printlogo


کد خبر: 248475تاریخ: 1401/2/21 00:00
اخبار

آغاز پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اعلام اینکه پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از سوی بانک سپه آغاز شده است، گفت: با رفع مشکلات سامانه‌های پرداختی، دیگر بانک‌ها نیز بزودی پرداخت وام را آغاز خواهند کرد. 
 مجید جودی درباره اجرایی شدن تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی و همچنین احداث واحدهای مسکونی روستایی تحت مسؤولیت بنیاد، گفت: سال گذشته ۱۳۵ هزار خانوار برای دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی به بانک معرفی شدند که ۷۵ هزار نفر از این تعداد، عقد قرارداد کرده و کار احداث واحدهای مسکونی را آغاز کردند.  معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: با ارائه پیشنهاد افزایش تسهیلات مسکن روستایی به ۲۰۰ میلیون تومان و تصویب و ابلاغ آن بخش عمده‌ای از متقاضیان تسهیلات مسکن روستایی خواستار دریافت این تسهیلات بودند و به همین دلیل در روند اجرای مسکن روستایی وقفه‌ای ایجاد شد. جودی درباره دلایل تاخیر در پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی توضیح داد: سامانه پرداخت تسهیلات مشکلاتی داشت که در تفاهم وزیر راه‌وشهرسازی و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این مشکل حل شده است.  وی افزود: همچنین درباره افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی ضمانت‌نامه سازمان برنامه و بودجه نیاز بود که معاون اول رئیس‌جمهور درباره رفع این مشکل قول مساعد داده است. وی توضیح داد: بانک سپه تنها بانکی است که ارائه تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی را آغاز کرده است که امیدواریم با رفع مشکلات، سایر بانک‌ها نیز در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند. 
***
پایان 96 درصد برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۶ درصد برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور به پایان رسیده است، گفت: با اقدامات انجام شده در فصل تعمیراتی امسال مطمئنا تابستان مشکلی از جانب نیروگاه‌های حرارتی برای تامین برق وجود نخواهد داشت. 
ناصر اسکندری با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود، افزود: این نیروگاه‌ها شامل واحدهای گازی، بخاری و سیکل‌ترکیبی هستند که هر ساله در بازه‌های زمانی مشخصی تحت تعمیر و آماده‌سازی قرار می‌گیرند.  وی ادامه داد: فصول گرم سال به عنوان روزهای اوج مصرف برق کشور به شمار می‌روند و آمادگی کامل نیروگاه‌ها برای تولید برق پایدار هدف اصلی این مجموعه است؛ از این رو همه‌ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی آغاز شده و باید تا خردادماه سال بعد به پایان برسد؛ چرا که از خردادماه با افزایش مصرف برق کشور باید نیروگاه‌ها آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.  معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی خاطرنشان کرد: بسته به نوع و عملکرد، قدمت و تکنولوژی و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحدها برنامه تعمیراتی پیش‌بینی می‌شود که این اقدام‌ها در قالب ۵ سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دوره‌ای واحدهای بخار در دستور کار قرار می‌گیرد.  اسکندری با بیان اینکه برای فصل تعمیرات امسال نیروگاه‌های حرارتی ۹۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیش‌بینی شده است، گفت: این اقدام‌ها شامل ۶۶۱ پروژه تعمیراتی است که با برنامه‌ریزی منسجم و تلاش بی‌وقفه همکاران صنعت برق حرارتی روند تعمیرات به شکل مناسبی در حال پیشروی است و تاکنون ۹۶ درصد فعالیت‌های مربوط به این بخش خاتمه یافته است.  وی افزود: ۶۶۱ پروژه تعمیراتی یاد شده شامل ۳۰ مورد تعمیرات اساسی در نیروگاه‌های بخار، ۷۹ مورد تعمیرات اساسی واحدهای گازی، ۲۶ مورد بازدید مسیر داغ، ۳۶۱ مورد بازدید اتاق احتراق و ۱۶۵ مورد نیز تعمیرات دوره‌ای در واحدهای بخاری است که همه این اقدام‌ها طبق برنامه در حال انجام بوده و امید است تا پایان اردیبهشت همه واحدهای در حال تعمیر به چرخه تولید بازگشته و نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی کامل در مدار باشند.  معاون راهبری تولید برق حرارتی ادامه داد: بر اساس آمارهای جهانی بین ۲ تا ۵ درصد نیروگاه‌ها ممکن است در زمان اوج مصرف برق به دلیل حوادث پیش‌بینی نشده دچار خروج اضطراری شوند که با فعالیت‌های انجام شده در فصل تعمیراتی امسال امیدواریم وضعیت خروج اضطراری نیروگاه‌های کشور در زمان اوج بار بهتر از میانگین‌های جهانی باشد. 
***
ورود دلار به کانال 29 هزار تومان
نرخ دلار در صرافی‌های بانکی روز گذشته با ۱۲ تومان کاهش ۲۵ هزار و ۷۰۵ تومان معامله شد. قیمت خرید هر دلار در این بازار ۲۵ هزار و ۴۴۹ تومان و نرخ خرید هر یورو ۲۸ هزار و ۱۵۱ تومان اعلام شد. علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۵ هزار و ۵۳۷ تومان و نرخ فروش آن ۲۵ هزار و۷۶۹ تومان بود. در بازار آزاد نیز دلار به 29 هزار و 100 تومان رسید.  این در حالی است که نرخ خرید یورو در بازار متشکل ارزی ۲۶ هزار و ۹۶۲ تومان و نرخ فروش آن ۲۷ هزار و ۲۰۷ تومان اعلام شد. همچنین در سامانه نیما در معاملات دیروز، حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۳۵۳ تومان و حواله دلار به بهای ۲۴ هزار و ۹۶۰ تومان معامله شد.  افزایش قیمت دلار در صرافی‌های بانکی از ابتدای سال ۱۴۰۰ شروع شد و خردادماه وارد کانال ۲۶‌ هزار تومان شد و نوسان قیمت‌ دلار در صرافی‌های بانکی ادامه یافت. قیمت دلار به ‌طور مشخص ۲۴ آذرماه در کانال ۲۷ هزار تومان ثابت ماند. در روزهای سرد زمستانی نرخ ارز سیر نزولی را شروع کرد و پس از ۶ ماه دوباره به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشت و در آخرین روزهای دی‌ماه مصادف با ۲۷ این ماه دوباره به کانال ۲۵ هزار تومان بازگشت. سیر نزولی قیمت‌ها ادامه داشت تا اینکه ۱۷ بهمن‌ماه در کانال ۲۴ هزار تومان نوسان داشت. با شروع سال جدید قیمت دلار در صرافی‌های بانکی در قیمت ۲۵ هزار تومان نوسان داشته و تمایلی به خروج از این کانال ندارد. دلار در بازار آزاد نیز در 2 ماه اخیر رشدی حدودا 3هزار تومانی را تجربه کرده و از حدود 25 هزار و 500 تومان به 29 هزار تومان رسیده است. 

Page Generated in 0/0053 sec