printlogo


کد خبر: 248947تاریخ: 1401/3/2 00:00
اعترافات مهم رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره تغییر نظم جهانی
آمریکا دیگر قدرت بلامنازع نیست
احتمال وقوع درگیری بزرگ بین‌المللی بین قدرت‌های برتر در حال افزایش است هر پیشرفت نظامی که در ۷۰ سال گذشته داشته‌ایم به سرعت در حال متوقف شدن است

گروه بین‌الملل: رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با تاکید بر اینکه ۲۵ سال آینده مانند گذشته نخواهد بود، از نسل آینده این کشور خواست ارتش را برای نبرد در جنگ‌های آینده که به گفته وی شباهتی به جنگ‌های امروزی ندارد، آماده کنند. به گزارش روسیا الیوم، ژنرال مارک میلی در جمع دانشجویان فارغ‌التحصیل از آکادمی نظامی در «وست پوینت»، تصویری تاریک از جهانی متلاطم‌تر را ترسیم کرد که قدرت‌های بزرگ قصد تغییر نظم جهانی را دارند. رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده به حاضران گفت: احتمال وقوع درگیری بزرگ بین‌المللی بین قدرت‌های برتر در حال افزایش است، نه کاهش. هر پیشرفت نظامی که در ۷۰ سال گذشته داشته‌ایم، به سرعت در حال متوقف شدن است و ایالات متحده در واقع چالش‌های زیادی در همه زمینه‌ها از جمله جنگ، فضا، اینترنت، نیروی دریایی، نیروی هوایی و زمینی خواهد داشت. وی تاکید کرد آمریکا دیگر قدرت بلامنازع جهان نیست. 
 
* تغییر ماهیت و تسلیحات جنگ در 3 دهه آینده
میلی همچنین گفت از نظر او جنگ آینده بسیار پیچیده خواهد بود؛ جنگی که به سلاح‌های دقیق دوربرد و فناوری‌های پیشرفته جدید نیاز دارد. وی با بیان اینکه ایالات متحده در حال حاضر برای ارسال پهپادهای جدید با فناوری پیشرفته و سایر تسلیحات به ارتش اوکراین عجله دارد و در برخی موارد این تجهیزات تنها در مراحل اولیه تولید بوده است، عنوان داشت بعضا حتی از تسلیحاتی مانند پهپادهای دوش‌پرتاپ به رغم پیشرفت‌های شکل گرفته استفاده شده است. میلی با بیان اینکه با تحولات جنگ در اوکراین نیاز به انواع تسلیحات بیشتر شد، تصریح کرد: در هفته‌های اول جنگ روی تسلیحات دقیق دوربرد مانند موشک‌های «استینگر» و «جاولین» تمرکز شد اما اکنون تمرکز بر توپخانه و افزایش محموله‌های هویتزر است. این ژنرال آمریکایی تاکید کرد طی ۲۵ تا ۳۰ سال آینده، ماهیت اصلی جنگ و تسلیحات آن تغییر خواهد کرد. وی با بیان اینکه افسران فارغ‌التحصیل باید طرز تفکر، آموزش و مبارزه نیروهای آمریکایی را تغییر دهند، افزود: نظامیان تازه منصوب شده به عنوان رهبران ارتش فردا با تانک، کشتی و هواپیماهای رباتیک خواهند جنگید و بر هوش مصنوعی، سوخت‌های مصنوعی، مصنوعات 3 بعدی و مهندسی انسانی تکیه خواهند کرد. 
 
* موشک «سارمات» روسیه چالش جدید آمریکا
همزمان با اظهارات رئیس ستاد ارتش آمریکا درباره پیچیده‌تر شدن تسلیحات و افزایش احتمال درگیری بین قدرت‌های جهانی، فرمانده نیروهای موشکی استراتژیک روسیه از برخورداری کشورش از موشکی خبر داد که تا چند دهه آینده امکان رهگیری آن وجود ندارد. وی اعلام کرد موشک «سارمات» که جدیدترین موشک بالستیک قاره‌پیمای مستقر بر زمین روسیه محسوب می‌شود، می‌تواند در کنار دیگر مسیرها بر فراز قطب شمال و قطب جنوب نیز پرواز کند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال «سرگئی کاراکائف» گفت: به خاطر نسبت قدرت به وزن این سیستم جدید موشکی، مسیر پرواز قابلیت تغییر دارد. در صورت لزوم از مسیر قطب شمال می‌توان مسیری را از طریق قطب جنوب ترسیم کرد که در اصل امروز محافظت نمی‌شود. همچنین احتمالاتی نیز برای مسیرهای دیگر از نظر امکان پرتاب به فضای خارج از جو زمین وجود دارد. وی افزود: در دهه‌های آتی به سختی می‌توان ابزارهایی برای رهگیری موشک سارمات تولید کرد. ژنرال کاراکائف افزود: امروز آنها می‌گویند دفاع هوایی برای سیستم موشکی سارمات وجود ندارد و احتمالا در دهه‌های آتی نیز وجود نخواهد داشت. وی در توضیح عدم امکان رهگیری موشک سارمات گفت: این موشک علاوه بر اینکه یک راکت با سوخت مایع است، به اندازه موشک‌هایی که موتوری سبک با سوخت جامد دارند، شتاب می‌گیرد. به گفته «دیمیتری روگوزین» رئیس آژانس فضایی «روسکاسموس»، روسیه در سال جاری میلادی موشک سارمات را آزمایش خواهد کرد و ارتش از پاییز سال ۲۰۲۲ روند دریافت این موشک‌ها را آغاز می‌کند. آژانس فضایی «روسکاسموس» قصد دارد به طور کلی ۴۶ موشک سارمات برای نیازهای ارتش روسیه تولید کند. به گفته وزارت دفاع روسیه، موشک سارمات قادر است با استفاده از مسیرهای مختلف پروازی اهداف دوربرد را هدف گیرد و تضمین‌شده می‌تواند بر هرگونه سیستم دفاع موشکی موجود و آتی غلبه کند. نخستین پرتاب آزمایشی موشک سارمات ۲۰ آوریل سال جاری میلادی انجام شد. به گفته «سرگئی پوروسکان» معاون فرمانده نیروهای موشکی استراتژیک روسیه، موشک سارمات به مدت ۵۰ سال در خدمت ارتش خواهد بود. 
 
* ایجاد جبهه جدید نزاع، این بار در شمالگان
سفیر روسیه در گروه همکاری شمالگان دیروز گفت با حضور فنلاند و سوئد در ناتو، این منطقه به صحنه بین‌المللی عملیات نظامی تبدیل می‌شود. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هلسینکی و استکهلم درخواست‌های عضویت خود برای پیوستن به ناتو را چهارشنبه گذشته به «ینس استولتنبرگ» دبیرکل این ائتلاف نظامی تحویل دادند. «نیکولای کورچونف» سفیر روسیه در گروه همکاری شمالگان با اشاره به این اقدام سوئد و فنلاند گفت: ما شاهد افزایش فعالیت‌های نظامی بین‌المللی در منطقه شمالگان هستیم. وی افزود: فعالیت‌های نظامی بین‌المللی در منطقه شمالگان رو به افزایش است. تبدیل منطقه شمالگان به صحنه بین‌المللی عملیات نظامی باعث ایجاد مزاحمت و دردسر می‌شود. ما نمی‌توانیم درباره این وضعیت بی‌تفاوت باشیم. دیپلمات روس ادامه داد: سیاست عدم تعهد به ائتلاف‌های نظامی که همان سیاست دیرینه سوئد و فنلاند است، مدت‌هاست باعث شده ثبات و صلح در منطقه شمالگان و عرض‌های جغرافیایی شمالی حفظ شود. الحاق احتمالی این ۲ کشور به ناتو بعید است با این هدف انطباقی داشته باشد. 
فنلاند و سوئد چهارشنبه گذشته درخواست‌های خود را برای عضویت در ناتو به ینس استولتنبرگ، دبیرکل این ائتلاف نظامی ارسال کردند. اینکه آیا ۲ کشور به عضویت این ائتلاف پذیرفته خواهند شد یا نه، منوط به تایید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است. 
 
* چشم‌انداز بی‌ثباتی بلندمدت در اروپا
از سوی دیگر پایگاه «هیل» در گزارشی با اشاره به تحولات اوکراین و خطرات ناشی از راهبرد گسترش ناتو در شرق بر لزوم توقف آن تاکید کرد. 
در این گزارش آمده است: «الحاق فنلاند و سوئد به ناتو می‌تواند به جای اینکه در راستای حمایت و حفاظت از اروپا باشد، اروپا را بی‌ثبات کند. هیچ یک از این کشورها قبل از این بحران، با تهدیدی جدی از جانب روسیه مواجه نبودند اما انبوه تسلیحاتی که به شکلی اجتناب‌ناپذیر در نتیجه الحاق به ناتو وارد آنها می‌شود، می‌تواند انگیزه‌هایی را برای روسیه به منظور تقابل ایجاد کند.
 این جنگ در حال حاضر مزیت بزرگی را برای پیمانکاران دفاعی به همراه داشته است. آنچه اروپا به آن نیاز دارد ترسیم مجدد مرزهای زمان جنگ سرد و ایجاد یک ردپای بزرگ‌تر برای ناتو نیست، بلکه معماری جدید در نهادهای امنیتی و اقتصادی است به نحوی که همه کشورهای اروپایی از جمله روسیه بتوانند در نهایت به آنها بپیوندند. جهان به درستی بابت تهدیدات روسیه مبنی بر استفاده از سلاح هسته‌ای در صورت به خطر افتادن موجودیتش متحیر شده است، اگرچه آمریکا نیز نخواسته احتمال اینکه تبدیل به نخستین استفاده‌کننده از سلاح‌های هسته‌ای شود را رد کند. حتی استفاده از یک به‌اصطلاح سلاح هسته‌ای تاکتیکی می‌تواند صدماتی فاجعه‌بار ایجاد کرده و به سرعت به یک نزاع هسته‌ای تمام‌عیار تبدیل شود و با توجه به این موضوع، جلوگیری از تبدیل شدن جنگ اوکراین به یک جنگ هسته‌ای باید هدف محوری برنامه‌ریزی‌های نظامی آمریکا و ناتو باشد.

Page Generated in 0/0054 sec