با فروکش کردن التهاب بیماری «کووید-19» و کاهش شدید آمار مبتلایان و بستریشدگان به کرونا اکنون میزان سرایت اسهال ویروسی در کشور افزایش یافته است که کارشناسان بهداشت بر رعایت بهداشت فردی همچنین شتوشوی میوهها برای عدم ابتلا به این بیماری تاکید دارند. در این باره رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت ضمن اشاره به افزایش آمار موارد ابتلا به اسهال ویروسی در کشور، درباره روشهای انتقال و درمان بیماری توضیح داد.
دکتر مریم مسعودیفر درباره اسهال ویروسی شایع شده در کشور اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد آمار موارد ابتلا به اسهال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل افزایش یافته است. وی افزود: بررسیهای انجام شده نشان داد موردی از وبا گزارش نشده است و به نظر میرسد با توجه به علائم بالینی و برخی آزمایشات، آنچه در گردش است، اسهال ویروسی است، البته این بدان معنا نیست که ویروس جدیدی وارد کشور شده است و اسهالهای ناشی از ویروس در سالهای قبلی نیز وجود داشته است.
مسعودیفر درباره علت افزایش شیوع این علائم گوارشی بیان کرد: در این ایام محدودیتهای کرونایی برداشته شده و تماس افراد با یکدیگر بیشتر شده است؛ افراد، بویژه کودکان در ایام کرونا در شرایط جداسازی شده و ایمنتری به سر میبردند و این احتمال وجود دارد که به علت کاهش مواجهه مردم با عوامل بیماریزا، سطح ایمنی افراد نسبت به عوامل باکتریایی و ویروسی کاهش پیدا کرده و این مساله باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی شده است.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت در گفتوگو با تسنیم تصریح کرد: خصلت اسهالهای ویروسی این است که خطر سرایتپذیری آنها نسبت به اسهالهای باکتریایی بالاتر است، در نتیجه افراد بیشتری به آن مبتلا میشوند البته این بیماری معمولا به سرعت محدود میشود و بیماران نیز بهبود مییابند.
مسعودیفر خاطرنشان کرد: اسهال ویروسی که در کشور شاهد طغیان آن بودهایم، جزو بیماریهای منتقله از آب و غذا طبقهبندی میشود. وی با بیان اینکه انتقال اسهال ویروسی میتواند از طریق مصرف آب و ماده غذایی آلوده باشد، گفت: همچنین عدم رعایت بهداشت دست باعث انتقال بیماری از فرد مبتلا به فرد سالم میشود؛ برای مثال اگر فردی پس از اجابت مزاج دست خود را بخوبی نشوید و غذایی را با دست آلوده برای دیگران فراهم کند، باعث منتقل شدن ویروس از فرد به فردی دیگر میشود؛ تماس تنفسی باعث انتقال این بیماری نمیشود.
مسعودیفر بیان کرد: کودکان، سالمندان و بیماران زمینهای یا دارای نقص ایمنی ممکن است به درجات شدیدتری از بیماری مبتلا شوند. کودکان نسبت به کمآبیهای ناشی از اسهال حساستر هستند. وی با تأکید بر لزوم شستوشوی مناسب میوهها و سبزیجات، خاطرنشان کرد: اگر میوهها و سبزیجات بخوبی شستوشو و گندزدایی نشوند ممکن است باعث ابتلای افراد به بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا از جمله اسهال ویروسی شوند.