printlogo


کد خبر: 249303تاریخ: 1401/3/12 00:00
جزئیات یادواره «قیام عشاق» تشریح شد
همایش تئاتر خیابانی ۱۵ خرداد

در نشست خبری یادواره هنری «قیام عشاق» که از سوی حوزه هنری استان تهران برگزار می‌شود، جزئیاتی از برنامه‌های این یادواره تشریح شد. به گزارش «وطن‌امروز»، نشست خبری یادواره هنری «قیام عشاق» -که به مناسبت قیام ۱۵ خرداد و شامل بخش‌های نمایش، پوستر، عکس، سرود و «شب خاطره» است- از سوی حوزه هنری استان تهران برگزار شد. این نشست با حضور حمید حسین‌زاده دستیار ویژه رئیس حوزه هنری استان تهران، نیما بیگلریان کارشناس مسؤول نمایش حوزه هنری استان تهران و حسین قاسمی مسؤول حوزه هنری جنوب شرق استان تهران در سالن هراتی حوزه هنری تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست حمید حسین‌زاده، دستیار ویژه رئیس حوزه هنری استان تهران توضیحاتی درباره برنامه‌های این مرکز ارائه کرد و گفت: در ادامه فعالیت‌های حوزه هنری استان تهران موضوع برگزاری مناسبت‌ها و تولید محتوا که یکی از اهداف حوزه هنری است، ۲ رویداد بزرگ را برای ۱۴ و ۱۵ خردادماه پیش‌رو داریم. حوزه هنری طی ۸ ماه اخیر رویکرد جدیدی برای راه‌اندازی دفاتر شهرستانی در حال انجام دارد که دفاتری نیز در شهرستان‌های استان تهران با توجه به پتانسیل‌های موجود، راه‌اندازی شده است. در این رویه، مدلی جدید از راه‌اندازی دفاتر شهرستان را پشت سر گذاشتیم. وی عنوان کرد: در این راستا، چندین مؤلفه را مدنظر قرار دادیم که یکی از آنها جمعیت قابل توجه و وجود استعدادهای فرهنگ و هنر و دیگری بحث استعدادیابی و شناسایی هنری هنرمندان است.
حسین‌زاده با بیان اینکه مدل اجرایی سبکی داریم و هزینه‌ای بابت این دفاتر صرف نشده است، گفت: رابط و مسؤول دفاتر راه‌اندازی شده عضو شورای اداری شهرستان‌ها هستند و این موضوع سبب می‌شود نبض فعالیت‌ها را دست بگیرد. در دفتر پیشوا با امامزاده‌ای با عنوان امامزاده جعفر بن‌ موسی الکاظم روبه‌رو شدیم که جریان ۱۵ خردادماه از این امامزاده آغاز شده بود. شهدای ورامین و دشت ورامین، شهدای بسیار مظلومی هستند که کمتر به آنها پرداخته شده است به همین دلیل وقتی این جریان را متوجه شدیم صحن بارگاه امامزاده را مرکز فعالیت‌های رویداد قرار دادیم.
نیما بیگلریان، کارشناس مسؤول نمایش حوزه هنری استان تهران نیز در توضیح بخش نمایشی رویداد توضیح داد: همایش تئاتر خیابانی ۱۵ خرداد حوزه هنری هر سال از سوی مرکز نمایش حوزه هنری برگزار می‌شد که برگزاری این سوگواره به دلایلی به تأخیر می‌افتاد تا اینکه امسال حوزه هنری استان تهران به این فکر افتاد این اجراها را احیا کند. در شروع کار فراخوانی به شهرستان‌های استان ارائه شد و جدای از آن، واحد نمایش اقدام به تولید ۴ نمایشنامه خیابانی و صحنه‌ای کرد و ۱۴ اثر نمایشی نیز از شهرستان‌ها تولید و به دبیرخانه ارسال شد. از بین این آثار، ۶ نمایش پذیرفته شد که در همایش «قیام عشاق» در صحن حرم امامزاده نمایش خواهند داشت. ۲ نمایش «مجلس شبیه‌خوانی ۱۵ خرداد» و نمایش «ایستاده‌ایم» نیز روز ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ در حرم امامزاده جعفربن‌موسی الکاظم اجرا می‌شوند.
وی گفت: واحد نمایش حوزه هنری در تمام شهرستان‌ها قصد دارد اجرای نمایش‌های بچه‌های مسجد را رونق دهد و این آثار تولیدی طی سال باید در سطح شهرستان‌های استان به اجرا درآیند. با حمایت‌های علی فروزانفر، شرایط و بستری فراهم می‌شود که جریان‌های فرهنگی- هنری را در سطح استان برگزار کنیم. حسین‌زاده در پایان به اتفاقات ناخواسته‌ای که ممکن است در جریان اجرای نمایش‌های خیابانی رخ دهد، اشاره کرد و گفت: اجرای نمایش خیابانی در صحن حرم تجربه بدیعی خواهد بود که خیل عظیم جمعیت مشتاق، اتفاقات فی‌البداهه‌ای را رقم خواهد زد.


Page Generated in 0/0051 sec