printlogo


کد خبر: 249197تاریخ: 1401/3/9 00:00
129 متروپل در پایتخت!
اعضای شورای شهر تهران بر ضرورت افشا و اعلام مشخصات 129 ساختمان بسیار پرخطر پایتخت تأکید کردند

۱۲۹ ساختمان تهران همچنان در شرایط بسیار پرخطر قرار دارند که می‌توانند حوادثی همچون متروپل و پلاسکو را رقم بزنند اما با گذشت 6 سال از حادثه تلخ پلاسکو حتی یک مورد از این آمار کاسته نشده است!
به گزارش «وطن‌امروز»، پس از اتفاق ناگوار متروپل آبادان که منجر به جان باختن و مصدومیت ده‌ها نفر از هموطنان‌مان شد، نگاه‌ها به سمت ساختمان‌های ناایمن در سراسر کشور دوخته شده است، چرا که تبلیغات سال‌های گذشته برای متروپل و مقصر بودن چندین نهاد شهری و استانی در ساخته شدن چنین ساختمانی، این نگرانی و دغدغه را در افکار عمومی ایجاد کرده است که آیا دیگر بناهای غیراستاندارد کشور نیز به چنین سرنوشت تلخی دچار خواهند شد؟
روز گذشته صحن شورای شهر تهران محل بحث و تبادل نظر درباره ساختمان‌های ناامن تهران بود؛ ساختمان‌هایی که گفته می‌شود بین 30 تا 40 هزار مورد هستند اما از بین آنها، 129 ساختمان به خاطر مراجعات بالای مردم یا تعداد ساکنانی که در خود جای داده‌اند، در شرایط بحرانی و بسیار پرخطر قرار دارند. 
نکته مهم در این باره، حق آگاهی مردم از وجود این ساختمان‌ها است، به این معنا که شهروندان باید مشخصات و نشانی این ساختمان‌ها را به طور دقیق در اختیار داشته باشند تا بتوانند برای مراجعه یا عدم مراجعه به این ساختمان‌ها برای امور درمانی، اداری، تفریحی یا حتی میهمانی و دید و بازدید تصمیم‌گیری کنند. البته مطابق اظهارات اعضای شورای شهر تهران و سازمان آتش‌نشانی پایتخت، قرار است برای ایمن‌سازی این ساختمان‌ها و نیز اطلاع‌رسانی عمومی درباره آنها اقدام شود. 
 
* نگران سکونت در ساختمان‌های ناایمن تهران هستیم
رئیس کمیسیون عمران و حمل‌و‌نقل شورای شهر تهران گفت: هر چند آمار شناسایی ساختمان‌های بسیار پرخطر در تهران 129 دستگاه اعلام شده است اما باید گفت ده‌ها هزار مسکن شخصی فرسوده و ناایمن نیز در تهران وجود دارد که شرایط خوبی ندارند و باید فکری به حال آنها شود. 
سیدجعفر تشکری‌هاشمی در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» با بیان اینکه تعداد 129 دستگاه ساختمان بسیار پرخطری که شناسایی شده‌اند جزو ساختمان‌های تجاری، اداری و مجتمع‌های بزرگی هستند که در مکان‌های پرتردد با تراکم جمعیت بالا قرار دارند و باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند، گفت: هشدارهای جدی نسبت به عواقب سکونت در این ساختمان‌ها صادر شده است. طبق اعلام سازمان آتش‌نشانی در جلسه‌ای که دیروز با حضور نمایندگانی از ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف چون شهرداری، شورای شهر، سازمان آتش‌نشانی و... برگزار شد، قرار شد بزودی لیست این ساختمان‌های ناایمن به مردم اطلاع‌رسانی شود و در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد. 
رئیس کمیسیون عمران و حمل‌و‌نقل شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: احتمال فرو ریختن مجتمع‌های ناایمن خطرآفرینی که توسط سازمان آتش‌نشانی شناسایی شده‌اند وجود دارد، بنابراین نباید نسبت به این موضوع مهم سهل‌انگاری و بی‌توجهی شود، زیرا وقوع رخدادی چون ریزش احتمالی آنها که خیلی هم دور از ذهن نیست می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. 
 
* فهرست ساختمان‌های ناایمن تهران منتشر می‌شود
سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: فهرست ساختمان‌های ناایمن شهر تهران را منتشر خواهیم کرد و در این‌باره با هیچ فردی تعارف نداریم. 
قدرت‌الله محمدی صبح دیروز با حضور در جلسه علنی شورای شهر تهران به حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان اشاره کرد و گفت: این ساختمان تجاری، اداری و پارکینگ بوده و هنوز چندین خودرو در طبقه بالای ساختمان وجود دارد. ۱۶ مغازه در طبقه همکف این ساختمان فعال شده بود اما خدا را شاکریم که این ساختمان هنوز به بهره‌برداری کامل نرسیده بود. 
وی با اشاره به روند آواربرداری در این ساختمان گفت: این سازه بسیار لرزان است و به واسطه دوربین‌هایی که در اطراف ساختمان قرار گرفته واکنش ساختمان به صورت لحظه‌ای بررسی می‌شود. با توجه به اهمیت آواربرداری موفق شدیم روز اول ۷ نفر را زنده نجات دهیم اما از روز پنجم با تجهیزات سنگین وارد عمل شدیم و امیدواریم تا ۵ روز آینده، کار شناسایی مفقودشدگان به اتمام برسد.  محمدی با بیان اینکه با دستور وزیر کشور، فرمانده میدان در این حادثه شهرداری و آتش‌نشانی تهران انتخاب شد، گفت: بعد از این حادثه باید عبرت‌هایی ثبت شود و تجربیاتی که به دست می‌آید باید به گونه‌ای باشد که همه مجموعه‌های مختلف از این حادثه درس بگیرند. 
سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با تاکید بر اینکه جنس ساختمان متروپل و ریزش آن نسبت به پلاسکو بسیار متفاوت است، افزود: ۱۱ طبقه ساختمان با سازه آهنی در مساحت ۲ هزار متر انباشته شده بود. در این روزها مشاهده کردیم که «منافقین» و «الاحوازیه» در صحنه حضور داشتند و با تصویربرداری‌های دروغین حاشیه ایجاد کردند. 
وی همچنین درباره ساختمان‌های ناایمن شهر تهران گفت: با هماهنگی با دادستانی لیست ۱۲۹ ساختمان را حتما منتشر خواهیم کرد، چرا که با هیچ فردی تعارف نداریم. بی‌تردید نباید اجازه دهیم بحث انتشار اسامی این ساختمان‌ها تبدیل به ترس شود. وقتی می‌دانیم تعداد زیادی از شهروندان ما روزانه وارد ساختمان‌های ناایمن می‌شوند نباید از انتشار اسامی آنها بترسیم. حتما فهرست ساختمان‌های ناایمن را منتشر می‌کنیم و با جان مردم معامله نخواهیم کرد. 
 
* هزینه‌های معنوی حوادث متوجه مدیریت شهری است
عضو شورای شهر تهران گفت: حادثه متروپل پس از 6 سال از حادثه ساختمان پلاسکو، ایران را تکان داد و تبدیل به عزای ملی شد و علاوه بر سنگین بودن هزینه‌های مالی و از دست دادن جان انسان‌ها، هزینه حیثیتی و معنوی نیز بر جا گذاشت. 
ناصر امانی ادامه داد: هزینه‌های معنوی این موضوع متوجه مدیریت شهری، سازمان نظام مهندسی، منطقه آزاد اروند و بسیاری دیگر از دستگاه‌های اجرایی مستقر در منطقه خواهد بود. 
وی افزود: متأسفانه این پروژه از نوع پروژه‌های مشارکتی شهرداری آبادان بوده و هنوز به بهره‌برداری کامل نرسیده بود که به چنین سرنوشتی گرفتار شد. مدیریت شهری ایران دچار سردرگمی شدیدی شده است و پس از اعلام استقلال از دولت و تبدیل به نهاد عمومی غیردولتی و خودکفا شدن مالی نه تنها واقعا مستقل نشد بلکه متولیان بسیاری پیدا کرد که منطقه آزاد جدیدترین متولی آن در برخی از شهرهای کشور از جمله آبادان و خرمشهر است. امانی با بیان اینکه این حادثه زنگ هشدار جدی به مدیریت شهری تهران است، گفت: بنا بر گزارشات، 129 ساختمان پرخطر در مناطق مختلف تهران وجود دارد که هر کدام از آنها استعداد تبدیل شدن به متروپل را دارند. ابلاغ ۵هزار اخطار به این ساختمان‌ها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه باید از این ساختمان‌ها مطابق با قانون رفع خطر شود و برای انجام این کار، شهرداری، سازمان نظام مهندس، قوه قضائیه، فراجا و سایر نهادها باید اراده‌ جدی داشته باشند. 
عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری موظف است در راستای ارتقای ایمنی شهر، ۷ اقدام مهم انجام دهد که پایش مستمر ایمنی ساختمان‌های بلندمرتبه و ارائه برنامه عملیاتی از جمله این اقدامات است. همچنین باید لیست ۱۲۹ ساختمان ناامینی که در تهران وجود دارد، منتشر شود. 
 
* شهروندان حق دارند ساختمان‌های ناایمن را بشناسند
مدیریت شهری در تهران و دیگر شهرهای کشور باید مشخصات و نشانی دقیق ساختمان‌های ناامن را منتشر کنند تا شهروندان با اطلاع قبلی و در صورت تمایل و آگاهانه برای انجام امور اداری، پزشکی یا تفریحی خود به این ساختمان‌ها مراجعه کنند. 
عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: لیست ساختمان‌های ناایمن باید منتشر شود، شهروندان حق دارند بدانند کدام ساختمان‌ها ناایمن هستند. 
مهدی عباسی در تذکر پیش از دستور جلسه دیروز شورای شهر تهران با اشاره به نظارت بر ساختمان‌های شهر تهران اظهار کرد: امیدواریم تکالیفی را که قانون بر عهده ما گذاشته است انجام دهیم. 
وی ادامه داد: ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر در تهران وجود دارد و خواهش من این است که این ساختمان‌ها با توجه به اهمیت بناها در اولویت بررسی و نظارت باشند. 
عضو شورای شهر تهران همچنین گفت: گودهای رها شده باید در اولویت شهرداری باشند. 
 
* دادستان کل: مشخصات این 129 مورد را کجا اعلام کرده‌اند؟!
دادستان کل کشور درباره برخورد با ساختمان‌های ناایمن گفت: باید برای کل کشور و همه ساختمان‌های ناایمن فکری شود. سوال این است که ابتدا چرا شهرداری‌ها یا شهرسازی‌ها نسبت به وظایفی که دارند قصور می‌کنند تا نیاز به ورود قوه‌ قضائیه باشد. حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری در پاسخ به این سوال که «پس از پلاسکو ۱۲۹ ساختمان بحرانی در تهران شناسایی شد اما همچنان از این تعداد چیزی کم نشده، آیا دادستانی برخورد کرده است؟» اظهار داشت: دادستانی باید چه کند؟ باید تخلیه کند؟ اگر جرمی بوده باید به دستگاه قضایی اعلام کنند. وی افزود: همین الان اعلام می‌کنم شهرداری، نظام مهندسی و راه‌و‌شهرسازی از همین هفته به دادستانی کل مراجعه و تک‌تک موارد بحرانی را اعلام کنند به شرطی که هر حکمی که دادستانی اعلام کرد را اجرا کنند. منتظری در پاسخ به این سوال که چرا از ۶ سال پیش چنین حرفی نزدید، گفت: چه کار می‌شود کرد؟ آقایان نخواستند. دستگاه‌ها باید اعلام کنند. کجا این ۱۲۹ مورد را اعلام کردند؟ باید بیایند و برنامه‌ریزی کنند. ما نمی‌توانیم چراغ به دست بگیریم و ببینیم کدام ساختمان ناایمن است؟ 
دادستان کل کشور همچنین درباره تعیین مقصران حادثه متروپل آبادان گفت: مستندات ۸۰ صفحه‌ای از حادثه آبادان ارسال شد اما کافی نبود. منتظری افزود: خواهان ارسال پرونده‌ مربوط به متروپل بودیم که امروز ۸۰ برگ از پرونده برای ما ارسال شد و خود بنده آن را خواندم. 
وی تصریح کرد: اکنون دیدم که با این مقدار مستندات اظهار نظر قطعی مشکل است و به همین منظور هیأت عالی قضایی فردا برای بررسی بیشتر به دادگستری آبادان رفته و مسائل و پرونده‌های آنجا را بررسی خواهند کرد. دادستان کل کشور ادامه داد: با توجه به مجموع اطلاعات نمی‌توانم قاطعانه بگویم که قصوری از سوی دستگاه قضایی رخ داده است یا خیر اما مساله را به جد پیگیر خواهیم بود. بررسی‌های ما به نتیجه نرسیده است و بنده گمان می‌کردم با مستندات ارسالی بتوان به اظهار نظری رسید. منتظری درباره قصور مسؤولان استانی گفت: درباره مراجع استانی هم فعلا نمی‌توان اظهار نظر کرد، طبق فرآیند قانونی اگر جرم یا تخلفی نسبت به دادستان، قاضی یا هر فرد قضایی دیگری طرح شود باید روند قضایی خود را طی کند. 
***
    عزم قاطع محسنی‌اژه‌ای برای برخورد با مقصران متروپل  
عضو کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه به عملکرد قوه‌قضائیه در پرونده متروپل آبادان اطمینان داریم، اظهار داشت: رئیس قوه ‌قضائیه قانون‌گرا، توانمند و پای کار است و معتقدم در پرونده متروپل آبادان جزو کسانی است که می‌تواند سرافراز بیرون بیاید.  سیدمحمد موحد به تسنیم گفت: ان‌شاء الله دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه، بهترین عملکرد ممکن را در رسیدگی به این پرونده خواهد داشت. با این حال هنوز نمی‌توانیم قضاوت کنیم که قوه ‌قضائیه روند مناسب و قابل قبولی در قبال حادثه متروپل دارد یه نه اما قطعا آقای محسنی‌‌اژه‌ای لیاقت و شایستگی به معنای کامل را در مدیریت بر پرونده‌های اینچنینی دارد و هیچ چیز سبب نخواهد شد وی در این زمینه کوتاهی کند. وی در ادامه با اشاره به ساختمان‌های ناایمن در تهران و کشور افزود: الان موقعیت خوبی است که از این فضای ایجاد شده استفاده و ساختمان‌های ناایمن‌ را رصد کنیم. بنابراین باید با کوچک‌ترین اهمال و هر گونه نادیده گرفتن قانون و ضوابط و مقررات برخورد جدی و قاطع شود.

Page Generated in 0/0104 sec