علی کلهری: در حین برگزاری جلسه هیاترئیسه فدراسیون فوتبال، شهابالدین عزیزیخادم که روزگاری خودش ریاست این جلسات را بر عهده داشت، با حکم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال به علت احراز برخی تخلفات به مدت ۲ سال از هرگونه فعالیت در حوزه فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی محروم شد تا اوضاع برای او که امیدوار بود در مجمع ۱۰ خرداد بتواند بعد از ماهها عزل موقت، بار دیگر به صندلی ریاست بازگردد، سختتر از قبل شود. بعد از این حکم محرومیت، دستور جلسه مجمع آینده فدراسیون فوتبال هم تحتالشعاع قرار گرفته است؛ جلسهای که مهمترین موضوع آن رسیدگی به عزل موقت عزیزیخادم بود و اعضای مجمع باید درباره ماندن یا رفتن او تصمیمگیری میکردند، اکنون در صورت برگزاری این مجمع، رایگیری درباره عزل دائم عزیزیخادم در دستور کار نخواهد بود.
اخیرا برخی از نزدیکان عزیزیخادم به نقل از رئیس محروم این فدراسیون نوشتهاند او - بدون اعتنا به رای کمیته اخلاق - در مجمع فدراسیون فوتبال حاضر خواهد شد تا اعضای مجمع درباره او تصمیمگیری کنند، مگر اینکه نمایندگان فیفا و AFC از او بخواهند در جلسه حاضر نشود. از قرار معلوم، عزیزیخادم بعد از انتشار رای کمیته اخلاق و اطمینان از حکم محرومیتش، آن را غیرقانونی دانسته و در نتیجه به هر قیمتی قصد حضور در مجمع را دارد؛ موضوعی که با دیدگاهها و رفتارهای سابق او نسبت به آرا و جایگاه کمیته اخلاق در تضاد آشکار است.
* عزیزیخادم به کمیته اخلاق اعتقاد دارد؟
رئیس معزول و محروم فدراسیون فوتبال که پیش از صدور حکم کمیته اخلاق در جلسه رسمی این کمیته حاضر شده، حتما وجاهت قانونی این کمیته را پذیرفته است، پس سوال این است: اکنون او چگونه جایگاه و احکام این کمیته را زیر سوال میبرد؟ قطعا اگر او به این کمیته و جایگاه آن باور نداشت، نباید در جلسه رسیدگی آن نیز شرکت میکرد. او حتی بعد از حضور در جلسه رسیدگی کمیته اخلاق در مصاحبهای مفصل، به جزئیات این جلسه پرداخت و از کمیته اخلاق درخواست کرده بود حکم این پرونده را بعد از برگزاری مجمع عمومی صادر و اعلام کند؛ موضوعی که مجددا مهر تاییدی بر اعتقاد او به ماهیت و جایگاه این کمیته است. حال چگونه با انتشار رای، نظر و دیدگاهش برگشته است؟ به نظر میرسد عزیزیخادم هم مانند تمام متهمانی شده که قبل از صدور رای به نهاد صادرکننده رای اعتقاد دارند و بعد از صدور محکومیت اعتقاد خود را از دست میدهند و بر این اساس جملات متناقضی را درباره کمیته اخلاق به کار میبرد.
بعد از صدور حکم محرومیت عزیزیخادم، احسان اصولی، سخنگوی فدراسیون فوتبال درباره محرومیت عزیزیخادم و از دستور خارج شدن رسیدگی به پرونده عزیزیخادم در مجمع و تکلیف برگزاری یا عدم برگزاری مجمع آتی گفت: این یک موضوع حقوقی است و از ابعاد مختلف باید بررسی شود. در این رابطه اطلاعرسانی خواهیم کرد.
با حکم محرومیت عزیزیخادم، یکی از دستورهای مهم مجمع عمومی دهم خرداد باید از دستور جلسه خارج شود. اکنون این سوال مطرح است: آیا مجمع ۱۰ خرداد برگزار میشود و در صورت برگزاری آیا مجمع بدون بررسی این دستور برگزار خواهد شد؟
از طرفی همزمان با دستور جلسه عزل عزیزیخادم، برکناری و عزل ۴ عضو هیاترئیسه هم در دستور کار مجمع آتی بوده است؛ موضوعی که عمده افرادی که خواهان این دستور جلسه بودند، به نظر از طرفداران عزیزیخادم هستند و احتمالا آنها از خواسته خود پا پس نخواهند کشید. از سوی دیگر، بررسی صورتهای مالی سالیان گذشته و بودجه سال مالی آینده فدراسیون که منتهی به جامجهانی هم هست و همینطور تفویض برخی اختیارها به سرپرست فدراسیون فوتبال از دیگر دستور جلسههای آینده مجمع فدراسیون فوتبال است. فدراسیون فوتبال بر اساس اساسنامهاش باید سالانه یک مجمع عمومی داشته باشد که این مجمع هم از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون برگزار نشده است.
مشخصا فعلا درباره آینده برگزاری مجمع عمومی موضع قطعی وجود ندارد و سخنگوی هیاترئیسه هم این موضوع را منوط به بررسیهای آتی کرده است. هنوز کسی نمیداند جلسه آتی به همین شکل و با حذف یک دستور برگزار میشود یا این جلسه لغو و بعد از برخی بررسیها مجدد و با دستور کار جدید برگزار خواهد شد؟ با عزل و در ادامه محرومیت عزیزیخادم که نزدیک به یک سال در فدراسیون فوتبال حضور داشت، اتفاقات آینده این فدراسیون هم تحتالشعاع قرار گرفته و باید دید روزها و هفتههای آینده با چه فعل و انفعالاتی همراه خواهد شد اما امید است حاشیهها و درگیریهای مدیریتی در فدراسیون فوتبال از بین رفته و کار به مسیر عقلانیت بازگشته و افراد درگیر نیز پیش از توجه به منافع فردی به منافع ملی فوتبال توجه کنند، آن هم در سال جامجهانی که فوتبال ملی نیازمند آرامش و تدبیر دوچندان است.