رئیسجمهور:
ساختمانهای ناایمن فوری شناسایی و مقاومسازی شوند
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته هیأت دولت گفت: خوزستان از استانهای مهم کشور است و از نخستین روزهای آغاز به کار دولت، برای خوزستان استاندار ویژه انتخاب شد تا مسائل این استان با اولویت پیگیری شود. رئیسجمهور با اشاره به گزارش میدانی وزیر کشور، از تلاشها و زحمات دستگاهها و نهادهای مختلف و گروههای مردمی برای امدادرسانی به حادثهدیدگان سانحه ریزش ساختمان متروپل آبادان قدردانی کرد. رئیسی در ادامه، بررسی ابعاد و علل و عوامل این سانحه، برخورد بدون اغماض با افراد متخلف و همچنین توجه ویژه به مشکلات خانوادههای داغدیده و خسارتدیدگان از این حادثه را مورد تأکید قرار داد.
وی همچنین با اشاره به گزارش نهادهای مسؤول درباره آمار ساختمانهای ناایمن در نقاط مختلف کشور، وزیران کشور و راهوشهرسازی را مأمور کرد با همکاری سازمان نظام مهندسی و شهرداریها نسبت به شناسایی فوری این سازهها و اجرای قانون درباره آنها اقدام کنند.
***
سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس به سیستانوبلوچستان
سخنگوی عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اعضای کمیسیون عمران مجلس بعد از سفر به خوزستان، برای بازدید از وضعیت راهها و فعالیتهای عمرانی استان سیستانوبلوچستان به این استان سفر کردند.
عبدالجلال ایری افزود: در این سفر یکروزه آقایان رضاییکوچی رئیس کمیسیون عمران، یوسفی، حسینزهی و بنده حضور داریم. سخنگوی عمران مجلس گفت: در این سفر ضمن بازدید از مناطق محروم سیستانوبلوچستان قرار است گزارشی از وضعیت عمرانی این استان برای مجلس شورای اسلامی تهیه شود. ایری تصریح کرد: وضعیت راههای استان سیستانوبلوچستان اصلا خوب نیست و باید اقدامی جهت ترمیم این راهها از سوی وزارت راهوشهرسازی صورت بگیرد.
***
ارتش خط تولید پهپادی مفصلی را راهاندازی کرده است
سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش در حوزه پهپادی رشد کمی و کیفی داشته و خط تولید مفصلی را راهاندازی کرده است. امیر شاهین تقیخانی پهپاد را مجموعهای دانشبنیان خواند و افزود: صحبت از پهپاد به معنای پرنده و تجهیزاتی است که این پرنده حمل میکند و نشان از امکانات و قابلیتهای مختلف دارد. وی ادامه داد: ما گوشهای از این دستاوردها را ارائه دادیم و جدا از پهپاد «کمان 22»، «کمان 12»، «مهاجر»، «ابابیل»، «فطرس» و «انهدامی آرش» نیز وجود دارند. تقیخانی از وجود یک پهپاد ضدراداری نیز سخن گفت و افزود: موشک حیدر یک با برد 200 کیلومتر میتواند زیر پهپادهای بزرگ نصب شود و 200 کیلومتر دورتر را مورد هدف قرار دهد. حیدر 2 نیز یک پهپاد کروز با برد چند صد کیلومتری است که ماموریتهای نیروهای مسلح را به انجام میرساند. وی با افتخار از مجموعه بمبها، موشکها، سلاحها و جنگافزارهایی سخن گفت که تماماً دستاوردهای جوانان ارتش و وزارت دفاع است؛ دستاوردهایی که دشمن را از هر اقدام نابخردانه علیه جمهوری اسلامی برحذر میدارد.
سخنگوی ارتش در مصاحبه با رادیو گفتوگو، افزود: ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه خاتم توسعه قدرت پهپادی را در دستور کار داشته و دارند و امروز باید سراغ شیوههای ترکیبی برویم. وی با بیان اینکه امکانات و تجهیزات را نفی نمیکنیم و بالگرد و هواپیما و تانک و ناو را مورد استفاده قرار میدهیم، گفت: نیاز امروز ایجاب میکند از تجهیزات دیگری نیز استفاده کنیم که نیازمند فکرهای نوینی است و ورود پهپاد به ارتش و 4 نیروی زمینی، پدافند، هوایی و دریایی جایگاه ویژهای دارد.
***
صفری:
حملونقل هوایی و دریایی به کشورهای حوزه آفریقا نیازمند توسعه است
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با موضوع «راهکارهای توسعه تجارت با قاره آفریقا» با تأکید بر اهمیت قاره آفریقا در توسعه تجارت ایران و ابراز تأسف از نادیده گرفته شدن ظرفیت عظیم این قاره در بخش اقتصادی و تجاری، گفت: آنچه لازم است درباره قاره آفریقا جدی گرفته شود، تغییر رویکرد و نگاه به قاره آفریقا، شناخت این قاره و پذیرش صمیمانه هیأتهای آفریقایی، جدی بودن در پیگیری توافقات و حمایت از بخش خصوصی در این قاره است. مهدی صفری در این رابطه صدور خدمات فنی و مهندسی، ساخت سد و نیروگاه و کشت فراسرزمینی و زمینههای توسعه مناسبات تجاری کشورمان با کشورهای آفریقایی را در برهه کنونی بسیار ضروری برشمرد. وی ساز و کار صادرات و واردات به صورت تهاتر، معرفی کالاهای ایرانی در قالب برپایی نمایشگاه و واردات دام از کشورهای آفریقایی با هماهنگی دیگر وزارتخانهها را از برنامههای مهم در دست پیگیری دانست و افزود: ارتباطات و حملونقل هوایی و دریایی به کشورهای حوزه آفریقا نیازمند توسعه و فراگیری بیشتری است. وی با بیان اینکه برخی کمیسیونهای مشترک اقتصادی با کشورهای آفریقایی بیش از ۸ سال است که برگزار نشده است، ابراز امیدواری کرد کمیسیونهای مشترک با کشورهای آفریقایی بزودی برگزار و زمینهساز تحول در این زمینه شود. صفری با اشاره به مشکلاتی چون کمبود منابع آبی در داخل کشور و چشمانداز بازار جهانی محصولات کشاورزی و غذایی، بر لزوم توجه بیشتر به کشت فراسرزمینی در قاره آفریقا با توجه به برخورداری بخشهای وسیعی از این قاره از منابع مطلوب آب و زمین تأکید کرد. لزوم راهاندازی خط کشتیرانی و خطوط مستقیم هوایی بین ایران و کشورهای آفریقایی، موانع اجرایی شدن کشت فراسرزمینی و تشکیل ستاد آفریقا از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت و حاضران در این جلسه درباره موضوعات مطرح شده، بحث و راهکارها و پیشنهادات خود را ارائه کردند.