printlogo


کد خبر: 249355تاریخ: 1401/3/16 00:00
رهبر انقلاب در مراسم سی و سومین سالروز ارتحال امام خمینی (ره) نسل جوان را به آموختن وجوه مختلف شخصیتی و مبانی مکتب امام برای مدیریت بهینه کشور در گام دوم انقلاب فراخواندند
مدرسه‌امام
من از چیزی نمی‌ترسم

گروه سیاسی: حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای صبح روز شنبه (14 خرداد) در اجتماع پرشور مردم در مرقد مطهر رهبر کبیر انقلاب به مناسبت سی‌وسومین سالگرد عروج آن عزیز سفر کرده، امام خمینی را روح جمهوری اسلامی، شخصیتی حقیقتا استثنایی و امام «دیروز و امروز و فردای ملت ایران» خواندند و تأکید کردند: نسل جوان و هوشمند کنونی برای اداره آینده کشور و رساندن ملت به قله‌های پرشکوه، به نرم‌افزاری مطمئن، جامع، شتاب‌دهنده و تحول‌آفرین یعنی درس‌ها و گفتار و رفتار امام نیاز دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان همچنین با بیان توصیه‌هایی مهم، مردم و فعالان انقلابی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را به جلوگیری از هویت‌زدایی از انقلاب و تحریف امام، افشای دروغ و جنگ روانی دشمن، جلوگیری از نفوذ رگه‌های ارتجاع و سبک زندگی غربی و قدرشناسی از مسؤولان انقلابی سفارش کردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این مراسم که بعد از ۲ سال به صورت حضوری برگزار شد، با اشاره به ابعاد همچنان ناشناخته شخصیت امام خمینی(ره) گفتند: با وجود حرف‌ها و نوشته‌های فراوان درباره آن حکیم هدایتگر، ناگفته‌ها درباره عظمت و قدرت شخصیتی و رهبری او بسیار است و نسل جوان که امام را بدرستی نمی‌شناسد، برای ایفای مسؤولیت ملی و انقلابی و برداشتن گام دوم انقلاب و اداره بهینه کشور، باید درس‌های پیش‌برنده و تعیین‌کننده مکتب امام را بیاموزد تا با اطمینان به‌ سوی آینده درخشان کشور گام بردارد.
ایشان، انقلاب اسلامی را بزرگ‌ترین انقلاب تاریخ انقلاب‌ها خواندند و با مقایسه روند ۲ انقلاب مشهور معاصر یعنی انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب شوروی با انقلاب اسلامی، گفتند: در این انقلاب‌ها معنویت مغفول بود و هر ۲ انقلاب بعد از مدتی کوتاه منحرف شدند و مردم را که باعث پیروزی آنها بودند به کنار زدند و عملا به دوران گذشته برگشتند اما انقلاب اسلامی بعد از پیروزی هم با انتخابات پی‌در‌پی، تکیه مستمر بر مردم و توجه همزمان به جنبه‌های مادی و معنوی انسان، جلو رفته است که این واقعیات از جمله دلایل برجسته‌ برتری انقلاب اسلامی بر همه انقلاب‌های تاریخ و نشان‌دهنده عظمت رهبری امام است.
رهبر انقلاب اسلامی حضور ملت را عامل قطعی پیروزی انقلاب برشمردند اما گفتند: آن دست قدرتمند، شخصیت فولادین، دل مطمئن و زبان ذوالفقارگونه که توانست اقیانوس عظیم ملت را به میدان بکشاند و به تلاطم بیاورد و بدون یأس و ناامیدی در میدان نگه دارد و جهت حرکت را به آنها تعلیم دهد، امام بزرگوار و خمینی عظیم بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح جلوه‌هایی از رهبری پر مغز و پر معنای امام خمینی و قدرت نافذ ایشان در تعیین و تعلیم میدان مبارزه، به حوادث خطیر دوران نهضت و جمهوری اسلامی اشاره کردند و افزودند: امام در بیانیه‌های سال آخر حیات‌شان و وصیتنامه خود، میدان مبارزه را حتی برای دوران بعد از خود نیز تعیین و مشخص کرده است.
ایشان با تأکید بر اینکه امام(ره) از نظر خصوصیات شخصی به معنی واقعی کلمه ممتاز بود، به بیان برخی ویژگی‌های امام خمینی پرداختند و گفتند: «پاکی و پرهیزگاری»، «معنویت و حالات عرفانی»، «شجاعت»، «حکمت و عقلانیت»، «محاسبه‌گری»، «امید به آینده»، «صداقت»، «وقت‌شناسی و نظم»، «توکل و اطمینان به وعده الهی» و «اهل مبارزه بودن» از جمله خصوصیات بارز امام راحل بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بعد از بیان برخی ویژگی‌های ممتاز امام، به تبیین مبانی و اصول مکتب امام پرداختند و افزودند: زیربنای مکتب امام چه در دوران مبارزه و چه در دوران انقلاب «قیام لله» بود و این زیربنا مبنای قرآنی داشت.
ایشان هدف قیام برای خدا در همه مراحل را «اقامه حق»، «اقامه عدل و قسط» و «ترویج معنویت» برشمردند و خاطرنشان کردند: امام یک مبارز واقعی بود و در میدان قیام لله حضور دائمی داشت.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی گفتند: حرکت امام در دوران مبارزه چند نقطه برجسته داشت که عبارتند از: نترسیدن، صراحت با مردم، اعتماد به مردم، قدردان مجاهدت مردم بودن و دمیدن امید به دل‌ها.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس به بیان نکات برجسته حرکت امام در دوران ایجاد جمهوری اسلامی پرداختند و خاطرنشان کردند: مهم‌ترین دغدغه و نقشه راه امام در این دوران، فاصله‌گذاری میان طرح «جمهوری اسلامی» با «فرهنگ و قاموس غربی» بود. بر همین اساس امام اصرار داشت که جمهوری اسلامی وام گرفته از «جمهوری» و «مردم‌سالاری» غربی نیست، بلکه برگرفته از اصل اسلام است.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از ویژگی‌های بارز الگوی جدید امام را، هماهنگ‌سازی دوگانه‌های به‌ظاهر متناقض دانستند و گفتند: در الگو و نظام سیاسی جدیدی که امام ارائه کرد، «هم معنویت است هم رأی مردم»، «هم اجرای احکام الهی است هم رعایت اقتضائات و مصلحت‌های عمومی»، «هم اصرار بر عدالت اقتصادی و رعایت حال ضعفا است هم اصرار بر تولید ثروت»، «هم نفی ظلم است هم نفی ظلم‌پذیری»، «هم تقویت علم و اقتصاد است هم تقویت بنیه دفاعی کشور»، «هم انسجام و وحدت ملی است هم پذیرفتن تنوع آرا و گرایش‌های مختلف سیاسی» و «هم تأکید بر تقوا و طهارت مسؤولان است هم تأکید بر کارشناسی و کاربلدی مسؤولان».
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس سؤال مهمی را مطرح کردند و گفتند: این مکتب و الگویی که امام طراحی و پایه‌گذاری کردند تا چه میزان در زمان امام و بعد از ایشان تحقق پیدا کرده است؟
ایشان افزودند: پاسخ من با اطلاع از حقایق کشور این است که جمهوری اسلامی در همه سرفصل‌ها همچون مردم‌سالاری، پیشرفت‌های علمی، امور دیپلماسی، اقتصادی و خدمات عمومی موفقیت‌های بزرگی به‌ دست آورده که انکار آنها بی‌انصافی است، البته ناکامی‌ها نیز کم نبوده است یعنی هم پیشرفت داشتیم و هم ضعف و ناکامی.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان علت ضعف‌ها و ناکامی‌ها افزودند: برای یافتن علت، امام ما را راهنمایی کرده و می‌گویند «کارنامه شما در گرو تلاش و مجاهدت است»، یعنی هر جا ملت و مسؤولان با اراده قوی وارد میدان شوند، آنجا عرصه پیشرفت‌ها است و هر جا سستی در اراده‌ها به ‌وجود آید، موجب عقب‌ماندگی می‌شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه خاطرنشان کردند که البته نقش جبهه گسترده دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز نیز نباید نادیده گرفته شود.
ایشان افزودند: این دشمنی را جمهوری اسلامی به ‌وجود نیاورد بلکه چون ذات جمهوری اسلامی، مخالف ظلم و استکبار و منکرات و موافق معنویت است، طبیعتا ظالمان و مستکبران و عاملان به منکر و مخالفان معنویت با آن دشمنی می‌کنند.
رهبر انقلاب یکی دیگر از عوامل دشمنی با جمهوری اسلامی را فاصله‌گذاری جدی امام با غربی‌ها دانستند و گفتند: حمایت از فلسطین و دادن سفارت رژیم غاصب به ملت فلسطین، انتقاد از ریاکاری‌ها و جنایت‌های کشورهای اروپایی و آمریکا، نمونه‌های مهمی از فاصله‌گذاری امام میان تمدن و تفکر و نظام اسلامی با تمدن و تفکر غربی است.
رهبر انقلاب همچنین امتیاز بزرگ امام را آشنا کردن مردم با مفهوم مقاومت و تزریق روح ایستادگی در ملت خواندند و گفتند: به برکت امام، امروز ملت ایران ملتی کاملا مقاوم و مستحکم است و مقاومت به یکی از واژه‌های برجسته در ادبیات سیاسی دنیا تبدیل شده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه از ۲ توطئه و خواب آشفته دشمنان برای ملت ایران پرده برداشتند و گفتند: جزء اول این نقشه، امید بستن دشمنان به اعتراضات مردمی برای ضربه زدن به کشور است که از طریق کار روانی و فعالیت در فضای مجازی و با پول، مزدورپروری و انواع حیله‌ها به دنبال قرار دادن مردم در مقابل نظام اسلامی هستند.
ایشان جزء دوم این توطئه را القای محاسبات غلط درباره رو به سقوط بودن جمهوری اسلامی دانستند و افزودند: بدخواهان، ابتدای انقلاب می‌گفتند ۶ ماه دیگر انقلاب سقوط خواهد کرد و بعد که محاسبه آنها غلط از آب درمی‌آمد وعده ۶ ماه دیگر را می‌دادند، در حالی ‌که امروز بیش از 80 «6 ماه» از انقلاب گذشته و آن نهال باریک به درختی تناور و مقتدر تبدیل شده است و محاسبات امروز آنها نیز همچون گذشته کاملا غلط است.
رهبر انقلاب تأکید کردند: در جمهوری اسلامی، عامل مردم عامل بسیار مهمی است و دشمنان نخواهند توانست ملت را در مقابل نظام اسلامی قرار دهند.
ایشان در تحلیل علت محاسبات پی‌درپی غلط دشمنان ایران، به نقش تعدادی از مشاوران ایرانی خائن در شکل دادن به این محاسبات اشاره کردند و گفتند: این مشاوران خیانتکار نه‌تنها به کشور خود بلکه حتی به آمریکایی‌ها هم خیانت می‌کنند، چرا که با این مشورت‌های غلط موجب شکست خوردن آنها می‌شوند.
«رویگردان شدن مردم ایران از دین و روحانیت و نظام اسلامی» نمونه‌ای از مشورت‌ها و محاسبات غلطی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آن اشاره و خاطرنشان کردند: علاوه بر بیان این حرف‌ها از جانب آمریکایی‌ها که تحت تأثیر مشاوران ناآگاه و خائن است، معدود افراد ساده‌لوحی نیز در داخل کشور این سخنان غلط را در رسانه‌ها بیان می‌کنند.
ایشان با تأکید بر اینکه امروز گرایش مردم به دین و انقلاب یقیناً بیش از ابتدای انقلاب است، به نمونه‌های برجسته از حضور شکوهمند مردم در تجلیل از مقاومت و روحانیت اشاره کردند و گفتند: تشییع میلیونی بدن قطعه‌قطعه شهید سلیمانی و بزرگداشت آن مرد انقلابی، مبارز و مجاهد، و تشییع جنازه و ابراز احساسات مردم به درگذشت مراجع و فقهای عالیقدری همچون آیت‌الله صافی‌گلپایگانی و آیت‌الله بهجت با گرامیداشت هیچ شخصیت سیاسی و هنری دیگر در کشور قابل مقایسه نیست و نشان‌دهنده اعتقاد مردم به روحانیت، دین، جهاد و مقاومت است.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور مشتاقانه جوانان در مراکز اعتکاف و اجتماعات عظیم معنوی و همچنین راهپیمایی‌های باشکوه ۲۲ بهمن و روز قدس را نشانه‌های دیگری از وفاداری ملت به راه امام بزرگوار دانستند و افزودند: نمونه دیگری از ارادت دینی مردم، اظهار شوق و ارادت آحاد مردم از پیر و جوان و کودک در سراسر کشور به ساحت حضرت ولی‌عصر(عج) در قالب سرودی است که این روزها پخش شده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنان‌شان 7 توصیه مهم خطاب به فعالان عرصه‌های انقلابی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بیان کردند.
رهبر انقلاب در توصیه اول به جوانان هوشمند و فرزانه تأکید کردند: نگذارید دشمن و ضدانقلاب از انقلاب شما هویت‌زدایی و حقیقت آن را وارونه‌نمایی کند.
ایشان با توصیه به اینکه «نگذارید یاد امام که روح انقلاب است در جامعه کمرنگ شود و امام را تحریف کنند»، توصیه سوم خود را به «جلوگیری از نفوذ ارتجاع» اختصاص دادند و گفتند: ارتجاع به معنی بازگشت به سیاست و سبک زندگی غربی است و نباید گذاشت با نفوذ سبک زندگی غربی که در دوران فاسد پهلوی موجود بود، کشور به سمت ارتجاع
 برود.
ایشان در توصیه چهارم بر «افشای دروغ و فریب و جنگ روانی دشمن» تأکید و با اشاره به نمونه‌ای تازه از این جنگ روانی خاطرنشان کردند: چندی قبل دولت یونان با دستور آمریکایی‌ها نفت کشورمان را دزدید اما وقتی دلاوران از جان‌ گذشته‌ جمهوری اسلامی، کشتی نفتی دشمن را ضبط کردند، در تبلیغات فراگیر خود ایران را به دزدی متهم کردند، در حالی‌که آنها بودند که نفت ما را دزدیدند و پس گرفتن مال دزدی، دزدی نیست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با توصیه به «استفاده از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح»، توصیه ششم خود را به «جلوگیری از القای بن‌بست در کشور» اختصاص دادند و گفتند: در فضای مجازی عده‌ای یا از روی غفلت و یا به خاطر پول، کارشان القای به بن‌بست رسیدن کشور است، البته در زمان امام هم عده‌ای در روزنامه‌ها نوشتند کشور به بن‌بست رسیده است که امام فرمودند این شما هستید که به بن‌بست رسیده‌اید نه جمهوری اسلامی.
ایشان در توصیه آخر، «وظیفه قدرشناسی از مسؤولان انقلابی» را یادآور شدند و خاطرنشان کردند: امام بزرگوار همچنان‌که به مجریان نهیب می‌زدند، در مواردی نیز صریحا از آنها قدردانی می‌کردند، بنابراین امروز که دشمن در صدد تخریب مسؤولان انقلابی است، وظیفه سنگین قدرشناسی باید ادا شود.
رهبر حکیم انقلاب با اشاره به جلوه‌هایی از فعالیت‌های ارزشمند مسؤولان در روزهای اخیر، گفتند: چند شبانه‌روز حضور مستقیم یک وزیر در آبادان و ملاقات رئیس‌جمهور و معاون او با آسیب‌دیدگان حادثه و آرامش دادن به آنها، نمونه‌هایی با ارزش و درخور قدرشناسی است؛ البته باید عاملان خرابکاری‌ها در قضیه آبادان و در قضایای دیگر نیز مجازات شوند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان با اشاره به برخی حواشی در زمان سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی تأکید کردند: شنیدم در زمان سخنرانی جناب آقای حاج سیدحسن خمینی، کسانی سر و صدا کردند. همه بدانند که من با این کارها و سر و صداها مخالف هستم.

******

من از چیزی نمی‌ترسم 

حاشیه‌ای بر مراسم سی‌و‌سومین سالگرد ارتحال امام‌‌خمینی(ره)
رضا کردلو: راه، از آنچه پیش روست خبر می‌دهد و راهیان از راه مقصد باخبرند. در نزدیکی‌های بهشت زهرا(س) هستیم که آخرین قافله‌ها از راهیان پیاده مراسم ۱۴ خرداد به سمت ایستگاه حرم‌مطهر در حرکتند. دوست داشتم یکی از آنان باشم. پیامبران صفا و اخلاص، یاوران گمنام انقلاب، قطره‌هایی که هرکدام یک دل دریایی دارند. هر چه ساده‌‌تر، به خمینی نزدیک‌تر. 
ساعت حول و حوش 8 است که رسیده‌ایم حرم. صحن بزرگی که قرار است مراسم را میزبانی کند. داخل حرم عکاس‌ها و تصویربردارها مثل همیشه در حال جاگیرشدن هستند. با چندتایی از رفقای عکاس و خبرنگار احوال‌پرسی می‌کنم. می‌نشینم ببینم چه خبر است! چه کسی زودتر از بقیه مسؤولان روی این صندلی‌ها خواهد نشست؟ نظامی‌ها سروقت و صبح سحر از خانه ‌زده‌اند بیرون که زودتر از بقیه رسیده‌اند. سردار پاکپور و امیر ایرانی، نخستین کسانی هستند که می‌رسند. علی لاریجانی هم همزمان با ایشان آمده است. بقیه میهمان‌ها هم که می‌آیند و می‌نشینند احوال‌پرسی‌ها شروع می‌شود. گفت‌وگو و مصافحه‌ای که با لاریجانی می‌شود کمی متفاوت‌تر از ایام گذشته است. اقتضای زمان است دیگر. 
۲ سال است که این گردهمایی به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا برگزار نشده و این نخستین مراسم در این 2 سال است که در این سطح با حضور رهبر انقلاب برگزار خواهد شد. احتمالا به خاطر همین تعویق است که احوالپرسی‌ها کمی طولانی‌تر می‌شود. یک جور «شکرانه سلامت» است. کم‌کم مسؤولان دیگر هم می‌رسند. ارتشی‌ها و سپاهی‌ها کنار هم نشسته‌اند و به گفت‌وگو مشغولند. حسن روحانی را به سمت صندلی‌های صف اول راهنمایی می‌کنند و علی لاریجانی هم از صندلی‌های عقب‌تر می‌آید و کنار او می‌نشیند. مشغول گفت‌وگویی کنجکاوی‌برانگیز می‌شوند. علی رضوانی خبرنگار سیما به دنبال گفت‌وگو با مسؤولان است و یکی یکی سراغ‌شان می‌رود. سوال‌هایش که مشخص‌اند! جواب‌ها شاید کمی متفاوت باشند!
ساعت 8 و 30 دقیقه است که مردم وارد می‌شوند. کمی می‌گذرد تا جمعیت داخل صحن را پر کند. 10 دقیقه به 9 مانده که مجری مراسم با صدای قرایی بسم‌الله می‌گوید و اشعاری را می‌خواند؛ اشعاری که البته زیاد قوی به نظر نمی‌رسند. ما سروده‌های خوب از شاعران خوب کم نداریم که اتفاقا مناسب این ایام هستند اما خب به آنها رجوع نمی‌شود. برای اهل شعر و ادبیات، این هم از آن حیف‌هاست. 
قاری که سیدی روحانی به نام «درچه‌ای» است آیاتی را تلاوت می‌کند. «صف اول» معروف کم کم تکمیل می‌شود. در مرکز صف اول روسای سابق دولت و مجلس‌اند و این سو آن سوی‌شان فرماندهان نظامی و برخی از دولت. 
حالا حسین هوشیار، مداح اهل‌بیت هم پشت میکروفن است تا چند بیتی بخواند. کار را به روضه هم می‌کشاند و یادی از آقای کوثری هم می‌کند که وقتی به امام حسین سلام می‌داد، آن تصویر خواستنی امام خمینی را توی ذهن همه باقی گذاشته. دستمال سفید را روی صورتش گرفته و اشک می‌ریزد. دمی با خیال اشک‌های خمینی(ره) راهی جماران شدم، نشستم پای روضه آقای کوثری و تماشای امام. حیف که لختی بیش نیست این حال و هوا. در حرم امام صدای جمعیت که منتظر آمدن آقا هستند، به گوش می‌رسد: «این همه لشکر آمده، به عشق رهبر آمده». 
در همین حین می‌بینم سردار قاآنی هم می‌رسد. ساده‌ترین لباس ممکن را پوشیده است. به یکی از صندلی‌های صف اول راهنمایی‌اش می‌کنند، می‌آید بنشیند، می‌بیند آقای بختیاری رئیس کمیته امداد پشت سرش است. به احترام او بلند می‌شود و جایش را به او می‌دهد و خود عقب‌تر می‌نشیند. کمی سن آقای بختیاری بیشتر است و این احترام گذاشتن درس‌آموز است. 
در میان مصافحه‌ها و خوش‌و‌بش‌ها گفت‌وگوی کوتاه وزیر صنعت با رئیس پلیس راهور هم کنجکاوی‌برانگیز است. اخیرا در ماجرای خودرو چالش‌هایی میان خودروسازان، سازمان استاندارد و وزارت صنعت به وجود آمده که همه در جریان‌ هستند. 
آقای سیدحسن خمینی در جایگاه قرار گرفته تا مثل همیشه پیش از سخنان رهبر انقلاب، او هم صحبت کوتاهی داشته باشد. همین صحبت کوتاه هم البته با همهمه شنیده نمی‌شود. در انتهای مراسم، مشخصا چندنفری هستند که سرو صدا را هدایت می‌کنند. برمی‌گردم نگاه‌شان می‌کنم. کم سن و سالند و احتمالا تذکر پیشین رهبر را به یاد ندارند. برای همین اشتباه سال 89 را تکرار می‌کنند و رهبر باز هم در پایان مراسم به آنها تذکر می‌دهد که: من با این کارها مخالفم!
آقا می‌آیند. دیدار تازه می‌شود. دلتنگی مردم از حجم شعارها پیداست. بعد از مراسم که تصاویر را تماشا کردم، دیدم حدسم درست بوده: بعضی اشک می‌ریختند و شعار می‌دادند. آقا هم نخستین جملات‌شان ابراز همین دلتنگی است: «دل‌مان تنگ شده بود برای امام و برای این محفل گرمی که همه ‌ساله گرد مرقد مطهر امام تشکیل می‌شد». 
اشاره ابتدایی آقا درباره «شناخت امام» مساله مهمی است. حسرت‌ها را زنده می‌کند. انرژی و فرصتی که می‌تواند برای شناخت امام و تاریخ انقلاب و تاریخ این کشور صرف شود، صرف کنش‌هایی می‌شود که جوانان را از معرفت انقلاب تهی می‌کند. تاکید آقا بسیار لازم و بجاست: «بسیاری از ابعاد شخصیت امام بزرگوار ما همچنان ناشناخته است. در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل جوان ما، امام عزیز را بدرستی نمی‌شناسند، درک نمی‌کنند، عظمت امام را نمی‌دانند؛ امام را با امثال این حقیر مقایسه می‌کنند؛ در حالی که فاصله بسیار زیاد است، فاصله نجومی است. امام شخصیت استثنایی بود به معنای واقعی کلمه».
رهبر کتابخوان را می‌شود از ارجاعات مستندی که به تاریخ می‌دهند، شناخت. هم وقتی درباره رهبری امام بر یکی از بزرگ‌ترین انقلاب‌های دنیا صحبت می‌کنند و مستندات تاریخی را مورد اشاره قرار می‌دهند و هم وقتی از دشمنی‌های غرب می‌گویند. تاکید رهبر انقلاب بر جایگاه رهبری امام خمینی در یکی از بزرگ‌ترین انقلاب‌های دنیا که با آوردن شاهدمثال‌هایی از آنچه در انقلاب کبیر فرانسه و اکتبر شوروی، همراه می‌شود، درس‌های تاریخی است. یک جور دعوت به مطالعه تاریخ هم هست. جای دیگر در همین سخنرانی، رهبر انقلاب به بیش از ۳ قرن غارت غرب اشاره می‌کنند و جوان‌ها را دعوت به مطالعه می‌کنند: «کتاب بخوانید ان‌شاءالله، این حقایق را بیشتر از نزدیک درک کنید». 
یکی از وجوه دیگر شخصیت امام که رهبر انقلاب در سخنرانی بر آن تاکید کردند و اشاره قابل تأملی درباره آن داشتند، شجاعت بود. آقا گفتند: «یک وقتی بنده راجع به یک مساله‌ای با امام صحبت می‌کردم -یک مشکلی وجود داشت، برای ایشان شرح می‌دادم و یک پیشنهادی داشتم- در ضمن صحبت به ایشان گفتم که «شما این کار را نمی‌کنید چون می‌ترسید...»؛ می‌خواستم بگویم می‌ترسید که مثلا فلان مشکل پیش بیاید؛ تا گفتم می‌ترسید، ایشان گفتند من از چیزی نمی‌ترسم! خصوصیت ایشان این بود. بنده نمی‌خواستم بگویم «شما ترسو هستید»، این یک تعبیر عرفی معمولی است یعنی «ملاحظه می‌کنید که این اتفاق نیفتد» اما کلمه‌ ترس را که [به کار] بردم، ایشان گفتند من از چیزی نمی‌ترسم». توی ذهنم اینطور می‌گذشت که خود آقا هم اینطور است. این «من از چیزی نمی‌ترسم» در ایشان هم هست. 
اشاره رهبر انقلاب به زیربنای مکتب امام(ره) و طرح گزاره «قیام‌ لله» هم از مباحثی بود که هم در ذهنم ماند به خاطر شعری که آقا ضمیمه این بحث‌شان کردند: ««فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم». هم اثبات، هم نفی؛ اول نفی آن رژیم طاغوتی، بعد اثبات یک عرصه‌ سیاسی مطلوب که مردم را به پیش ببرد. خب این حرکت امام در نفی و اثبات بود».
اعتماد امام به مردم و گزاره‌هایی که آقا درباره این ویژگی امام مطرح کردند خاطره دیدار امام با آیت‌الله حکیم را در ذهنم زنده کردکه خاطره معروفی است. 
آقا جایی در اثنای صحبت‌های‌شان گفتند امام ملت را با مفهوم مقاومت آشنا کردند. با ارجاع به تاریخ ارزش این ویژگی امام خمینی(ره) بیشتر نمایان می‌شود. مقاومت‌هایی که در طول تاریخ در مقابل دشمن خارجی صورت گرفته، حتی در صورت غلبه بر دشمن، نتوانسته برای طولانی‌مدت، مفهوم «ملت» را به یک کلمه وحدت‌بخش تبدیل کند. امام اما پس از انقلاب مردم را بخوبی با مفهوم مقاومت آشنا کردند و در نتیجه این رویکرد «ملت ایران» جنبه عینی‌تری یافت. 
اشاره رهبر انقلاب به موضوع برخی ایرانی‌های خائنی که به دشمن آدرس غلط می‌دهند هم درخور تأمل بود؛ خائنینی که با مشاوره‌های خود به دشمن هم خیانت می‌کنند و محاسبات اشتباه خود درباره ایران را به آنها منتقل می‌کنند: «این مشاورین خیانتکار، خب به کشور خودشان که خیانت می‌کنند اما در واقع به آنها هم خیانت می‌کنند؛ چرا؟ چون بدون اطلاع صحیح به آنها مشورت می‌دهند؛ آن بیچاره‌ها هم طبق مشورت اینها عمل می‌کنند، شکست می‌خورند».
رهبر انقلاب در پایان صحبت‌های‌شان توصیه‌هایی به فعالان عرصه انقلابی داشتند؛ مراقبت از هویت انقلاب و یاد امام در جامعه، جلوگیری از نفوذ رده‌های ارتجاع در کشور، افشاکردن دروغ و جنگ روانی دشمن، استفاده از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح و مقابله با گزاره به بن‌بست رسیدن کشور از توصیه‌های پایانی سخنرانی آقا بود. توصیه آخری هم در قدردانی از مسؤولان داشتند و شاهدمثال آوردند: «اینکه انسان می‌بیند در قضیه‌ آبادان یک وزیر 4-3 روز، شبانه‌روز بر سر آن کار می‌رود، خودش می‌ایستد، این خیلی کار مهمی است». منظور آقا وزیر کشور آقای وحیدی بود. نگاهش کردم تا واکنشش را هنگام صحبت آقا ببینم. سرش را پایین انداخته بود. 
دستور آقا برای محاکمه عوامل حادثه آبادان، آخرین صحبت‌ها پیش از دعای ایشان بود. آخر مراسم و وقت دعا درباره همهمه‌ای که در وقت سخنرانی حجت‌الاسلام حسن خمینی شد، تذکر دادند. توی پچ‌پچ‌ها همه تقریبا حدس می‌زدند که آقا این تذکر را بدهند. دعای آخر آقا این بود: «امیدواریم ان‌شاءالله خدای متعال همه‌ ما را به راه راست هدایت کند». چه دعای خوبی. 

 


Page Generated in 0/0066 sec