printlogo


کد خبر: 249575تاریخ: 1401/3/21 00:00
متغیر‌های کلان اقتصادی نشان از توقف روند نزولی شاخص کل بازار سرمایه دارد
منتظر بازگشت بورس باشیم؟

بازار سرمایه در حالی سومین هفته نزولی را پشت سرگذاشت که آمارها نشان می‌دهد بورس در هفته‌های آینده باید صعودی باشد.
در حالی ‌که انتظارات تورمی در بازارهای مالی کشور اوج گرفته و شاهد افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در بخش‌های مطرح سرمایه‌گذاری هستیم، بورس وضعیت متفاوتی را به نمایش گذاشته و میل چندانی به صعود نشان نمی‌‌دهد. به نظر می‌رسد تجربه ۲ سال گذشته بورس در افت در شاخص‌ها سبب شده است، ترس همچنان در بازار سرمایه حکمرانی کند و سهامداران خرد ترجیح می‌دهند نظاره‌‌گر باشند تا معامله‌گر. در صورتی که عواملی مانند حذف ارز ترجیحی، افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی، تورم در کشور و کاهش نرخ بهره بین‌بانکی را موثر بر رشد بورس بدانیم، باید در شرایط فعلی و در کوتاه‌مدت بازار سرمایه صعودی باشد اما در هفته سوم خرداد شاهد غلبه ریسک سیاسی و بین‌المللی بر عوامل رشد‌دهنده بازار سهام بودیم.
در هفته سوم خرداد در کنار خروج پول حقیقی‌ها از بورس، شاهد حمایت برخی سهام‌های بزرگ بازار از سوی شرکت‌های حقوقی بودیم اما این مساله نتوانست بازدهی منفی بورس در هفته گذشته را از بین ببرد.
 
* وابستگی بورس به دلار قطع شده است؟
علی مؤمنی، کارشناس بازار سرمایه درباره روند فعلی بورس گفت: بازارهای مختلف کشور متناسب با ارزش دلار خود را تطبیق می‌‌دهند و تغییرات را در خود اعمال می‌‌کنند. بنابراین با کاهش یا افزایش نرخ دلار شاهد تغییر قیمت سکه، مسکن، دلار، خودرو و سایر بازارها هستیم. وی ادامه داد: می‌‌توان گفت نرخ دلار به‌ صورت لحظه‌ای بر بازارهای مالی کشور مؤثر واقع می‌‌شود اما در شرایط فعلی بورس از این قاعده مستثناست و به‌ سرعت خود را با نرخ دلار منطبق نمی‌‌کند. مومنی تاکید کرد: این مساله در صورتی که دائمی باشد می‌تواند یک خبر خوب برای بازار سرمایه باشد که بازار سهام وابستگی خود را از دلار قطع کرده است اما به نظر می‌رسد سهامداران در شرایط فعلی با احتیاط در حال انجام معامله هستند.
 
* افت شاخص کل بورس
روند نزولی شاخص کل بورس در هفته سوم خرداد تداوم یافت. روز دوشنبه در نخستین روز کاری هفته شاخص، نزول 27 هزار و 670 واحدی را پشت سر گذاشت. پس از آن روند نزولی شاخص کل متوقف شد و روز سه‌شنبه هزار و 77 واحد رشد کرد. روز چهار‌شنبه نیز شاخص کل صعود 4 هزار و 911 واحدی داشت. با اینکه شاخص کل بازار سرمایه ۲ روز متوالی سبزپوش بود اما پایین‌‌تر از سطح هفته پیش از آن ایستاد. این شاخص در پایان معاملات هفته به رقم یک میلیون و 520 هزار و 298 واحدی رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته پیش از آن 21 هزار و 682 واحد افت کرد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی 1.4 درصد باشد.
 
* پیشی گرفتن شاخص کل هم‌وزن در منفی‌ها
شاخص کل هم‌وزن نیز مانند شاخص کل در هفته گذشته بازدهی نزولی داشت و روز دوشنبه با افت 9 هزار و 651 واحدی روبه‌رو شد. روز سه‌شنبه نیز کاهش 941 واحدی را تجربه کرد اما چهارشنبه با رشد ۲ هزار 336 واحدی روبه‌رو شد. شاخص کل هم‌و‌‌‌زن در پایان هفته گذشته نسبت به هفته پیشین 8 هزار و 256 واحد پایین‌تر ایستاد و بازدهی منفی 1.92 درصدی را ثبت کرد.
 
* رشد 26 درصدی ارزش کل معاملات بورس
در جریان معاملات بازار سرمایه میانگین ارزش کل معاملات بورس در هفته گذشته با رشد 26 درصدی نسبت به هفته قبل از آن به عدد 60 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. روز دوشنبه بالاترین میزان انجام معاملات در هفته سوم خرداد رخ داد که مبلغ 157 هزار میلیارد تومان معامله انجام شد. رشد این رقم مربوط به معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه بوده است. اما میانگین ارزش معاملات خرد با کاهش 13 درصدی نسبت به هفته دوم خرداد به عدد 4 هزار میلیارد تومان رسید. سهم معاملات خرد در هفته سوم خرداد از کل معاملات بورس حدود 6 درصد بوده است. حال باید منتظر ماند و دید واکنش بازار سرمایه به عوامل موثر بر رشد این بازار در هفته‌های آینده چیست و بازار سرمایه چه روندی را طی‌ روزهای آینده در پیش خواهد گرفت.
 

Page Generated in 0/0059 sec