printlogo


کد خبر: 248496تاریخ: 1401/2/22 00:00
جنایت آشکار رژیم صهیونیستی با هدف ‌قرار دادن عمدی «شیرین ابوعاقله» خبرنگار مطرح فلسطینی
حقیقت شهادت می‌دهد

گروه بین‌الملل: شهادت خبرنگار برجسته شبکه الجزیره با شلیک مستقیم نظامیان اشغالگر قدس، موجی از محکومیت‌های بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی را در پی داشت و حتی این رژیم را در رسانه‌های غربی-عبری-عربی همسویش در جایگاه جنایتکاران علیه بشریت قرار داد. دیروز چهارشنبه در یورش نظامیان اشغالگر اسرائیلی به شهر جنین در کرانه باختری، خانم «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره در حالی که جلیقه ویژه خبرنگاری منقش به نماد رسانه (PRESS‌) به تن داشت، با شلیک مستقیم گلوله جنگی به سرش توسط نظامیان صهیونیست به شهادت رسید. علی السمودی، همکار او و تهیه‌کننده این شبکه نیز بر اثر شلیک صهیونیست‌ها زخمی شد. 
شیرین ابوعاقله متولد سال 1971 قدس اشغالی و مسیحی بود که در شهر رام‌الله در مقر رسانه‌ای تشکیلات خودگردان فلسطین واقع در کرانه باختری اقامت داشت. او نه تنها یکی از برجسته‌ترین و باسابقه‌ترین خبرنگاران حوزه فلسطین به حساب می‌آمد، بلکه یکی از مهم‌ترین خبرنگاران میدانی جهان عرب نیز بود. 
شبکه الجزیره قطر ساعتی بعد رسما از شهادت خبرنگار فلسطینی خود حین پوشش خبری به دست نظامیان اسرائیلی خبر داد. در این بیانیه، شبکه الجزیره، جنایت زشت رژیم اسرائیل را به منزله زیرپا گذاشتن قوانین بین‌الملل دانسته که نظامیان صهیونیست با خونسردی در راستای جلوگیری از پوشش واقعیت و حقیقت آن را مرتکب شده‌اند. وزارت بهداشت کرانه باختری فلسطین نیز در بیانیه‌ای شهادت شیرین ابوعاقله را رسما تأیید کرد. 
رسانه‌های فلسطینی همچنین دیروز از شهادت «خلیل مصلط الیازوری» جوان 18 ساله فلسطینی در تیراندازی نظامیان صهیونیست در شهر البیره در کرانه باختری خبر دادند. جالب اینکه با وجود انکارهای اولیه ارتش رژیم صهیونیستی درباره ارتکاب این جنایت جنگی، «باراک راوید» برجسته‌ترین روزنامه‌نگار آزاد اسرائیلی در توئیتی قتل این خانم خبرنگار فلسطینی توسط صهیونیست‌ها را تایید کرد. او نوشت: «شیرین ابوعاقله یکی از قدیمی‌ترین خبرنگارانی بود که در تمام کشورهای عربی و غیرعربی شناخته شده بود؛ تاثیر و بازتاب قتل وی همانند بمباران ساختمان خبرگزاری آسوشیتدپرس در جریان جنگ اخیر در غزه خواهد بود».
اشاره راوید به رویدادی است که درست یک سال قبل در جریان جنگ «سیف القدس» رخ داد و طی آن ارتش عبری در 25 اردیبهشت 1400 با نقض قوانین بین‌المللی، مقر رسانه‌های خارجی در غزه را هدف حملات هوایی قرار داد. در این حمله برج ۱۲ طبقه الجلا که محل استقرار چند آپارتمان‌ مسکونی و دفاتر رسانه‌هایی چون آسوشیتدپرس، الجزیره و میدل ایست‌آی بود، بر اثر اصابت ۳ موشک سنگین به طور کامل ویران شد. 
همچنین شهادت این خبرنگار برجسته فلسطینی تقریبا در سالگرد شهادت یک خبرنگار فلسطینی دیگر یعنی «یوسف ابوحسین» از خبرگزاری شهاب در جریان حمله هوایی اسرائیلی‌ها به غزه رخ داد. جالب اینکه آقای ابوحسین هم مانند خانم ابوعاقله در یک چهارشنبه سیاه برای رسانه‌های فلسطینی به شهادت رسیده بود. 
رژیم اشغالگر قدس در طول بیش از ۷ دهه اشغال اراضی فلسطین، به منظور جلوگیری از انتشار جنایت‌‌ها و اقدامات غیرانسانی خود در این اراضی، به هر نحوی تلاش کرده مانع پوشش این جنایت‌ها و درز آنها به رسانه‌ها شود که حذف فیزیکی خبرنگاران و فعالان حقوق بشری یکی از این اقدامات بوده است. 
 دیروز اما ارتش رژیم صهیونیستی در نخستین ساعات پس از شهادت شیرین ابوعاقله با فرار به جلو واکنش نشان داد و ضمن دفاع از سربازان ضارب این خبرنگار، آنها را در حال دفاع از خود دانست و اعلام کرد درباره این حادثه و امکان اینکه نیروهای فلسطینی اقدام به تیراندازی کرده باشند، تحقیق می‌کند. 
 موج واکنش‌های جهانی به این جنایت دژخیمان اشغالگر قدس اما چنان سنگین بود و تصاویر منتشر شده از لحظه هدف قرار گرفتن تیم رسانه‌ای الجزیره و شهادت خانم ابوعاقله چنان گویا بود که دستگاه جنگ رژیم به تدریج در بیانیه‌های متوالی خود تا ساعات عصرگاهی چهارشنبه، از موضع اولیه‌اش عقب‌نشینی کرد و تلویحا پذیرفت این جنایت را مرتکب شده است. 
ابتدا ژنرال «آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش عبری با عقب‌نشینی از ادعای اولیه رژیم مبنی بر اینکه شلیک به خانم ابوعاقله توسط تیراندازان فلسطینی بوده، در بیانیه‌ای اعلام کرد فعلا امکان تشخیص اینکه از کدام زاویه به این خبرنگار شلیک شده وجود ندارد. سپس کوخاوی به ابراز همدردی با خانواده خانم شیرین ابوعاقله پرداخت و گفت یک تیم ویژه برای تحقیقات در این باره تشکیل داده است. «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز موضعی هماهنگ با رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد و از پذیرفتن اینکه چنین جنایتی توسط متحدان اسرائیلی واشنگتن انجام شده، طفره رفت. سفارت آمریکا در قدس اشغالی حتی از محکومیت این اقدام نیز خودداری کرد. 
با این حال واکنش‌های بین‌المللی از 5 قاره به طور عمده در محکومیت صهیونیست‌ها بود. نخست وزارت خارجه قطر با صدور بیانیه‌ای شهادت شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره به ضرب گلوله نظامیان اشغالگر اسرائیلی در اردوگاه جنین را بشدت محکوم کرد و آن را جنایتی فجیع و نقض صریح قوانین بین‌الملل و سرکوب آزادی مطبوعات دانست. سازمان ملل متحد اما بدون اشاره مستقیم به جنایت نظامیان اسرائیلی، خواستار انجام تحقیق فوری و محاکمه مسؤولان ترور این خبرنگار فلسطینی شد. با این حال «تور وِنِسلند» نماینده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه در پیامی توئیتری نوشت:‌ «کشته شدن شیرین ابوعاقله با گلوله سلاح گرم را که امروز صبح و حین پوشش دادن اخبار عملیات نیروهای امنیتی اسرائیل در جنین واقع در کرانه باختری اشغالی رخ داد، قویاً محکوم می‌کنم». نمایندگی اتحادیه اروپا برای فلسطینیان نیز در پیامی مشابه تلویحا صهیونیست‌ها را عامل قتل این خبرنگار شهید معرفی کرد. 
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در نشستی خبری از طرف دولت این کشور با اشاره به این حادثه، اقدامات خشونت‌آمیز علیه خبرنگارانی را که در حال انجام کار هستند بشدت محکوم کرد. او گفت: «امید است به حادثه‌ای که در کرانه باختری رخ داد، مطابق قانون و عدالت رسیدگی شود».
 
* هنیه: شهید شیرین نماد مبارزه برای آزادی فلسطین است
تشییع پیکر خبرنگار فلسطینی پیش از ظهر دیروز به وقت محلی با حضور صدها نفر از اهالی منطقه جنین با کفنی از پرچم فلسطین انجام شد. 
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در گفت‌وگوی تلفنی دیروز خود با «ولی العمری» مدیر دفتر الجزیره در فلسطین، شهادت این زن قهرمان را که زندگی خود را در راه افشای وحشتناک‌ترین اشغالگری در تاریخ معاصر فدا کرد، تسلیت گفت. 
او گفت: «شیرین برای همیشه در یاد و خاطره نسلی که به مبارزه تا بیرون راندن اشغالگران از سرزمین فلسطین ادامه می‌دهد، ماندگار خواهد بود. خبرنگاران و اصحاب رسانه در فلسطین به عنوان پاسداران حقیقت، راهی را که شیرین و پیش از او شهدای رسانه در فلسطین در پیش گرفته بودند، ادامه خواهند داد و تمام خبرنگاران آزاده که خبرنگاری را به عنوان یک وظیفه ملی برای کشف حقیقت در پیش گرفتند، بر این مساله تاکید دارند که صدای آنها بسیار تاثیرگذارتر و رساتر از صدای گلوله خواهد بود».
از طرف دیگر «حازم قاسم» سخنگوی حماس ترور خانم ابوعاقله را عامدانه دانست و از این گفت که باید اشغالگران را به دلیل ارتکاب آن در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه کرد. دفتر اطلاع‌رسانی غزه نیز این جنایت تمام‌عیار را با هدف جلوگیری از پوشش واقعیت و تعرض صهیونیست‌ها به فلسطینیان دانست. یک عضو شورای انقلابی و کمیته سیاسی سازمان آزادی‌بخش فلسطین هم تاکید کرد هدف قرار دادن شیرین ابوعاقله خبرنگار شبکه الجزیره، به معنی هدف قرار دادن حقیقت است. همچنین به گفته رئیس دفتر المیادین در فلسطین، با تیراندازی به این روش به سوی خبرنگاران، مشخص است رژیم صهیونیستی در زمینه ایجاد محدودیت برای خبررسانی و آزادی بیان تصمیماتی جدی اتخاذ کرده است. حتی وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز ضمن محکوم کردن شهادت شیرین ابوعاقله به ضرب گلوله اشغالگران اسرائیلی، او را قربانی سکوت دیوان کیفری بین‌المللی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی خواند. 
***
    نماینده کنست: به سوی خبرنگاران هم  می‌کنیم!     
 در واکنش به شهادت شیرین ابوعاقله به دست نظامیان رژیم صهیونیست، یک نماینده کنست در کمال وقاحت، خبرنگاران را هدف محتمل گلوله‌ اسرائیلی‌ها دانست. به گزارش شبکه المیادین، «ایتمار بن غفیر» نماینده تندرو و راست‌گرای اسرائیلی در توئیتی نوشت: «هر جا که تروریست‌ها [در وصف فلسطینی‌ها] به سمت نظامیان ما در جنین تیراندازی کنند، باید با تمام قدرت و با تیراندازی به آنها پاسخ دهیم؛ حتی اگر روزنامه‌نگارانی در منطقه وجود داشته باشند». او ادعا کرد خبرنگاران الجزیره اغلب به صورت عمدی در میانه‌ درگیری‌ها می‌ایستند تا در کار نظامیان صهیونیست اختلال ایجاد کنند.

Page Generated in 0/0071 sec