printlogo


کد خبر: 248890تاریخ: 1401/3/1 00:00
برگزاری بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر
فتح تماشایی

گروه فرهنگ و هنر: تئاتر یکی از هنرهای هفتگانه است. کسانی که درباره به وجود آمدن تئاتر جست‌وجو کرده‌اند، می‌گویند سرچشمه تئاتر از آیین‌هاست. آیین به مراسم مذهبی و اجتماعی می‌گویند. در تعریف تئاتر می‌توان گفت یکی از شاخه‌های هنرهای نمایشی است که داستانی را در برابر تماشاگران نمایش می‌دهد. عمق تاثیرگذاری تئاتر فراوان است، چرا که بین مخاطب و نمایشی که اجرا می‌شود، تکنولوژی قرار نمی‌گیرد و به عینه می‌توان به تماشای آن نشست. در نتیجه ضرورت توجه به این هنر به دلیل تاثیرگذاری عمیق‌تر آن است. در همین راستا بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، روز جمعه با نمایش ۲ اثر در بخش صحنه و ۲ اثر خیابانی آغاز به کار کرد. 
به گزارش «وطن‌امروز»، در بخش صحنه‌ای نمایش «بادسرخ وزیدن گرفت» به نویسندگی مهدی آشوغ و به کارگردانی نرگس نوری از رامهرمز در تالار مجتمع فرهنگی- هنری خلیج‌فارس و «بهشت حکیم‌الله» به نویسندگی خسرو امیری و به کارگردانی ویدا موسوی از اصفهان در نگارخانه شهریار (پلاتوی استاد غریفی) به نمایش درآمدند. همچنین در تالار فانوس خرمشهر تئاتر «زخم‌گشوده جهان» نوشته مجید دیندار و کارگردانی سیداکبر دانیالی برگزیده جشنواره نخل سرخ از چهارمحال‌وبختیاری به عنوان میهمان به اجرا درمی‌آید. بر اساس این گزارش در بخش خیابانی نیز نمایش «عاشق‌کشی» به نویسندگی مژده مرادی و کارگردانی بهزاد اسکندری از کرمانشاه در محوطه مجتمع فرهنگی- هنری خلیج‌فارس و نمایش «احترام» به نویسندگی و کارگردانی محمد قدیمی از ایلام در محوطه پلاتوی استاد غریفی ۲ مرتبه اجرا داشتند. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند در این رابطه به ایرنا گفت: ۱۶ اثر از بین ۱۳۹ اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره از ۲۴ استان برای شرکت در بخش مسابقه انتخاب شدند. رضا مردانی  به حضور ۱۴۵ هنرمند از استان‌های مختلف کشور در جشنواره فتح خرمشهر اشاره کرد و اظهار داشت: برای نخستین‌بار ۴ اثر از خانم‌ها به بخش مسابقه جشنواره راه یافته است. همچنین معاون امور هنری وزارت ارشاد پیامی به بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر ارسال کرد که در آن آمده است: دوران بی‌بدیل دفاع‌مقدس، فرصتی گسترش یافته در سال‌های نورانی و ایمانی ملتی است که شگفت‌ترین صحنه‌ها را در سخت‌ترین لحظات، به زیبایی رقم زد و در سایه‌سار دفاعی متعهدانه از ارزش‌ها و اعتقادات آیینی و تاکید بر پایداری  فراگیرترین و پذیرفته‌ترین موازین اخلاقی، بر حفظ وجب به وجب این خاک پرگهر، پای مقاومت فشرد تا الگویی عزتمند برای ملت‌های امروز و نسل‌های آینده جهانی باشد که سال‌هاست در قحطی وجدان، رستگاری و آرامش را انتظار می‌برند. در ادامه پیام محمود سالاری نوشته شده است: در این راستا، فتح خرمشهر، نقطه‌ عطفی بود از روزهای صبر و آتش و ایثار که ساکنان سربلند این سرزمین، با توکل بر خدا و هدایت‌های ولی‌امرشان، برترین همت‌های مردانه و خالص‌ترین انگیز‌ه‌ها را به میدان نشدنی‌ترین‌ها فرستادند تا چهره‌ روشن انسان معاصر را در مدار عشق، برای ترسیم حماسی‌ترین عرصه‌ها و عاطفی‌ترین لحظه‌ها به تماشا بگذارد و این همه را می‌باید که هر ساله در یادآوری آن حماسه خدایی و عظیم، به مدد متن‌هایی سرشار و اجراهایی زیبا و پربار به صحنه‌های نمایش و روایت برد، تا شیواترین و ماندگارترین بازتعریف و تبیین و نشر از نظریه «مقاومت» در عمق صحنه‌ها و گردهمایی تماشایی مردم مشتاق فرهنگ و هنر ایران اسلامی، جلوه‌گری کند و این مهم با عنایت به بضاعت علمی و معنوی هنرمندان این عرصه و توان و تجربه گرانسنگ هنر نمایش، انتظاری دور از دسترس نیست. 
در بخش دیگری از پیام معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری آمده است: بر این پایه، می‌توان امیدوار بود که «بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر» بتواند در مسیر توجه‌دهی به این مفاهیم متعالی، گام‌های بلندتری بردارد و در موقعیت جریان‌سازی مولفه‌های عرصه جهاد و مقاومت، در قلمرو فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی و مرزهای گشوده در هوای مقاومت سرزمین‌های دیگر، موفق‌تر و توانمندتر نقش‌آفرینی کند، چرا که ظرفیت‌های گسترده تئاتر و نمایش این کشور هنوز هم بهره‌وری‌های جانانه و عرضه‌های هنرمندانه‌ خود را در این حوزه و مفهوم، به تمامی و اعتلا، تجربه نکرده است. یقینا این رخداد ملی، فرصت فراهمی برای مرور توان و بضاعت این هنر توانمند و اصیل، در این مسیر روشن و امیدبخش است. بنا به این گزارش، اعضای هیات انتخاب آثار بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر حسین ذوالفقاری، عادل کروشاوی‌زاده و مهدی درویش بودند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیامی به بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت - فتح خرمشهر صادر کرد. در متن پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است: «دفاع از ودیعه‌ها و ارزش‌های الهی و آرمان‌های والای انسانی، در ساحت متعالی و مفهوم کلیدی آن، یعنی «مقاومت» متجلی می‌شود و این مهم در جهان‌بینی دینی معانی و‌ مفاهیم زیباتری می‌یابد. مبارزه برای پاسبانی از آرمان‌هایی که از سوی زیاده‌خواهان و ستمگران مورد تعدی و تظلم قرار می‌گیرد، تنها محدود به یک قلمروی فرهنگی خاص نیست، بلکه مؤلفه‌ای اثربخش، دیرپا و دوران‌ساز است که به ‌اعتبار نقش بی‌بدیل آن در حیات و زیست اجتماعی انسان، دارای قدمت و قداست و شأنی بلند در روایت ایثارگری‌های انسان‌های آزاده‌ای است که در راه دفاع از ارزش‌ها سر از پا نمی‌شناسند. موضوع مقاومت و نهضت‌ها و حرکت‌های ظلم‌ستیزانه در جهان امروز، آرمانی والا و ضرورتی برآمده از قلب محرومیت‌ها و رنج دیرپای ستمدیدگانی است که باید به ‌حرمت نام انسان و ارزش‌های متعالی او به زیباترین و تأثیرگذارترین شیوه‌ها از جمله زبان گویا و فرامرزی هنر، به بازنمایی و تبیین درآید. در این میان، ظرفیت‌های گسترده هنر نمایش، بستر شایسته و محمل درخوری است که می‌تواند این حقیقت بزرگ را به‌درستی و هنرمندانه در ذهن و اندیشه مخاطب تشنه فضیلت به‌ تصویر کشد. بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت- فتح خرمشهر، فرصت مغتنمی است تا ادبیات و هنر مقاومت، به جلال و کمال هر چه بیشتر، این مفهوم بلند را در متن و محتوای نمایشنامه‌ها و اجرای تأثیرگذار آن، به میدان و عرصه تماشای مردم عزیز ایران اسلامی بیاورد و نظریه حرکت‌بخش مقاومت را بویژه با عنایت به نگاه حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) و نگاه دولت مردمی، در رسانه توانمند هنر نمایش، به زیبایی و ماندگاری، روایت کند. با این امید، مزید توفیقات پیشکسوتان وزین و جوانان آتیه‌مند حاضر در این جشنواره را از درگاه خداوند متعال مسألت نموده و برای تمامی دست‌اندرکاران این رویداد ناب معنوی- هنری، سلامتی و سربلندی آرزومندم».
بیست‌وچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر پنجشنبه بیست‌ونهم اردیبهشت با برگزاری آیین افتتاحیه در گلزار شهدای خرمشهر کار خود را آغاز کرد و سوم خرداد با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان می‌دهد.

Page Generated in 0/0136 sec