printlogo


کد خبر: 248960تاریخ: 1401/3/2 00:00
ضرورت تمدید قرارداد اشتغال پرستاران توسط دانشگا‌های علوم پزشکی
پرستاران به سلامت!
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌و‌گو با «وطن امروز»: باید قدردان تلاش کادر درمان در 2 سال گذشته بود

ایثار و تلاش پرستاران و کادر درمان در بیش از ۲ سال گذشته در مسیر مقابله با کرونا برای همیشه در تاریخ سلامت کشور ماندگار خواهد شد، چراکه مدافعان سلامت بیش از 7 میلیون بیمار مبتلا به ویروس کرونا را طی این مدت از مرگ نجات دادند. به گزارش «وطن‌امروز»، پرستاران را باید پیشقراولان مقابله با کرونا در کشور طی بیش از ۲ سال گذشته دانست. این قشر شریف در این مدت بیش از 300 شهید در مسیر دفاع از جان و سلامت مردم تقدیم کرد و با همه توان و قدرت در مقابل مهاجم بی‌رحم و منحوس کرونا ایستاد. 
کاهش آمار مرگ‌و‌میر، ابتلا و بستری‌های روزانه کرونا را علاوه بر واکسیناسیون سراسری، مرهون تلاش کادر درمان و پرستاران ایران اسلامی هستیم. آنطور که وزارت بهداشت اعلام کرده، تعداد فوتی‌های روزانه حتی به ۳ نفر رسیده و طی روزهای اخیر نیز کمتر از 10 نفر بوده است. 
در چنین شرایطی انتظار می‌رود دست‌اندرکاران، بویژه مقامات وزارت بهداشت، روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و مدیران بیمارستان‌ها بیش از پیش قدردان تلاش و همت پرستاران جامعه باشند. اما در روزهای اخیر اعلام شد به خاطر کاهش آمار ابتلا و فوت ناشی از کرونا، با تعدادی از پرستاران قطع همکاری شده و آنها خانه‌نشین شده‌اند. 
مطابق اظهارات محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان پرستاری کشور، برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی طی ۲ سال اخیر و در اوج همه‌گیری کرونا پرستاران بسیاری را در بیمارستان‌ها جذب کردند اما در حال حاضر با توجه به اینکه بیماری کرونا کنترل شده است، با این پرستاران تسویه‌حساب شده و آنها بیکار شده‌اند. وی افزود: از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواهش می‌کنیم با توجه به شرایط اقتصادی موجود، این پرستاران را خانه‌نشین نکنند. میرزابیگی ادامه داد: به ۴ پرستار به ازای حداقل هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت نیاز است و از سویی هر تخت بیمارستانی در ۲۴ ساعت، برای حداقل ۶ پرستار است که ما در حال حاضر حدود 2.5 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی داریم. متأسفانه نیروی پرستاری در کشور ما با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد و باید در یک روند معقول، مجوزهای استخدام به وزارت بهداشت داده شود.
 
* ضرورت استمرار فعالیت مدافعان سلامت
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مدافعان سلامت در زمان همه‌گیری کرونا جانفشانی کردند و نتیجه زحمات شبانه‌روزی آنها منجر به نجات جان بیش از 7 میلیون بیمار «کووید-19» طی 2 سال گذشته شد و باید قدردان آنها بود. حسینعلی شهریاری در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» به کاهش التهاب بیماری «کووید-19» و سیر نزولی آمار مرگ‌ومیر و ابتلا به این بیماری در کشور اشاره کرد و افزود: کرونا هنوز تمام نشده است، بنابراین رعایت و حفظ پروتکل‌های بهداشتی تا پایان این بیماری ضروری است. از طرفی شیوع بیماری آبله میمون که در برخی کشورها نیز مشاهده شده است می‌تواند تهدید‌کننده باشد، در چنین شرایطی نباید نسبت به استمرار فعالیت مدافعان سلامت و کادر درمان بی‌توجه بود، چرا که معلوم نیست سویه‌های دیگر کرونا یا دیگر اپیدمی‌ها باز هم دنیا را فرا نگیرد. وی خاطرنشان کرد: از آنجا در دوران شیوع کرونا در کشور کادر درمان و پرستاری متحمل فشارهای زیادی شدند، دولت گذشته قول داد پرسنل پرستاری را به کار گیرد اما متاسفانه اقدام خاصی در این زمینه نشد به طوری که اکنون صحبت از خاتمه کار 5 تا 6 هزار نفر از این نیروهای خدوم به گوش می‌رسد. 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: هر چند کرونا به پایان عمر خود نزدیک شده است اما احتمال شیوع اپیدمی و پاندمی‌ها جدید از بیماری‌ها نوظهور وجود دارد که در چنین شرایطی نباید اقدامات طوری باشد که در صورت نیاز به کادر درمان و پرستاران، آنها همراهی لازم را نداشته باشند. شهریاری به خروج گسترده پرستاران و پزشکان طی چند سال اخیر از کشور اشاره کرد و اظهار داشت: هجمه‌های بیجا به جامعه پزشکی و جامعه پرستاری انگیزه چندانی برای آنها نگذاشته است و این موضوع باعث کوچ خیلی از پرستاران و پزشکان به خارج از کشور شده، در حالی که اکنون کشور نیازمند پزشک و پرستار است. 
***
آخرین آمار ابتلا، بستری و فوت کرونا
بنا به اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در شبانه‌روز منتهی به یکم خرداد ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۵۲ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۵۳ نفر رسید. 
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 3 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۱ هزار و ۲۷۴ نفر رسید. 
خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۳ هزار و ۹۸۶ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. این در حالی است که ۶۷۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. 
همچنین تاکنون ۵۲ میلیون و یکهزار و ۶۵۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۵۵ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است تاکنون ۶۴ میلیون و ۴۸۷ هزار و ۶۳۱ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۷۵۷ نفر دوز دوم و ۲۷ میلیون و ۴۲۹ هزار و ۶۰۷ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۹۹۵ دوز رسیده است. همچنین در شبانه‌روز اخیر، ۳۷ هزار و ۴۹۰ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

***

تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در همه وزارتخانه‌ها
وزیر بهداشت از تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در همه وزارتخانه‌ها خبر داد. 
هشتمین جلسه قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت با حضور وزیر بهداشت، رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی و مدیران و معاونان وزارت بهداشت و سایر اعضای این قرارگاه در ستاد وزارتخانه برگزار شد. 
بهرام عین‌اللهی در این جلسه با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره جمعیت با بیان اینکه نخستین جلسه ستاد ملی جمعیت در حضور رئیس‌جمهور برگزار شد و دستگاه‌های مختلف گزارش کار خود را ارائه کردند، افزود: در این جلسه مقرر شد تمام وزارتخانه‌ها قرارگاه جوانی جمعیت را تشکیل دهند. 
وزیر بهداشت با تاکید بر اجرایی‌سازی برنامه‌ها و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت، خواستار اقدام نظام رسانه‌ای کشور بویژه رسانه ملی در حوزه جمعیت شد. 
همچنین صابر جباری، رئیس اداره جوانی جمعیت و رئیس دبیرخانه قرارگاه عملیاتی سلامت و جوانی جمعیت وزارت بهداشت در این جلسه اظهار داشت: پیام مقام معظم رهبری که از آن به عنوان حسنه ماندگار یاد می‌کنند، به این اشاره دارد که در کنار قانون و تدابیر اجرایی که دستگاه‌های دولتی به آن می‌پردازند، به ۲ چیز نیاز داریم؛ یکی فرهنگ‌سازی در فضای عمومی و دیگری فرهنگ‌سازی در نظام بهداشتی. 
وی افزود: در جلسات بعدی قرارگاه برنامه‌ای آماده می‌کنیم تا فرهنگ‌سازی در نظام بهداشتی که تکلیف وزارت بهداشت است، تشریح شود. 
در ادامه، مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت از تغییر تعهدات خدمات پزشکان و پیراپزشکان برای مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال، کسر تعهدات قانونی خدمت پزشکان و پیراپزشکان به ازای هر فرزند 6 ماه و گذراندن تعهدات قانونی خدمات پزشکان و پیراپزشکان در محل سکونت خود برای مادران را بخشی از برنامه‌های معاونت آموزشی وزارت بهداشت در این باره برشمرد. 
امیر پاشا طباییان با بیان اینکه در حوزه ترویج و آگاهی‌بخشی درباره جنبه‌های مثبت ازدواج و فرزندآوری و آثار منفی کاهش جمعیت، برنامه‌های عملیاتی متعددی در دست اجراست، گفت: فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برای دانشجویان و کادر دانشگاه‌ها، تدوین شیوه‌نامه انجام فعالیت‌های آموزشی مربوط با ذکر برنامه‌های راهبردی و وظایف معاونت‌های ذی‌ربط در دست اقدام بوده و در دستور شورای عالی برنامه‌ریزی است که بزودی نهایی و ابلاغ می‌شود.

 


Page Generated in 0/0218 sec