printlogo


کد خبر: 248912تاریخ: 1401/3/1 00:00
تولیدکنندگان داخلی توان تأمین 100 درصدی محصولات تنفسی و بیهوشی را دارند اما سهم آنها از بازار کشور فقط 35 درصد است
ردپای مافیا در تجهیزات پزشکی

اسدالله خسروی: تولیدکنندگان داخلی می‌توانند همه نیازهای کشور به محصولات تنفسی و بیهوشی را تامین کنند اما فرصت‌طلبان هیچ وقت دست از لابی‌گری برای واردات تجهیزات پزشکی پرسود برنداشته‌اند. 
به گزارش «وطن‌امروز»، اعتماد به تولیدکنندگان داخلی و حمایت همه‌جانبه از آنها بهترین راه برای تحقق شعار «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی» است. بسیاری از کارشناسان به تبعیت از منویات رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید ملی، اعتقاد دارند که وقتی نخبگان و فعالان ایرانی توان تولید محصولات خاصی را دارند نباید برای واردات این محصولات اقدام شود. 
از جمله توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور ما مربوط به حوزه تجهیزات پزشکی و تولید محصولات مصرفی، تنفسی و بیهوشی است اما گرایش به واردات این محصولات موجب دلسردی و گلایه تولیدکنندگان ایرانی شده است. 
دکتر عبدالرضا هنری، رئیس کارگروه تولید‌کنندگان مواد مصرفی، تنفسی و بیهوشی کشور در این باره گفت: نهادهای تصمیم‌گیر و اجرایی باید در واقعیت و عمل برای تحقق شعار سال تلاش کنند، چراکه رهبر معظم انقلاب در سالیان گذشته بویژه ۲ سال اخیر تاکید ویژه بر حمایت از تولید ملی داشته‌اند. 
وی افزود: متاسفانه گرایش و تمایل زیادی به واردات تجهیزات پزشکی بویژه در محصولات مصرفی، تنفسی و بیهوشی وجود دارد و در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی می‌توانند 100 درصد نیازهای این بخش را تامین کنند، سهم آنها از بازار 2.5 میلیارد دلاری کشور فقط 35 درصد است، بنابراین در شرایطی که سهم واردات از این بازار 65 درصد است دست‌اندرکاران باید به فکر اصلاح وضعیت باشند. 
هنری ادامه داد: البته همانطور که رئیس‌جمهور محترم چندی قبل اشاره داشت، مافیای تجهیزات پزشکی و دارویی در این عرصه به‌شدت فعال است. به اعتقاد من آقای رئیسی به‌درستی روی این موضوع دست گذاشته و امید تولیدکنندگان داخلی این است که وعده ایشان برای قطع شدن دست این مافیا محقق شود. 
 
* گرایش سال‌های اخیر به واردات بود
وی با بیان اینکه در آمریکا 0.6 درصد از اشتغال مفید کشور مربوط به تجهیزات پزشکی است و این رقم در کشور ما کمتر از 0.2 درصد است، اظهار داشت: در صنعت تجهیزات پزشکی کشور 50 هزار نفر مشغول به کار هستند. همچنین 3500 شرکت فعال در حوزه تجهیزات پزشکی داریم که 1500 مورد در زمینه تولید و 2000 شرکت در حوزه واردات فعالیت دارند. 
مدیرعامل شرکت سلامت گستران پردیس‌پارت تصریح کرد: ما باید بیش از این قدردان فعالان داخلی و تولیدکنندگان ایرانی باشیم، چراکه این افراد بویژه طی ۲ سال گذشته در کنار نظام سلامت کشور برای برون‌رفت از شرایط سخت کرونایی تلاش کردند. واقعیت این است که تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و محصولات تنفسی و بیهوشی، سربازان مدافع سلامت در این مدت بودند و کاهش مرگ‌و‌میرها به خاطر واکسیناسیون و فعالیت دلسوزانه و متعهدانه نیروهای این شرکت‌ها در تولید کالاهای تنفسی بود. 
هنری با اشاره به شعار امسال بیان داشت: در کشور ما 248 شرکت دانش‌بنیان تجهیزات پزشکی وجود دارد‌ اما وقتی 65 درصد بازار و میزان گردش پول صنعت تجهیزات پزشکی مربوط به واردات است، نشان می‌دهد که گرایش مدیران ما در سال‌های اخیر به سمت واردات بوده است.
 
* لوله ونتیلاتور 19 تولیدکننده دارد
رئیس کارگروه تولیدکنندگان محصولات مصرفی، تنفسی و بیهوشی کشور با اشاره به نابسامانی‌های موجود در برنامه‌ریزی برای تولید تجهیزات پزشکی در سازمان غذا و دارو گفت: بیمارستان‌های کشور به دلیل بلاتکلیفی تولیدکنندگان ایرانی با خطر کمبود کالاهای پزشکی مواجه هستند. در عین حال به دلیل بی‌برنامگی اداره کل تجهیزات پزشکی،‌ اینطور گفته می‌شود که لوله ونتیلاتور 19 تولیدکننده دارد!
 
* آمار واردات تجهیزات پزشکی به تفکیک نوع کالا مشخص نیست
هنری ادامه داد:‌ آمار دقیق واردات تجهیزات پزشکی به تفکیک نوع کالا مشخص نیست و اصلا معلوم نیست نیاز کشور به یک کالا چه تعداد است. به تولیدکنندگان گفته‌اند اگر می‌خواهید پروانه ساخت کالا بگیرید باید میزان تولید را اعلام کنید. این در حالی است که به تولیدکننده دقیقا نمی‌گویند نیاز کشور به یک قلم کالای پزشکی چه میزان است و ارائه این اطلاعات را محرمانه می‌دانند!
وی در ادامه افزود: هیچ توجیه منطقی ندارد که یک نهاد با بودجه عمومی اداره شود اما چنین اطلاعات ضروری و حیاتی را برای ارتقای تولید ملی در اختیار تولیدکنندگان داخلی نگذارد! 
 
* واردات 2000 قلم تجهیزات پزشکی با کد تعرفه یکسان
به گفته هنری، 2هزار قلم تجهیزات پزشکی با کد تعرفه یکسان وارد کشور می‌شود که همین اطلاعات غیرشفاف و ناقص، سرگردانی تولیدکننده داخلی را به دنبال دارد. 
مدیرعامل شرکت سلامت گستران پردیس‌پارت اظهار داشت: واقعیت تلخ این است که هزینه‌های تولید ما به خاطر عدم شفافیت بازار بالا رفته است و در این زمینه خواستار اصلاح رویه‌های نادرست موجود هستیم. 
وی تصریح کرد:‌ ما به عنوان تولیدکننده همیشه دچار مشکل نقدینگی هستیم، زیرا همواره انبارهای‌مان از یکسری کالاها پر است و باید پیشاپیش مواد اولیه را بخریم و در انبار برای روز مبادا نگه داریم که این مسائل باعث می‌شود هزینه‌های تولید به دلیل ناپایداری شرایط و عدم اطمینان به شرایط بازار بالا برود. 
وی گفت: با حذف ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات پزشکی، نقدینگی باید 5 تا 6 برابر شود اما حمایت صحیحی از تولیدکنندگان در این زمینه به عمل نمی‌آید. 
هنری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حذف ارز ترجیحی باعث افزایش چند درصدی قیمت تجهیزات پزشکی در حوزه تولید محصولات مصرفی، تنفسی و بیهوشی شده است، اظهار داشت: ما چند وقتی است که ارز ترجیحی برای واردات مواد اولیه دریافت نکرده‌ایم و با وجود حذف ارز ترجیحی، فقط 30 تا 40 درصد افزایش قیمت داشته‌ایم، چون از نظر اخلاقی باید مدافع سلامت و حقوق هموطنان‌مان باشیم. این در حالی است که واردکنندگان به خاطر مدل فعالیت و اولویت داشتن سوددهی برای آنها، چنین دغدغه‌ای ندارند. 
 
* یک سال و نیم انتظار برای وصول مطالبات!
رئیس کارگروه تولیدکنندگان محصولات مصرفی، تنفسی و بیهوشی در ادامه با بیان اینکه ما در 4 حوزه مالی، قانونی، بین‌المللی و فرآیندی نیاز به حمایت کلان داریم، گفت:‌ عدم وصول مطالبات از دیگر مشکلات در حوزه تولید تجهیزات پزشکی است، چراکه به طور میانگین، از زمان آغاز تولید یک کالا تا فروش و وصول مبلغ آن حدود یک سال و نیم طول می‌کشد!
وی افزود: انتظار ما از مجموعه بهداشت و درمان کشور این است که برای کوتاه شدن مسیر و زمان وصول مطالبات تولیدکنندگان محصولات مصرفی، تنفسی و بیهوشی به میدان بیایند و کمک کنند. مگر بیمارستان‌های کشور فروشگاه زنجیره‌ای هستند که ما باید منتظر فروش محصول باشیم تا به پول‌مان برسیم؟!

Page Generated in 0/0066 sec