printlogo


کد خبر: 248894تاریخ: 1401/3/1 00:00
چتر سینمای ایران چه کرد؟
ویژه‌‌برنامه‌های بازار فیلم کن ۲۰۲۲

بازار فیلم هفتاد‌و‌پنجمین جشنواره فیلم کن با حضور ۱۲۵۰۰ شرکت‌کننده از متخصصان حرفه‌ای پخش فیلم از سراسر دنیا برپا شده است. به گزارش «وطن‌امروز»، حضور ۴۰۰۰ فیلم و پروژه سینمایی و بالغ بر ۱۰۰ کنفرانس و نشست ویژه و مشارکت بیش از ۳۵۰ شرکت و موسسه فروش فیلم از سراسر دنیا در این بازار اتفاق می‌افتد، ضمن آنکه کشور هندوستان به عنوان میهمان ویژه امسال جشنواره کن در این بازار مورد توجه قرار گرفته است. دهکده بین‌الملل از بخش‌های این دوره بازار کن است که پس از عبور از دوران کرونایی، با حضور بیش از ۸۰ کشور جهان در ۶۰ چادر جهت انجام دیدار و گفت‌وگو و معرفی محصولات و تعاملات سینمایی برپا شده است. در چند روز گذشته، حدود ۸ فیلم از بخش مسابقه اصلی کن اکران شد که در این میان فیلم «Eo» به کارگردانی یرژی اسکولیموفسکی از لهستان با بیشترین استقبال مواجه شد. همچنین حدود 5 نشست در بازار با موضوعات فیلمنامه‌نویسی دیجیتال، تولید مشترک، تولید فیلم خلاق، پخش دیجیتال و محتواسازی برگزار شد. مهم‌ترین اتفاق در روزهای آغازین نشست‌های روزانه تحت عنوان باشگاه تهیه‌کنندگان است که با حضور بسیاری از جوانان در حوزه تهیه‌کنندگی برگزار می‌شود. بخش دیگر، تعامل خلاق رسانه‌ها با یکدیگر در محتواسازی از نخستین جشنواره کن در دوران بعد از کروناست. این بخش با نشست‌های برنامه‌ریزی شده توسط مدیران بخش پرس در حال برگزاری است. در چتر سینمای ایران بازار کن ۲۰۲۲ طی چند روز گذشته بیش از ۶۰ جلسه و دیدار درباره همکاری‌های مشترک سینمایی با نمایندگان جشنواره‌های بین‌المللی فیلم، شرکت‌های پخش و مراکز فرهنگی و مؤسسات تخصصی سینمایی، نمایندگان مراکز ملی فیلم، نمایندگان رسمی فرهنگی کشورها و... برگزار شده که به شرح زیر است: مذاکره با بیش از ۲۰ جشنواره جهانی و بین‌المللی فیلم از ۱۵ کشور، بیش از ۱۴ مذاکره تولید مشترک با ۸ کشور و مذاکره فروش با بیش از ۱۰ شرکت از ۱۲ کشور. این تعاملات و همکاری‌ها با کشورهایی از جمله ایتالیا (رم، ونیز و جیفونی)، بنگلادش، استرالیا، آلمان، آمریکا، کانادا، امارات عربی متحده (شارجه و العین)، ترکیه، هند، برزیل، بوسنی، ژاپن، کره جنوبی، قبرس، هنگ‌کنگ، صربستان، ارمنستان و استونی صورت گرفته است. دبورا یانگ، سردبیر مجله آنلاین «وردیکت» و از منتقدان مجرب «هالیوود ریپورتر» و «ورایتی» نیز در غرفه بنیاد سینمایی فارابی حضور یافت که پس از تبادل‌نظر بین طرفین و آشنایی با ظرفیت‌های موجود، مقرر شد با همکاری طرفین در رابطه با ظرفیت‌ها، استعدادهای جدید و توانمندی‌های صنعت سینمای ایران اطلاعاتی گردآوردی و در قالب مقالاتی منتشر شود. از برنامه‌های ‌ویژه این دوره بازار جشنواره فیلم کن می‌توان به بخش‌های زیر اشاره کرد: 
نگاهی به اوکراین: امسال جهت حمایت از فیلمسازی در مناطق جنگ‌زده و تجهیز فعالان صنعت سینمای اوکراین با امکانات به‌روز و جهانی نتورکینگ برنامه‌ای ویژه به نام «نگاهی به اوکراین» ترتیب داده شده است. 
کن نکست: کنفرانس اجرایی و یک پلتفرم تجاری نوآورانه است که هدف آن بررسی و کشف حوزه‌های جدید در آینده صنعت سرگرمی خواهد بود. 
کن ایکس آر: برنامه‌ای است از بازار فیلم کن که به محتوای سینمایی و فناوری‌های نوظهور اختصاص داده شده است. 
ایمپکت: برنامه ویژه جهت گفت‌وگو درباره آینده سینمای جهان با هدف ارائه دانش و ابزار لازم جهت اتخاذ تصمیمات درست و اقدام جهت تغییرات مثبت مؤثر است که این بخش سال‌های پیش رو را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. 
ملاقات با استریمرها: بخش ویژه جهت آشنایی پلتفرم‌های پخش آنلاین و نوآوری‌ها و راهکارهای مرتبط با آن در سراسر دنیاست. این برنامه فرصت ویژه‌ای است تا بدین وسیله از پیشگامان این صنعت و ایده‌آل‌های آنها در حوزه دیجیتال آموزه‌هایی کسب شود.
باشگاه تهیه‌کنندگان: برنامه ویژه‌ای برای تهیه‌کنندگان است جهت آشنایی با بازارهای تولید مشترک، امکانات و آموزش‌های لازم که توسط کارشناسان خبره این حوزه ارائه می‌شود. 
قطب جشنواره‌ای: پس از شروعی موفق در سال ۲۰۲۱، قطب جشنواره‌ای با هدف ارائه برنامه انحصاری از رویدادهای مرتبط با خلق و ترویج هم‌افزایی بین جشنواره‌های مختلف از سراسر دنیا امسال به بازار فیلم جشنواره فیلم کن بازگشته است. بازار فیلم هفتاد‌و‌پنجمین جشنواره فیلم کن با حضور ۱۲۵۰۰ شرکت‌کننده از متخصصان حرفه‌ای پخش فیلم از ۱۲۱ کشور جهان از ۱۷ مه ‌(۲۷ اردیبهشت) به مدت یک هفته برپا شده است.  

Page Generated in 0/0067 sec