آهن که با ۳۱ امتیاز در رده یازدهم جدول قرار دارد، آخرین تیمی در جدول است که در حاشیه امن قرار گرفته و تحت هیچ شرایطی به لیگ یک سقوط نخواهد کرد. ۲ تیم انتهایی جدول حتی اگر در هر 4 بازی باقیمانده هم پیروز شوند، به امتیاز ۳۱ نمی‌رسند. تراکتور تبریز با ۲۱ امتیاز در رده ۱۳ جدول قرار دارد و یکی از تیم‌هایی است که ممکن است در صورت بروز اتفاقاتی در هفته‌های پایانی غزل خداحافظی با لیگ برتر را بخواند. تراکتور در هفته‌های ۲۷ و ۳۰ دو بازی خارج از خانه مقابل نساجی و ذوب‌آهن دارد و در هفته‌های ۲۸ و ۲۹ در خانه‌اش به میدان می‌رود و این 2 دیدار خانگی می‌تواند شانس نسبتا بالای این تیم را برای بقا افزایش دهد. با اینکه تراکتور و حتی نساجی هم روی کاغذ امکان سقوط دارند اما واقعیت جدول این است که رقابت اصلی برای بقا در لیگ برتر را باید بین ۳ تیم نفت مسجدسلیمان، فجر شهیدسپاسی و پدیده شاهد باشیم؛ ۳ تیمی که با امتیازات ۱۸، ۱۶ و ۱۵ در ۳ رده پایانی جدول حضور دارند و تک امتیازات هم می‌تواند برای بقای هر یک از آنها مهم باشد. نفت مسجدسلیمان بتازگی پس از به خدمت گرفتن رضا مهاجری از بین ۲ تیم انتهای جدول که سقوط می‌کنند جدا شده و مسجدسلیمانی‌ها دوست ندارند حالا که به این شرایط رسیده‌اند، براحتی به جمع ۲ تیم سقوط‌کننده بازگردند. فجر سپاسی که نخستین فصل حضورش در لیگ برتر را تجربه می‌کند، شرایط مناسبی ندارد و ادامه این روند می‌تواند منجر به بازگشت زودهنگام این تیم به لیگ دسته اول شود. پدیده هم که از هفته دوم در انتهای جدول قرار گرفت و تا امروز قعرنشین است تا با ۲۴ هفته قعرنشینی اتفاق عجیبی را رقم ‌زده باشد، با اینکه در هفته‌های اخیر عملکرد بهتری داشته اما کار بسیار دشوارتری را نسبت به سایر رقبای خود برای بقا در لیگ برتر دارد. 

Page Generated in 0/0039 sec