printlogo


کد خبر: 248935تاریخ: 1401/3/2 00:00
با حمایت انیمیشن‌سازان، جشن خودکفایی محتمل است
اکران فیلم‌های برگزیده‌ ۲۰ سال جشنواره پویانمایی

نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران صبح دیروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. به گزارش «وطن‌امروز»، در ابتدای این نشست محمدرضا کریمی‌صارمی، دبیر و بنیانگذار جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران گفت: دوازدهمین دوره جشنواره قرار بود اسفندماه برگزار شود اما به دلیل کرونا و محدودیت‌ها، تصمیم گرفتیم جشنواره را در خرداد برگزار کنیم اما سیزدهمین دوره در همان تاریخ جهانی خود برگزار می‌شود. سپس مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: امسال دوازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی را از هشتم تا دوازدهم خرداد برگزار می‌کنیم؛ جشنواره‌ای که به نوعی به جهت ارائه تولیدات شاخص در عرصه پویانمایی، یکی از معتبرترین جشنواره‌های دنیا محسوب و فرصتی ایجاد می‌شود تا تولیدکنندگان پویانمایی از سراسر جهان بتوانند آثار خود را در این جشنواره ارائه کنند و به نوعی با سایر تولیدکنندگان از کشورهای مختلف وارد رقابت، گفت‌وگو، تعامل و تبادل تجربه شوند. مهدی علی‌اکبرزاده افزود: کانون متولی برگزاری این جشنواره است؛ جشنواره‌ای که با هدف ایجاد ارتباط با مخاطب و همین‌طور فرصتی برای تبادل تجربه و ارائه آخرین محصولات فعالیت می‌کند. پویانمایی در دنیای کنونی نه تنها برای کودکان که برای بزرگ‌ترها هم ارزش دارد. ما نسلی هستیم که با ابتدایی‌ترین شکل پویانمایی بزرگ شدیم اما شما با پیشرفته‌ترین شکل پویانمایی رو‌به‌رو هستید. وی ادامه داد: پویانمایی یکی از تاثیرگذارترین ابزارها در تعلیم و تربیت است؛ مگر تعلیم و تربیت غیر از این است که ارزش‌ها را به کودکان منتقل و این انتقال را تسهیل کنیم؟ در دنیای کنونی و در نظام‌های بزرگ تعلیم و تربیت روی پویانمایی حساب و برنامه‌ریزی می‌شود. ما افتخار داریم در دوازدهمین جشنواره با این دیدگاه که پویانمایی می‌تواند در تعلیم و تربیت حرف‌های زیادی داشته باشد، برنامه خود را ارائه دهیم. این حرفه در عین حال که یک هنر است، یک صنعت هم هست. در دنیای کنونی می‌شود روی پویانمایی حساب کرد و حتی از منظر اشتغال‌آفرینی وارد بحث و گفت‌وگو درباره آن شد. می‌شود با پویانمایی شغل ایجاد کرد و کارآفرینی آن در کل دنیا جایگاه دارد. 
علی‌اکبرزاده در ادامه با ارائه آماری از آثار رسیده به این رویداد مطرح کرد: امسال در سایت «دیجی کانون» فرصت بارگذاری فیلم‌ها را برای فیلمسازان فراهم کردیم. اتفاق دیگر این است که از ۱۳۰ کاراکتر فیلم‌های پویانمایی در قالب نمد و... رونمایی می‌کنیم. همه می‌توانند از این کاراکترها استفاده کنند که در نمایشگاه جانبی مجموعه از روز هشتم به نمایش درمی‌آید. وی اظهار کرد: در روز دوازدهم خرداد از ساعت ۹ تا ۱۱ یک سانس نمایش پویانمایی از برگزیدگان ۲۰ سال گذشته پویانمایی کودک خواهیم داشت، این اکران می‌تواند روی پرده باشد یا از طریق دیگر ابزارآلات. همه مراکز ما همزمان برای پخش برگزیده‌های ۲۰ سال گذشته وارد عمل می‌شوند. همچنین در بخش دیگری از این نشست دبیر و بنیانگذار جشنواره پویانمایی تهران درباره بخش دینی هم گفت: ما در جشنواره‌های بین‌المللی دسته‌بندی‌هایی را مشخص می‌کنیم تا فیلمسازان در آن بخش محتوایی یا تکنیکال شرکت کنند. در بخش دینی وقتی آثار را از دوره نهم به بعد به نمایش می‌گذاشتیم، داوران به دلیل محتوای آنها پیشنهاد دادند این آثار در یک بخش مستقل باشند. ۲ دوره آزمایشی این کار را کردیم و در دوره بعدش یک گروه مستقل برای آن تدارک دیدیم. خود فیلمسازان هم اعلام کردند مناسب است بخش دینی جدا شود، چون بخش دینی خیلی نزدیک به کارهای تلویزیونی است به همین دلیل این 2 بخش را جدا کردیم. محمدرضا کریمی‌صارمی اظهار کرد: همیشه آرزو داشتیم که روی متعلقات و تولیدات ما تصویر و نماد قهرمانان خودمان باشند. ما آمدیم کاراکترهای فیلم‌های کانون را تبدیل به عروسک‌های سه‌بعدی کردیم؛ نزدیک به ۸ هزار کاراکتر در انیمیشن ایران وجود دارد. این فرصت خوبی است که شروع به جریان‌سازی کنیم؛ این شخصیت‌ها بسیار زیبا و حتی از شخصیت‌های خارجی هم جذاب‌تر هستند، بنابراین می‌تواند فرصت مهمی ایجاد کند. 
کریمی‌صارمی درباره دوسالانه بودن این رویداد هم توضیح داد: هنوز در کشور ما تولید در آن حد نیست که جشنواره سالانه برگزار شود اما اکثر جشنواره‌های انیمیشن در جهان به دلیل تایم تولید انیمیشن دوسالانه است. وی در پایان گفت: در این ۲ سال کرونایی لطمه‌های زیادی به شرکت‌های انیمیشن‌سازی وارد شد اما اگر انیمیشن‌سازان حمایت شوند می‌توانیم جشن خودکفایی را در انیمیشن بگیریم. 

Page Generated in 0/0061 sec