printlogo


کد خبر: 248861تاریخ: 1401/2/31 00:00
تابستان با قطعی برق در راه است؟
نیاز کشور به اصلاح الگوی مصرف برق

راضیه میرسالاری: تابستان حتی نیروگاه‌های برق را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. گرما برای مردم کشورمان واژه‌ای نام‌آشناست. ایران در کمربند کویری آسیا قرار دارد؛ خشکسالی در کنار آب‌وهوای پرحرارتی که از نیمه بهار، بویژه در جنوب، خودنمایی می‌کند. 
در بسیاری مناطق کشور افزایش دمای هوا در ساعات اوج خود موجب خلوت شدن و سکون خیابان‌های اصلی شهر‌ها می‌شود. در ایام تابستان مصرف برق در اقصی نقاط کشور، بویژه شهر‌های گرم‌تر و جنوبی بیش از سال گذشته می‌شود به گونه‌ای که قطعی‌های برق در خیلی از مناطق و شهر‌ها رخ می‌دهد و مردم را نیز دچار مشکلاتی می‌کند. کاهش نزولات آسمانی، خشکسالی و کاهش ذخیره منابع آبی تولید برق، روند سریع رشد بار و همچنین مصرف بالای تجهیزات سرمایشی همیشه به دنبال گرما می‌آیند. این پیامدها می‌تواند صنعت برق را با چالش تأمین انرژی در زمان پیک مصرف مواجه کند. مدیریت مصرف برق یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. برای جلوگیری از خاموشی‌ها باید از همه ظرفیت‌ها برای استفاده بهینه انرژی بهره‌گیری کنیم. با صرفه‌جویی در مصرف برق می‌توان گام مثبتی برای کاهش آلودگی محیط‌زیست، گرم‌شدن زمین و پایین آوردن هزینه‌های مصرف انرژی برداشت. 
گرما مساله امروز و دیروز نیست، موضوعی است که مردم و دولت‌ها سال‌های سال در این زیست‌بوم با آن دست و پنجه نرم کرده‌اند و خواهند کرد. با رعایت تمهیدات ساده اما کاربردی می‌توان تابستان را با قطعی‌های کمتر برق و مشکلات محدودتر در حوزه انرژی سپری کرد. آموزش مصرف بهینه برق و آب از سوی والدین به فرزندان، می‌تواند گام نخست اصلاح مصرف در ایران باشد. کاهش مصرف انرژی در سطح خانگی می‌تواند به اندازه خود گره‌هایی را بگشاید. 
اگر نگاهی به شیوه مصرف انرژی در محیط کار و زندگی خودمان بیندازیم متوجه می‌شویم می‌توانیم تا حد زیادی در راستای اصلاح الگوی مصرف یاری‌گر نیروگاه‌های برق باشیم. با تغییر سبک زندگی ما خیلی از مسائل حل خواهد شد. اگر در مسیر اصلاح شیوه مصرف برق قرار داشته باشیم، در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی بسیاری خواهد شد. صرفه‌جویی به معنای درست و مناسب مصرف کردن است. این مساله برای ایجاد تعادل میان حجم برق مصرفی و توان تولیدی کشور بسیار موثر بوده و می‌تواند در حوزه اقتصاد خانواده نیز تأثیرگذار باشد؛ هر چند گفته شده ماینرها نیز بلای جان صنعت برق شده‌اند و با افزایش حجم مصرفی، بار سنگینی را به شبکه سراسری توزیع برق وارد می‌کنند. 
از دیگر راهکار‌های مرسوم مدیریت مصرف برق در کشور، کاهش ساعت کاری ادارات دولتی است و می‌توان آن را حائز اهمیت بسیار دانست. با کاهش زمان استفاده از وسایل سرمایشی، رایانه‌ها، وسایل روشنایی و... برق ذخیره می‌شود و بار سنگین مصرف برق از روی شبکه برداشته می‌شود. مسؤولان متولی باید تمام تلاش خود را در زمینه تامین برق پایدار برای سراسر کشور، بویژه مناطق جنوبی، همچنین تامین امکانات سرمایشی در اماکن عمومی به کار گیرند. شاید با همکاری مردم و مسؤولان بتوان تابستانی بدون خاموشی را سپری کرد.

Page Generated in 0/0075 sec