printlogo


کد خبر: 249454تاریخ: 1401/3/18 00:00
آینده همچنان نامعلوم «جانسون» بعد از فرار از رأی عدم اعتماد
وضعیت لرزان جانسون

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در آستانه برگزاری جلسه رای اعتماد یا عدم اعتماد به وی که نتیجه رسوایی‌های «پارتی گیت» بود، در دیدار با نمایندگان محافظه‌کار تلاش کرد با دادن وعده‌هایی نظر آنها را برای ندادن رای عدم اعتماد جلب کند. با این حال به نظر می‌رسد اقدام جانسون در این مقطع تنها فرار از شکست بوده و اوضاع برای نخست‌وزیر انگلیس چندان امیدبخش نیست. به گزارش «وطن‌امروز»، خبرگزاری «ان‌تی‌وی» آلمان در گزارشی نجات بوریس جانسون از رای عدم اعتماد را یک پیروزی موقت ارزیابی کرد که بزودی می‌تواند دوباره به شکست منجر شود. دوشنبه‌شب در جلسه استیضاح جانسون در پارلمان انگلیس، عدم اعتماد به وی با 211 رأی مخالف و 148 رأی موافق، رأی نیاورد. نخست‌وزیر انگلیس در صورتی ناگزیر به کناره‌گیری می‌شد که دست‌کم 180 نفر از نمایندگان پارلمان به او رأی عدم اعتماد می‌دادند. اخیراً انتشار نتیجه تحقیقات رسوایی‌های برگزاری پارتی‌های ضد قواعد کرونایی در «داونینگ استریت» بشدت بوریس جانسون را تحت فشار قرار داده است. نخست‌وزیر انگلیس پس از انتشار گزارش رسوایی‌های پارتی‌گیت توسط «سوگری»، کارمند ارشد دولتی، بار دیگر عذرخواهی کرد اما همچنان استعفا و کناره‌گیری را رد کرد. بر اساس قوانین فعلی حزب محافظه‌کار، با پیروزی جانسون، دیگر تلاشی برای برکناری او به مدت یک سال وجود نخواهد داشت. 
با این حال خبرگزاری «ان‌تی‌وی» آلمان در گزارشی آینده بوریس جانسون را همچنان نامشخص ارزیابی کرده و در مطلبی نوشته است: شورش درون‌حزبی علیه جانسون فعلا شکست خورده است اما روزهای نخست‌وزیر بریتانیا هنوز شمارش می‌شود. جلسه رای عدم اعتماد به جانسون نشان داد نخست‌وزیر از چه حمایت کمی بین هم‌حزبی‌های خود برخوردار است. این واقعیت که برخی توری‌ها همچنان به جانسون وفادارند نیز به این دلیل است که هنوز جانشینی در بلوک‌های اصلی برای وی وجود ندارد. در ادامه این مطلب آمده است: با وجود شکست رای عدم اعتماد به جانسون اما آینده این سیاستمدار محافظه‌کار در انگلیس همچنان نامشخص است. به نظر می‌رسد این رای‌گیری آسیب شدیدی به وی وارد کرده است. جانسون با بیش از 40 درصد آرای مخالف در گروه خود، نتیجه بدتری نسبت به «ترزا می» ‌سلف خود گرفت که سال 2018 در اوج مناقشات برگزیت با رای عدم اعتماد روبه‌رو شد. بر اساس قوانین حزب محافظه‌کار، اکنون ممکن است برای یک دوره 12 ماهه، دیگر رای عدم اعتماد علیه جانسون وجود نداشته باشد اما قوانین را می‌توان تغییر داد و فشار بر جانسون احتمالاً به هر طریقی افزایش می‌یابد. ما دیدیم که ترزا می ‌هم 6 ماه پس از فرار از رای عدم اعتماد مجبور به استعفا شد. مجله محافظه‌کار «اسپکتیتور» نیز در گزارشی نوشت به گفته برخی متحدان، جانسون بزودی می‌تواند «نان تست» شود (در انگلیس، زمانی که دوران حرفه‌ای یک سیاستمدار به پایان می‌رسد، از این اصطلاح استفاده می‌کنند.) 
جانسون خود از یک نتیجه خوب پس از رای‌گیری صحبت کرد که به زعم وی با آن دولت اکنون می‌تواند اختلافات بر سر نقش رهبری خود را پشت سر بگذارد اما به ندرت کسی خریدار اظهارات وی بود. جز چند استثنا، تیترهای روزنامه‌های بریتانیا برای نخست‌وزیر بعد از رای‌گیری ویرانگر بود. روزنامه تایمز «یک پیروز زخمی» را تیتر کرد. در صفحه اول روزنامه دیلی‌تلگراف هم آمده بود «پیروزی توخالی، محافظه‌کاران را متلاشی می‌کند». هر دوی این روزنامه‌ها محافظه‌کار هستند. روزنامه لیبرال چپ «گاردین» هم نوشت جانسون به‌رغم تحقیر رأی‌گیری همچنان به قدرت می‌چسبد. 
«ان‌تی‌وی» آلمان در بخش دیگری از این مطلب نوشت: بحث‌ها درباره نقش رهبری جانسون پایان نخواهد یافت. انتخابات میان‌دوره‌ای قرار است 23 ژوئن در ۲ حوزه انتخابیه انگلیس برگزار شود که در هر دوی آنها شکست محافظه‌کاران پیش‌بینی می‌شود. رهبر این حزب (بوریس جانسون) که اکنون دیگر به عنوان تضمینی برای موفقیت در انتخابات تلقی نمی‌شود، بلکه به طور فزاینده‌ای به عنوان باری بر دوش حزب است، احتمالا مسؤول این امر شناخته می‌شود. علاوه بر این، یک کمیته پارلمانی در حال حاضر در حال بررسی این مساله است که آیا جانسون عمدا درباره جریانات «پارتی گیت» دروغ گفته است، چرا که وی در ابتدا برگزاری میهمانی‌های ضدقواعد کرونایی را انکار می‌کرد. نکته مثبت برای جانسون این است که تا به حال هیچ جانشین محبوب و مشخصی برای وی یافت نشده است. البته تا به حال «جرمی هانت» وزیر سابق بهداشت و «تام گوندانت» رئیس کمیته روابط خارجی هم کلاه خود را در رینگ رقابت با جانسون انداخته‌اند. «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس هم فرصت‌هایی را برای وارد شدن به این میدان برای خود می‌بیند.

Page Generated in 0/0200 sec