printlogo


کد خبر: 248979تاریخ: 1401/3/2 00:00
امروز رئیسی به عمان سفر می‌کند
تهران‌- مسقط یک دوستی پایدار

گروه سیاسی: ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه، خط اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم است. رئیسی در مدت ریاست‌جمهوری خود نشان داده است برخلاف حسن روحانی که رستگاری را در رابطه یک‌طرفه با غرب می‌دید، تمرکز خود را بر ارتباط و تعامل با کشورهای همسایه گذاشته است. 
چنانکه سران برخی کشورهای عربی به طور مستمر با رئیس‌جمهور کشورمان گفت‌وگوهایی را درباره مسائل منطقه و مسائل مهم داشته‌اند که نشان از همت این کشورها برای ثبات منطقه دارد. 
امروز رئیس‌جمهور کشورمان به دعوت رسمی «هیثم بن طارق آل‌سعید» سلطان عمان در راستای سیاست تعامل با همسایگان، در صدر هیاتی بلندپایه به این کشور سفر می‌کند. 
ملاقات رسمی در کاخ العلم، دیدار دوجانبه با سلطان عمان، امضای چند سند همکاری، دیدار با ایرانیان مقیم و دیدار با تجار و فعالان اقتصادی عمانی از جمله برنامه‌های سفر یک‌روزه حجت‌الاسلام رئیسی به عمان است. 
سفر رئیسی به مسقط، نخستین سفر رئیس‌جمهور ایران به عمان در دوره سلطان جدید این کشور است. 
در آستانه سفر رئیسی به عمان، خبرگزاری رسمی این کشور در گزارشی به بررسی ابعاد سیاسی و اقتصادی دیدار رئیس‌جمهور ایران و سلطان عمان پرداخت. 
این خبرگزاری در گزارش خود آورده است: ۲ کشور ایران و عمان تلاش دارند در بخش اقتصادی بویژه ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تنوع بخش‌های اقتصادی بیشترین بهره را ببرند، زیرا میزان مبادلات تجاری میان ۲ کشور در سال گذشته به یک میلیارد و ۳۳۶ میلیون دلار رسید. همچنین مجموع شرکت‌های سرمایه‌گذاری ایرانی در عمان به ۲ هزار و ۷۱۰ شرکت رسید که از این میان هزار و ۱۶۳ شرکت به طور کامل تحت مالکیت سرمایه‌گذاران ایرانی بوده و هزار و ۵۴۷ شرکت دیگر با شراکت ایرانی- عمانی است. 
خبرگزاری عمانی در ادامه گزارش خود نوشته است: مسقط و تهران طی ماه‌های اخیر شاهد سفرهای متقابل هیات‌های تجاری بودند و تاجران ۲ کشور به منظور تقویت روابط تجاری و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری با یکدیگر دیدار کردند که بی‌شک این مساله تاثیر مثبتی بر افزایش میزان تبادلات تجاری در سال‌های آینده خواهد داشت و قرار است مسؤولان ۲ کشور در این دیدارها یادداشت‌ تفاهم‌هایی در بخش اقتصاد و بازرگانی امضا کنند. 
بنا بر این گزارش، در سطح سیاسی نیز روابط ایران و عمان بر اساس اصول ثابت و قوی از جمله حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی است که این امر در حل‌و‌فصل بسیاری از قضایای معاصر منطقه سهیم بوده است. ۲ کشور به طور مداوم جلساتی را برای رایزنی درباره مسائل سیاسی برگزار می‌کنند که مهم‌ترین آنها ژانویه گذشته در مسقط بود که در آن درباره مسائل مختلف از جمله مذاکرات وین برای احیای برجام رایزنی شد. 
خبرگزاری رسمی عمان در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است: سفر رئیس‌جمهور ایران به عمان می‌تواند فرصت بیشتری برای حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک در پرونده هسته‌ای و پرونده‌های دیگر مانند بحران یمن که در تحقق صلح و ثبات و امنیت در منطقه و جهان تاثیرگذار است، ایجاد کند. 
علی نجفی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان نیز در مصاحبه‌ای به بررسی سفر رئیسی پرداخت. 
نجفی در ارتباط با این سفر گفت: عمان در مقاطع مختلف سعی کرده در راستای کمک به حل مسائل و مشکلات مختلف ایفای نقش کند. جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست اصولی خود برای کمک به تحکیم صلح و امنیت در سطح منطقه و بین‌المللی از ایفای چنین نقش سازنده‌ای استقبال می‌کند و در این راستا امیدوار هستیم رایزنی‌ها و همکاری‌های دوستانه ۲ کشور هرچه بیشتر به روند کاهش مسائل و مشکلات و همچنین تقویت صلح و امنیت و شکوفایی اقتصادی در سطح منطقه کمک کند. 
علاوه بر خبرگزاری رسمی عمان، روزنامه الشبیبه، دیگر رسانه‌ عمانی نیز در مقاله‌ای به تمجید از سفر رئیس‌جمهور کشورمان به این کشور پرداخت. 
در بخشی از مقاله این رسانه آمده است: روابط دوجانبه ایران و عمان بسیاری از خطرات و فجایع را از منطقه دور کرده است؛ خطراتی که مردم منطقه و جهان باید بهای سنگینی برای آن پرداخت می‌کردند. 
همچنین در مقاله روزنامه عمانی آمده است: امیدواریم این روابط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و برادرانه میان ۲ کشور که به سود هر ۲ ملت است گسترش یابد.
***
    بن‌علوی: غرب نمی‌تواند ایران را از حق هسته‌ای‌اش محروم کند   
در آستانه با سفر رئیسی به عمان، یوسف بن‌علوی، وزیر پیشین خارجه این کشور در نشست ایران و جهان عرب در دوحه با بیان اینکه همه ما سوالات زیادی درباره مسائل منطقه داریم که هنوز برایش پاسخی نیافته‌ایم، بر تلاش‌های متعدد در دوران فعالیت حرفه‌ای‌اش در سمت وزیر خارجه تاکید کرد و گفت: مشکلات و موانعی هست که ممکن است دیگر طرف‌ها پیش‌روی ما بگذارند، چرا که نمی‌خواهند مسیر پیش رو هموار باشد. وی همچنین توجه به منافع کشورها در روابط با یکدیگر را عاملی برای استحکام روابط بین آنها دانست و درباره نقش اعراب در به نتیجه رساندن برجام گفت: این پرونده بسیار مهم است. ایران با بومی‌سازی فناوری هسته‌ای و بر مبنای حقوق ملی به دستاوردی رسیده که غرب نمی‌تواند ایران یا دیگرانی را که مانند ایران باشند، مجبور کند از چنین حقی دست بکشند.
 

 


Page Generated in 0/0164 sec