printlogo


کد خبر: 248875تاریخ: 1401/2/31 00:00
آخرین گزارش‌ها از شرایط تأمین کالاهای اساسی پس از اصلاح ارز ترجیحی
تعادل بازار و پایان خریدهای هیجانی

در نهمین روز اصلاح یارانه‌ها، بازار اقلام غذایی در آرامش است، برخی اقلام حتی زیر نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار عرضه می‌شود. کالاهایی که در ابتدای اجرای طرح در قفسه‌ها به میزان کافی نبود، اکنون فراوان است و دیگر خبری از خرید هیجانی نیست و مردم به خریدهای معمولی خود ادامه می‌دهند. روغن و شکر هم به میزان کافی به قفسه فروشگاه‌ها برگشته و نگرانی از کمبود در بازار نیست. بر اساس رصدهای میدانی، در حال حاضر ‌هر کیلو مرغ در فروشگاه‌های پایتخت از 44 تا 45 هزار تومان معامله می‌شود. از سوی دیگر، خبری از خالی بودن غرفه‌های روغن فروشگاه‌ها نیست و اکثر فروشگاه‌های زنجیره‌ای به روغن‌های مایع و جامد در بسته‌بندی‌های مختلف تجهیز شده‌اند.  بررسی‌ها از بازار نشان می‌‌دهد تخم‌مرغ که در اوایل اجرای‌ طرح اصلاح یارانه‌ها تا حدودی در بازار کم شده بود، اکنون به صورت فراوان وجود دارد اما قیمت‌ها متفاوت است و فروشندگان از شانه‌ای 60 تا 80 هزار تومان می‌فروشند. مغازه‌داران ریز و درشتی تخم‌مرغ‌ها را دلیل اختلاف قیمت عنوان می‌کنند. ستاد تنظیم بازار قیمت شانه 2 کیلویی تخم‌مرغ را 80 هزار تومان تصویب کرده است اما وزن شانه‌ها خیلی نوسان دارد. وزن و اندازه تخم‌مرغ در یکی، دو سال گذشته خیلی فرق کرده و این برای خریداران عجیب است. 
 
* قطعه‌فروشی همچنان مشکل بازار مرغ
 قطعه مرغ جزو قیمت‌گذاری‌ها نیست و در بازار با نرخ‌های بالاتر عرضه می‌شود، مثلا فیله مرغ 105 هزار تومان قیمت دارد که 2 برابر نرخ مصوب مرغ کامل است. مشکل جدی آنجاست که ‌برخی مغازه‌ها در مراجعه افراد می‌گویند مرغ کامل ندارند و آنها بالاجبار قطعات مرغ را به قیمت‌های خیلی گران‌تر می‌خرند؛‌ قیمت‌هایی که گران‌تر از قیمت مرغ است. پیش‌تر در دوره بحران کرونا، قطعه‌فروشی مرغ ممنوع شد ولی پس از اعتراض فروشندگان،‌ دوباره به ویترین مغازه‌ها برگشت و وزارت جهاد کشاورزی به طور رسمی قیمت‌گذاری کرد اما اکنون این قیمت‌ها رعایت نمی‌شود و سازمان دامپزشکی دوباره مخالفت کرده است. 
 
* افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار
قیمت گوشت قرمز در بازار این روزها رشد داشته است.از آنجا‌ که گوشت جزو قیمت‌گذاری دستوری نیست، تولید‌کنندگان و فروشندگان با افزایش قیمت نهاده، خودشان قیمت را گران کرده‌اند. عباس عسکرزاده، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای قیمت‌های جدید ذرت، جو و کنجاله سویا در سامانه بازارگاه را اعلام کرد که بر این اساس قیمت هر کیلوگرم جو و ذرت 11300 تومان و کنجاله سویا 16300 تومان است. قیمت‌های جدید نهاده نسبت به نرخ قبل از اصلاح یارانه رشد برابری دارد. تولید‌کنندگان می‌گویند 70 درصد هزینه تولید محصولات پروتئینی به نهاده دامی وابسته است و هزینه تولید بالا رفته است اما نکته مهم این است که قیمت‌های گوشت قرمز متفاوت است. در حالی که نرخ گوشت گوسفندی در میادین عمده‌فروشی کیلویی 150 هزار تومان است، در فروشگا‌ه‌ها ران گوسفندی را کیلویی 260 هزار تومان می‌فروشند.
 

Page Generated in 0/0050 sec