مقامات رژیم صهیونیستی از ترس حزبالله مالکیت کشتی حفاری در مرز با لبنان را انکار کردند
گروه بینالملل: بعد از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی در منطقه دریایی مورد مناقشه با لبنان و ورود کشتی تولید و ذخیره گاز متعلق به شرکت یونانی توسط اسرائیل به میدان «کاریش»، مساله ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی بار دیگر در کانون توجهات قرار گرفته و تبدیل به یکی از اولویتهای مسؤولان لبنانی شده است. همزمان با تحرکات سیاسی و دیپلماتیک مقامات لبنانی، تحمیل معادله بازدارندگی حزبالله لبنان در برابر اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، بار دیگر اثبات کرد که مقاومت لبنان محکمترین سد در برابر هر گونه توطئه و تجاوز خارجی است.
به گزارش «وطنامروز»، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان دیروز اعلام کرد یکشنبه یا دوشنبه هفته آینده میانجی آمریکایی به بیروت سفر خواهد کرد تا مناقشه این کشور با رژیم صهیونیستی را بررسی کند. طبق گزارش پایگاه خبری «العهد»، سفر «آموس هوکستین» میانجی آمریکایی و فرستاده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور انرژی، برای حل اختلاف بین رژیم صهیونیستی و لبنان درباره اکتشاف و تولید گاز در میدان گازی «کاریش» از طریق گفتوگو خواهد بود. «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه درباره مسائل پیشآمده با لبنان اذعان کرده بود اختلاف با این کشور بر سر اکتشاف گاز از دریا در چارچوب مذاکرات و گفتوگو با میانجیگری ایالاتمتحده آمریکا حل خواهد شد.
بین لبنان و مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی، منطقه مورد مناقشهای به مساحت ۸۶۰ کیلومتر مربع وجود دارد که بر اساس نقشههای مورد پذیرش و مقبول نزد سازمان ملل، این منطقه سرشار از نفت و گاز است.
روز یکشنبه روزنامه لبنانی النهار از ورود یک کشتی «اسرائیلی» برای استخراج و ذخیرهسازی گاز مایع به میدان «کاریش» که منطقه مورد مناقشه این رژیم با کشور لبنان است، خبر داده بود.
این اقدام رژیم صهیونیستی باعث واکنشهای بسیاری در لبنان شد. «نجیب میقاتی» نخستوزیر پیشبرد امور این کشور، تجاوز رژیم صهیونیستی به منابع آبی لبنان را امری بینهایت خطرناک توصیف کرد؛ امری که میتواند به ایجاد تنشهایی با عواقب نامعلوم منجر شود.
«میشل عون» رئیسجمهور لبنان نیز خاطرنشان کرد هر گونه اقدام اسرائیل در منطقه مورد مناقشه به منزله اقدام خصمانه است. نمایندگان جنبش حزبالله لبنان نیز تاکید کردند اجازه نخواهند داد رژیم صهیونیستی در این منطقه اقدام به اکتشاف گاز کند.
در این میان رژیم صهیونیستی که طی چند روز گذشته هیچ واکنش رسمی به تجاوز خود در منطقه مورد مناقشه با لبنان نداشت، از طریق برخی مسؤولانش اعلام کرد کشتی حفاری یونانی از خط 29 و مرزهای جنوب لبنان عبور نکرده و حتی به آن نزدیک نیز نشده است. این کشتی همچنین وارد میدان گازی کاریش نشده است.
این موضعگیری مسؤولان صهیونیست علامت سوالهایی به وجود میآورد مبنی بر اینکه آیا تلآویو بعد از درک خطر تجاوزات خود در مرزهای دریایی لبنان اقدامات خصمانهاش را متوقف کرده یا اینکه قصد دارد همچنان به شکل تدریجی و محتاطانه در منطقه مورد مناقشه نفوذ کند؟
در پی تحولاتی که در دوره اخیر در پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی به وجود آمده و بعد از هشدارها و تهدیداتی که حزبالله و شخص سیدحسن نصرالله در این زمینه مطرح کردهاند، مشخص شد معادله بازدارندگی لبنان در برابر دشمن صهیونیستی ثابت بوده و رژیم صهیونیستی نیز از خطرات دور زدن این معادله کاملا آگاه است. همین مساله موجب شده صهیونیستها تحرکات خود در منطقه مورد مناقشه با لبنان را کنترل کنند. البته این بدان معنا نیست که تمایل رژیم صهیونیستی برای تصرف ثروتهای دریایی لبنان کاهش یافته است و هر تصمیم اشتباه از جانب مسؤولان لبنانی، فرصتی تازه برای تشدید تجاوزات صهیونیستها خواهد بود.
* مقاومت؛ ناجی حاکمیت و حقوق لبنان در برابر خارجیها
اما مهمترین سوالی که در این زمینه به وجود میآید این است: مسؤولان لبنانی چه اقدام عملی برای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه مورد مناقشه در نظر گرفتهاند و آیا این بار نیز مقاومت مسؤول دفاع از حاکمیت و حقوق لبنان خواهد بود؟ «ابراهیم امین» تحلیلگر برجسته لبنانی و سردبیر روزنامه الاخبار در گزارشی به همین مساله پرداخت و نوشت عملکرد دولتهای مختلف لبنان و مؤسسات وابسته به آن و همچنین سیاستمداران این کشور نشان میدهد پروندههای حساسی همچون درگیری با رژیم صهیونیستی هیچگاه به عنوان یک پرونده واقعی در اولویت مقامات و مسؤولان لبنانی نبوده است. حتی دهها سال است ارتش لبنان از ترس آمریکا نمیتواند اتاقهایی برای نظارت و رصد تحرکات سیاسی و رسانهای و اقتصادی و نظامی رژیم صهیونیستی تشکیل دهد اما در این میان مقاومت تنها طرف لبنانی است که پرونده درگیری با دشمن اشغالگر را با همه جزئیات و بند به بند در اولویت قرار داده و طی 20 سال گذشته هیچ تحرک سیاسی و رسانهای و اقتصادی و نظامی و غیرنظامی از جانب اسرائیل علیه لبنان وجود ندارد که خارج از محدوده تحقیق و پیگیریهای مقاومت باشد. هر چند بسیاری از رسانهها در لبنان تلاش میکنند قدرت مقاومت را نادیده بگیرند اما مقاومت اسلامی لبنان صاحب یک دستگاه اطلاعاتی بزرگ است که به شکل دقیق تحرکات دشمن را زیر نظر قرار داده به طوری که حتی خود رژیم صهیونیستی اعتراف میکند حزبالله علاوه بر قدرت نظامی، دارای توانمندیهای انسانی و فنی و اطلاعاتی است که به آن اجازه میدهد وضعیت اسرائیل را چه در سطح نظامی و چه سیاسی و چه سایر سطوح به شکل دقیق مورد بررسی قرار دهد. در همین زمینه لازم است بررسی کنیم که رژیم صهیونیستی طی چند روز گذشته در تجاوز به منطقه مورد مناقشه با لبنان در عمل چه اقداماتی انجام داده و واکنش مسؤولان لبنانی چه بوده است.
- در وهله نخست رئیسجمهور لبنان از فرماندهی ارتش خواست اطلاعات دقیقی درباره مکانی که کشتی یونانی وارد آن شده، در اختیار وی قرار دهد. فرماندهی ارتش نیز اطلاع داد کشتی حفاری مذکور به مرز مستقیم منطقه مورد مناقشه وارد نشده است.
- در وهله دوم برای منابع مقاومت مشخص شد کشتی مذکور در مرزهای خط 29 قرار نگرفته و این به معنای آن است که دشمن صهیونیستی به خودی خود در تحریک لبنان زیاد پیشروی نکرده است. البته علت این امر، آن نیست که مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی تحت فشارهای آمریکا یا سازمان ملل قرار گرفتهاند و قصد تجاوز به منطقه مورد مناقشه را ندارند، بلکه عقبنشینی اسرائیل از مواضع خصمانه خود در نتیجه توصیه محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی است که پیش از این هشدار داده بودند هر گونه محاسبات اشتباه، امکان ورود به یک تقابل مستقیم با حزبالله را به وجود میآورد؛ بویژه که حزبالله امکاناتی در اختیار دارد که میتواند حتی در دریا منافع اسرائیل را مورد هدف قرار دهد.
- شرکتهای خارجی که قصد همکاری با رژیم صهیونیستی جهت حفاری و اکتشاف در منطقه مورد مناقشه را دارند، بعد از تهدیداتی که حزبالله مطرح کرده، پیشاپیش با مقامات صهیونیست توافق کردهاند به سمت مناطقی که ممکن است موجب تحریک طرف لبنانی شود حرکت نکنند.
- منابع آگاه گزارش میدهند برخی به مقامات صهیونیست اطلاع دادهاند حزبالله در برخورد با واقعیتهایی که حاکمیت لبنان را تهدید میکند، بسیار جدی است، بنابراین دشمن صهیونیست متوجه شده موفقیت مقاومت برای یکپارچه کردن موضع رسمی لبنان جهت مقابله با تجاوزات اسرائیل در منطقه مورد مناقشه کار دشواری نیست و حزبالله میتواند جهت ایستادگی در برابر تجاوزات صهیونیستها در هر نقطه از منطقه مورد مناقشه علیه اسرائیل اقدام کند.
این مسالهای است که دشمن صهیونیست بخوبی آن را درک کرده، بویژه بعد از شفافسازیها و تهدیدهای پیدرپی رهبران حزبالله و شخص سیدحسن نصرالله. همچنین طبق گزارشهایی که اخیرا رسانهها و کارشناسان صهیونیستی منتشر کردهاند، حزبالله امکانات بسیار پیشرفتهای در اختیار دارد که میتواند دورترین اهداف دریایی ثابت و متحرک در سراسر دریای مدیترانه و نه فقط سواحل فلسطین را مورد هدف قرار دهد.
این شواهد نشان میدهد رژیم صهیونیستی قبل از انجام تحرکات متجاوزانه خود در منطقه دریایی مورد مناقشه با لبنان و همه جاهطلبیهای سیاسی و اقتصادی خود در این منطقه، اول به موضع مقاومت توجه میکند و میداند حزبالله با توانایی و درک بالای خود از شرایط میتواند در هر کجا و هر زمانی ابتکار عمل را به دست بگیرد. به همین دلیل است اسرائیل تلاش دارد با احتیاط از مواضع خصمانه خود در منطقه دریایی مورد مناقشه عقبنشینی کند و منتظر رویدادهای جدید در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بماند.