معاون گمرک خبر داد
اعمال نرخ ارز ETS بانک مرکزی در سامانه گمرک
معاون برنامهریزی و امور بینالملل گمرک ایران از اعمال نرخ ارز ETS بانک مرکزی در محاسبات حقوق ورودی، بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در سامانه اطلاعاتی گمرک خبر داد. سیدمیثم حسینیلر، معاون برنامهریزی و امور بینالملل گمرک ایران درباره پیادهسازی سامانهای نرخ محاسباتی حقوق ورودی در سال جدید گفت: با عنایت به قانون بودجه سال ۱۴۰۱و الزام اعمال اخذ حقوق ورودی بر اساس نرخ ارز ETS، پس از مشخص شدن تغییرات و کاهش سود بازرگانی در هیاتوزیران و کاهش تعرفههای گمرکی در کالای اساسی طبق قانون بودجه مذکور و اعلام آن به گمرک به عنوان سازمان مجری، تغییرات قانونی از عصر روز سهشنبه گذشته با وجود تعطیلی تهران در سامانه اطلاعاتی گمرک آغاز شد و در روز شنبه و یکشنبه هفته جاری تستهای فنی در سامانه صورت گرفت. وی افزود: گمرک صرفاً به عنوان مجری موظف بود با تبادل اطلاعات با سازمانهای قانونی مرتبط در راستای اجرای قانون عمل کند، بنابراین با عبور موفق از مرحله تست عملکردی در سامانه و رفع مشکلات ناشی از فرمتهای جدید دیتا از وزارت صمت، سازمان مالیاتی و بانک مرکزی، از روز گذشته تغییر در نرخ محاسباتی در سامانه اطلاعاتی گمرک اعمال شد. حسینیلر در ادامه گفت: مبنای تعیین نرخ روزانه محاسباتی حقوق ورودی، بانک مرکزی است و گمرک هیچ دخل و تصرفی در آن ندارد و از آنجا که طبق اعلام بانک مرکزی، نرخ ارز ETS در ابتدای هر روز در آن بانک بهروزرسانی میشود، اطلاعات بهروزشده نرخ ارز به صورت سرویس الکترونیکی و از طریق بستر شبکه ملی اطلاعات (مطابق با بند «ث» ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه کشور) در سامانههای اطلاعاتی گمرک پیادهسازی شده (تبادل) و روزانه ساعت ۹ صبح نیز اعمال میشود (بنا به اعلام آن بانک). معاون برنامهریزی و امور بینالملل گمرک ایران تاکید کرد: بر اساس اعلام بانک مرکزی، در روزهای تعطیل رسمی نرخ ارز از سوی آن بانک بهروزرسانی نمیشود و آخرین روز کاری قبل از تعطیلی ملاک عمل خواهد بود. حسینیلر در پایان گفت: یادآور میشود گمرک جمهوری اسلامی ایران سیاستگذار در تعیین حقوق ورودی و تعیینکننده نرخ ارز نبوده و صرفا مجری قانون است و بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ این مهم نیز در کنار موارد دیگر، چون مأخذ تعرفههای دریافتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، مالیات بر ارزش افزوده و تغییر تعرفهای یا حقوق ورودی در سامانه گمرک در کمترین زمان ممکن از روز دوشنبه ۹ خردادماه، پیادهسازی شد و قابل بهرهبرداری است.
***
تنظیم قیمت ۹۰ درصد محصولات پرفروش لوازم خانگی
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه قیمت حدود ۹۰ درصد بازار و محصولات پرفروش لوازم خانگی تنظیمشده و در سطح تولیدکننده رشد نداشته است، گفت: البته در سطح فروشندهها ممکن است بین ۵ تا ۱۰ درصد، نوسانات بازار را داشته باشیم که طبیعی است. محمدمهدی برادران با اشاره به نگرانیهای مردم در رابطه با سطح کیفیت لوازمخانگی در کشور، این نگرانی مردم را تا حدودی بجا دانست و اظهار کرد: سابقه بسیاری از صنایع نشان میدهد که صنعت مدنظر به آن سطح رضایت مشتری نرسیده؛ از همین رو در رویکردی که در حوزه سیاستگذاری، تعامل و هدایتگری با صنایع بویژه در حوزه صنایع لوازم خانگی دنبال میشود، قرار بر حمایت از تولیدکنندهای شده است که تولید آن رقابتی و دارای کیفیت و مورد رضایت مردم باشد؛ در حقیقت حمایت از تولید نباید منتج به تولید بدون کیفیت، غیررقابتی و گران شود. این موضوع را مجموعه صنایع که بدون احتساب قطعهسازان لوازم خانگی حداقل ۱۲۰ واحد فعال هستند، پذیرفتهاند. معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به اینکه بازار رقابتی کامل نیست و برندی خاص یا یک گروه صنعتی، یکسوم سهم بازار را در دست دارد که خود نوعی رهبری کردن بازار است، تصریح کرد: چنانچه به مقیاس تولید در سطح انبوه نرسیم، ممکن است نتوانیم رقابت کنیم یا کیفیت و خدمات پس از فروش را افزایش دهیم، به همین علت ما هم از اینکه سهم تولیدکنندگان در بازار داخلی بالا باشد استقبال کرده و تلاش میکنیم بسته شدن راههای قاچاق کالا را حداکثر کنیم اما از سوی دیگر دائما در حال نظارت در قالب تعامل و گفتوگو هستیم و به آنها گوشزد میکنیم که روند آنها رو به رشد است یا خیر. معاون وزیر صمت با بیان اینکه در ماههای اخیر از تولیدکنندگان خواستهایم برای بازگشت اطمینان به بازار، قیمتها در حد امکان تثبیت شود، گفت: بر این اساس ۲۲۰۰ قلم کالایی که اکنون میتواند در اختیار مردم قرار گیرد همچون قیمتهای یخچال، یخچالفریزر، لباسشویی و تلویزیون به پیش از دولت سیزدهم برمیگردد و افزایش اندک قیمتها نیز دوباره و به صورت داوطلبانه و تعاملی به نرخ قبل بازگردانده شده است. وی در رابطه با قیمت کالاهای لوازم خانگی و اینکه در حال حاضر بیش از ۸ ماه است قیمت حدود ۹۰ درصد بازار و محصولات پرفروش تنظیم شده و در سطح تولیدکننده رشد نداشته است، گفت: البته در سطح فروشندهها ممکن است بین ۵ تا ۱۰ درصد، نوسانات بازار داشته باشیم که طبیعی است.
***
سفر هیأت تجاری قزاقستان به تهران در اواخر خردادماه
یک مقام مسؤول در سازمان توسعه تجارت ایران از سفر یک هیات تجاری از قزاقستان به تهران در اواخر خردادماه خبر داد. رحمتالله خرمالی از هماهنگیهای لازم با مرکز توسعه صادرات قزاقستان جهت حضور یک هیات تجاری در تهران خبر داد. سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران افزود: عظمت عسگراف، رئیس شرکت کازترید قزاقستان (مرکز توسعه صادرات قزاقستان) هفته گذشته با حضور در تهران با مسؤولان سازمان توسعه تجارت ایران دیدار کرد. خرمالی ادامه داد: در این ملاقات درباره موضوعاتی از قبیل افزایش حجم مبادلات تجاری، تبادل لیست کالاهای مورد نیاز ۲ طرف، هماهنگی جهت بازدید از شرکتهای دارویی، دانشبنیان و لوازم خانگی در سفر آتی مسؤولان این شرکت به تهران تبادل نظر شد.