printlogo


کد خبر: 248470تاریخ: 1401/2/21 00:00
آمار مرگ و میر کرونا پس از گذشت 804 روز در کشور به3 نفر در یک شبانه‌روز رسید
نفس کرونا به شماره افتاد!

اسدالله خسروی: فوتی‌های روزانه کرونا پس از 2 سال و 2 ماه به 3 نفر یعنی آمار مرگ‌ومیر روزهای نخست اعلام شیوع این بیماری پرهراس و مرگبار رسید؛ بیماری‌ای که طی این مدت متاسفانه جان ۱۴۱ هزار و ۱۹۲ نفر از هموطنان‌مان را گرفته است. به گزارش «وطن‌امروز»، بیماری «کووید-19» اگر چه بسیاری از خانواده‌ها را عزادار کرد اما قدرت صبر، ایستادگی، شهامت و ایثار کادر درمان را نمایان کرد و از طرفی توان و دانش پزشکی نخبگان ایرانی را در ساخت واکسن کرونا که بیانگر خودباوری و خوداتکایی است، در شرایط تحریم به رخ جهان کشید. حال این روزها که نفس کرونا به شماره افتاده است و آمار فوتی‌ها، بستری‌ها و مبتلایان به این بیماری با شیبی تند سیر نزولی را می‌پیماید، کارشناسان بهداشت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا ریشه‌کن شدن این ویروس تاکید دارند و می‌گویند «کرونا هنوز تمام نشده است» و برای حفظ جان خود و همنوعان همچنان دستورالعمل‌های بهداشتی باید رعایت شود، زیرا این بیماری مرموز هم‌اکنون نیز خیلی از کشورهای دنیا را درگیر خود کرده است. به طور مثال مقامات بهداشتی پاکستان روز دوشنبه از شناسایی نخستین مورد ابتلا به زیرسویه‌ای از امیکرون موسوم به BA.1.12.2 در این کشور خبر دادند و معتقدند این زیرسویه جدید احتمالا باعث افزایش تعداد موارد ابتلا به بیماری «کووید-19» در کشورهای مختلف شود. 
اگرچه کرونا همچنان تهدید‌کننده سلامت جامعه بشری است اما دیروز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۳ بیمار «کووید-19» جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۱ هزار و ۱۹۲ نفر برسد. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۶۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۸۲ نفر از آنها نیز بستری شدند. همچنین مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۲۱۹ نفر رسید. در شبانه‌روز ذکر شده به جز تهران با ۲ مورد فوتی و البرز با یک مورد، همه استان‌های کشور مرگ‌و‌میر صفر داشته‌اند. این در حالی است که آخرین بار ششم اسفند ۹۸، تعداد مرگ‌و‌میر روزانه بیماران «کووید-19» در کشور ۳ نفر بود. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۱۰ هزار و ۶۹۸ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و ۸۳۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. این در حالی است که تاکنون ۵۱ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۶۳۵ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر هیچ شهرستان در وضعیت قرمز کرونا نیست اما  ۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۲۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور نیز تاکنون به ۱۴۹ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۲۷۵ دوز رسیده است و تاکنون ۶۴ میلیون و ۳۹۸ هزار و ۵۷۷ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۳۸۰ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۱۸ نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده‌اند. گفتنی است کرونا تاکنون 4 جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و امیکرون جدیدترین نسخه جهش‌یافته این ویروس است. 
به گفته بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دولت مردمی مبارزه با کرونا را به عنوان نخستین اقدام در اولویت قرار داد، تهیه واکسن شتاب گرفت و با حضور مردم در رده‌های مختلف انتظامی، بسیج نیروهای جهادی و... مساجد، مراکز و استادیوم‌ها محل تزریق واکسن شد و در روز حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تزریق و در هفته حدود 8 میلیون تزریق انجام شد و ما رکورد جهانی در این زمینه داریم که نشان‌دهنده قدرت است. وی افزود: با استفاده از نوع واکسن نوترکیب و ویروس کشته شده ایمنی جمعی علیه کرونا ایجاد شده است. 
 
* منطقه 4 بیشترین فوتی‌های کرونا در تهران را داشت
هر چند کرونا این روزهای از شدت و حدت بالایی برخوردار نیست اما این بیماری مرموز همچنان وجود دارد و مردم نباید فریب کاهش آمار مرگ‌‌ومیرهای روزانه آن را بخورند و نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجه شوند. فرمانده عملیات مقابله با کرونای تهران با تاکید بر اینکه شرایط فعلی این بیماری، به معنای پایان کرونا نیست، بر لزوم ادامه مقابله با این بیماری و برنامه‌ریزی لازم در این زمینه تاکید کرد. 
علیرضا زالی که در جلسه علنی شورای شهر تهران به مناسبت هفته سلامت حضور یافت، با اشاره به اینکه نباید شرایط فعلی را پایان کروناویروس دانست، افزود: این اشتباه راهبردی است که بگوییم کرونا به پایان رسیده است، بر همین اساس باید برای ادامه مقابله با این بیماری برنامه‌ریزی و طراحی‌های لازم را داشته باشیم. وی افزود: اصولا بحران در تهران بویژه بحران‌هایی از جنس نرم‌افرازی، با چالش‌هایی همراه است و یکی از چالش‌هایی که ما در بیماری «کووید-۱۹» با آن روبه‌رو بودیم تمرکز جمعیتی در تهران بود؛ به شکلی که در برخی مناطق ما با تمرکز جمعیتی بالا رو‌به‌رو بودیم. وی ادامه داد: به عنوان نمونه منطقه ۴ تهران نزدیک به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و در ایام کرونا همواره نقطه داغ ما محسوب می‌شد، به طوری که چه در بخش بستری و چه در حوزه مرگ‌و‌‌میر، بیشترین آمار را این منطقه به خود اختصاص می‌داد.
وی با بیان اینکه متاسفانه زیرساخت‌های حوزه درمانی در تهران طی سال‌های اخیر متناسب با جمعیت توسعه و رشد پیدا نکرده، افزود: بی‌تردید در این بخش با محرومیت‌هایی روبه‌رو هستیم، به شکلی که سرانه تخت‌های دولتی در تهران بسیار پایین‌تر از سایر استان‌هاست. از آغاز شیوع بیماری «کووید-۱۹»، ۱۱۸ بیمارستان در تهران درگیر این بیماری شدند؛ ۶۷ درصد از خدمات در ارتباط با بیماری «کووید-۱۹» در بیمارستان‌های دانشگاهی و مابقی در بیمارستان‌های تامین اجتماعی، ارتش و... ارائه شده است که این مساله می‌تواند به عنوان یک رکورد ملی و حتی بین‌المللی محسوب شود. 
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در ایام کرونا و در کمتر از ۲۴ ساعت در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران گفت: ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از آغاز کرونا به این بیمارستان با عنوان این بیماری مراجعه کردند که در این بخش ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خدمات لازم را دریافت کردند. 
وی با بیان اینکه پیک پنجم «کووید-19» در کشور از سخت‌ترین امواج کرونا بود، ادامه داد: بی‌تردید باید دید که در ایام کرونا هیچ یک از مراجعه‌کنندگان با مشکل مواجه نشدند و تمام افراد خدمات مناسبی دریافت کردند. 
***
اجرای «طرح عدالت و تعالی نظام سلامت» در راستای رفع نابرابری‌ها
طرح عدالت و تعالی نظام سلامت در حالی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است که نابرابری‌هایی در زمینه تامین سلامت بویژه در مناطق محروم به چشم می‌خورد، در چنین شرایطی دولت با هدف رفع محرومیت‌ و دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات سلامت وارد عمل شده است. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت دولت سیزدهم در راستای اجرای سیاست‌های کلان کشور، طراحی و اجرای «طرح عدالت و تعالی نظام سلامت» را در دستور کار خود قرار داد. 
بهرام عین‌اللهی افزود: طی 4 دهه گذشته، پیشرفت‌‌های چشمگیری در عرصه سلامت کشور به وجود آمده است، دستاوردهایی مانند کاهش مرگ‌ومیر کودکان، کاهش مرگ‌ومیر مادران، پوشش کامل واکسیناسیون، بهبود وضعیت دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمان و افزایش امید به زندگی که در نهایت منجر به بهبود وضعیت شاخص‌های سلامت مردم شده است. وی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که در سال‌های اخیر توجه خبرگان و سیاست‌گذاران سلامت و حتی خارج از بخش سلامت را به خود جلب کرده، نابرابری‌ها و تفاوت‌های سلامت ناشی از گذار توسعه در نقاط مختلف جغرافیایی، دهک‌های مختلف درآمدی و طبقات اجتماعی و اقتصادی و نیز در بین جنسیت و قومیت‌های مختلف حتی در کشورهای پیشرفته جهان است که به هیچ وجه قابل اغماض نیست. 
وزیر بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام رهبری، سند چشم‌انداز ایران ۱۴۰۴، نقشه علمی جامع کشور و سایر قوانین ناظر، ارتقای وضعیت عدالت در سلامت را در صدر اهداف خود قرار داده است. در این راستا طراحی و اجرای «طرح عدالت و تعالی نظام سلامت»، در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و این طرح در یک تلاش گسترده گروهی و در تعامل با همه مسؤولان، مدیران و متخصصان بهداشت و درمان کشوری، تدوین شد. 
به گفته عین‌اللهی، از جمله‌های ویژگی‌ها و اهداف این طرح، محرومیت‌زدایی و دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات سلامت، عدالت آموزشی، درمانی و پژوهشی در عرصه علوم پزشکی، بازسازی و گسترش نظام شبکه بهداشت و درمان کشور، تغییر رویکرد نظام سلامت از درمان‌محوری به پیشگیری‌محوری، حرکت به سمت خودکفایی کشور در تامین دارو، واکسن، ملزومات و تجهیزات پزشکی با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، دسترسی عادلانه همه مردم عزیز میهن اسلامی به خدمات سلامت (توزیع متوازن و عادلانه نیروی انسانی در بخش سلامت) و تامین رضایت‌مندی گیرندگان خدمات در بخش سلامت، پیشگیری و مبارزه با فساد و تعارض منافع در نظام سلامت و کاهش خدمات کاذب و القایی، تقویت و پوشش و توسعه حداکثری بیمه پایه سلامت، ارتقای کمی و کیفی نظام آموزش علوم پزشکی در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه، تقویت و ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌های کاربردی در عرصه سلامت و عدالت پژوهشی در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه، تامین منابع پایدار در بخش سلامت، اصلاح و مهندسی مجدد ساختار وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

 


Page Generated in 0/0093 sec