printlogo


کد خبر: 248744تاریخ: 1401/2/28 00:00
ناامنی غذایی؛ معضلی بزرگ‌تر از بحران انرژی جهان

روزنامه فایننشال‌تایمز هشدار داد دولت‌ها وقت و منابع زیادی را صرف کاهش هزینه‌های فزاینده انرژی به دنبال حمله روسیه به اوکراین کرده‌اند اما این جنگ بذر بحرانی به مراتب بزرگ‌تر در زمینه ناامنی غذایی را افشانده است.
 این رسانه نوشت: کمبود جهانی غذا قیمت مواد خوراکی را به سطح بی‌سابقه‌ای رسانده است که تبعات اقتصادی و سیاسی برای کشورهای توسعه یافته داشته و خطر قحطی و مشکلات بدهی در جهان نوظهور را در پی دارد. حمله روسیه ناامنی غذایی موجود را تشدید کرد. روسیه و اوکراین یک دهم کل نیازهای غذایی مبادله شده در جهان را تامین می‌کنند. ۲ کشور ۳۰ درصد گندم جهان و ۶۰ درصد روغن آفتابگردان جهان را تولید می‌کنند. دست‌کم ۲۶ کشور در تامین بیش از نیمی از غلات مورد نیاز خود به روسیه یا اوکراین متکی هستند. 
بر اساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی، جنگ اوکراین باعث خواهد شد ۲۰ تا ۳۰ درصد زمین‌های کشاورزی این کشور در فصل کاشت و برداشت در سال ۲۰۲۲ کاشت یا برداشت نشده باقی بمانند. غلاتی که تاکنون برداشت شده‌اند نیز در بنادر اوکراین بلاتکلیف هستند، زیرا روسیه این بنادر را تحت محاصره در آورده و این موضوع در نشست اخیر وزیران خارجه گروه ۷ محور توجهات قرار گرفت. در حالی که کشاورزان روسیه هنوز قادر به تولید هستند اما صادرات این کشور به دلیل تحریم‌ها با مانع مواجه شده است. 
روسیه بزرگ‌ترین صادرکننده کود شیمیایی در جهان، اوایل ماه مارس ممنوعیت صادرات آن را اعلام کرد. صادرات از بلاروس، متحد روسیه، تحریم است. چین نیز تابستان گذشته صادرات کود را ممنوع کرد و اکنون کمبود فاجعه بار کود در جهان وجود دارد. در پی این شرایط قیمت‌ها جهش کرده‌ و کشاورزان را به سمت تغییر محصولات یا استفاده کمتر از مواد مغذی سوق داده است که احتمالا منجر به کاهش محصول آنها می‌شود. در بسیاری از بازارهای نوظهور ناامنی غذایی تاکنون به عامل ناآرامی مدنی و تهدیدهای ژئوپلتیک تبدیل شده است. افزایش بهای غذا و انرژی به اعتراضات در سریلانکا، تونس و پرو منجر شده است. کشورهای در حال توسعه نیز در معرض چنین تهدیدی قرار دارند.

Page Generated in 0/0075 sec