ساز جدایی اسکاتلند از انگلیس دوباره کوک شد
یک سال پس از پیروزی حزب استقلالطلب ملی اسکاتلند (اسانپی) در انتخابات پارلمانی و در حالی که اقتصاد انگلیس با خطر رکود مواجه است، سر وزیر اسکاتلند بار دیگر ساز جدایی از انگلیس را کوک کرد. «نیکلا استرجن» رهبر حزب ملی و سر وزیر اسکاتلند اعلام کرد که قصد دارد تا پیش از پایان سال آینده میلادی همهپرسی جدایی این منطقه از اسکاتلند را برگزار کند. وی دیروز نخستین سند از سلسله اسناد درباره اهمیت استقلال اسکاتلند از انگلیس را رونمایی کرد. او در یک گفتوگوی تلویزیونی بیان داشت: اگر در همهپرسی سال ۲۰۱۴ همه آنچه را که اکنون درباره مسیری که بریتانیا در آن قرار دارد میدانستیم، شک ندارم اسکاتها به جدایی از انگلیس رای مثبت میدادند. نخستین همهپرسی استقلال اسکاتلند ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی (۲۷ شهریور ۱۳۹۳) برگزار شد که در جریان آن ۵۵ درصد از رأیدهندگان به ماندن در انگلیس و ۴۵ درصد به جدایی از انگلیس رأی دادند. مقامات دولت مرکزی (لندن) تاکید دارند که نتیجه این همهپرسی برای پذیرش یک نسل کفایت میکند. با این حال استرجن و حامیان برگزاری همهپرسی دوباره درباره حق تعیین سرنوشت اسکاتلند معتقدند که رای انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپایی، اوضاع را تغییر داده و این منطقه مایل است در اتحادیه اروپایی باقی بماند. سندی که دیروز منتشر شد دورنمای استقلال اسکاتلند را تشریح میکند و توضیح میدهد که چرا دولت محلی معتقد است اگر این منطقه مستقل شود وضعیت بهتری خواهد داشت. خانم استرجن میگوید اسناد بعدی در زمینه مسائل اقتصادی، دفاعی، اجتماعی و مزایای عضویت در اتحادیه اروپایی خواهد بود.
***
مقام صهیونیست:
اگر دکمهای برای محو کردن عربها داشتم، آن را میفشردم
«متان کهانا» معاون وزیر امور دینی رژیم صهیونیستی و از اعضای حزب «یامینا» به رهبری «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی یک سخنرانی در دبیرستان «دیرخ آوت» در شهرک صهیونیستی «افرات» اظهاراتی عربستیزانه بر زبان آورد. بنا بر گزارش دیروز (سهشنبه) پایگاه خبری «عرب۴۸» به نقل از رادیو ارتش رژیم صهیونیستی، «گلگلتز»، معاون وزیر امور دینی رژیم صهیونیستی گفت: «اگر دکمهای در کار بود و این امکان وجود داشت که با فشار دادن آن، تمام عربها از اینجا محو شوند و با یک قطار سریعالسیر به سوییس فرستاده شوند تا در آنجا زندگی خوبی داشته باشند، من این دکمه را میفشردم». متان کهانا در ادامه افزود: «اما این دکمه وجود ندارد و شاید باید در اینجا در این سرزمین به یک شکلی تنها میبودیم». عرب ۴۸ همچنین اشاره کرد که معاون وزیر امور دینی رژیم صهیونیستی در فایل صوتیای که از این سخنرانی ضبط شده است، میگوید: «این ایده که اگر ما عقب بکشیم و به مرزهای ۱۹۶۷ بازگردیم و ۲ کشور بیایند و با یکدیگر در صلح زندگی کنند، پرت و پلاست».
***
منبع لبنانی: معادله «میدان قانا» در ازای «میدان کاریش» وجود ندارد
یک منبع رسمی لبنان روز گذشته درباره مذاکرات غیرمستقیم برای مرزبندی دریایی این کشور با اراضی اشغالی اظهارنظر کرد. این منبع به خبرگزاری اسپوتنیک گفت لبنان از طرف آمریکایی میخواهد که رژیم صهیونیستی را مجبور کند تا هر گونه فعالیت در منطقه مورد مناقشه در حد فاصل خط ۲۳ و ۲۹ را متوقف کند. این منبع همچنین گفت فضای دیدار«آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی با دولت لبنان، «مفید و سازنده بود و به ما وعده داد که در سریعترین زمان ممکن به لبنان بازخواهد گشت». به گفته این منبع، هیچ معادلهای تحت عنوان «میدان قانا در ازای میدان کاریش» وجود ندارد؛ بلکه لبنان از حقوق خود دفاع میکند و نمیخواهد به حقوق دیگران تعدی کند. وی همچنین تصریح کرد لبنان سالهای زیادی را از دست داده و اکنون زمان آن فرا رسیده است که پا در مسیر اکتشاف، حفاری و استخراج بگذارد. هوکشتاین دیروز در راستای بررسی منطقه مورد مناقشه و به منظور حل تنشهای اخیر بیروت با رژیم صهیونیستی، وارد لبنان شد و با مقامات مختلف این کشور از جمله «میشل عون» دیدار کرد.
***
زمان سفر بایدن به عربستان مشخص شد
منابع آگاه در گفتوگو با شبکه انبیسی، از دیدار جو بایدن و محمد بنسلمان ولیعهد عربستان، در جریان سفر ماه آینده بایدن به این کشور خبر دادند. بر اساس این گزارش، در این سفر ۲ روزه که برای پانزدهم و شانزدهم جولای (24 و 25 تیر) برنامهریزی شده، قرار است جو بایدن با محمد بنسلمان ولیعهد عربستان دیدار کند. بر اساس اعلام این منابع، در نخستین روز از این دیدار، گفتوگوهای دوجانبه بایدن و بنسلمان برگزار میشود و در روز دوم نیز بایدن با رهبران شورای همکاری خلیجفارس دیدار و گفتوگو خواهد کرد. قرار است بایدن در این سفر ۲ روزه، درباره مسائل حقوق بشری با بنسلمان گفتوگو کند. اما یکی از مهمترین اهداف سفر بایدن، بهبود مناسبات و ارتباطات واشنگتن با این کشور عربی پس از کشته شدن جمال خاشقجی است. بایدن آن زمان عربستان را دولتی منفور و پادشاه این کشور را مسؤول مستقیم قتل هولناک جمال خاشقجی خوانده بود که این موضوع باعث تیره شدن روابط ۲ کشور شده بود. از دیگر اهداف این سفر بحث درباره جنگ یمن و برقراری آتشبس در این کشور و نیز طرح نگرانیها درباره پیشروی ایران در برنامه هستهای عنوان شده است. این منابع خاطرنشان کردند جو بایدن هفته گذشته در پاسخ به پرسشی درباره سفر احتمالی خود به ریاض گفت اگر به ریاض سفر کند، درباره بهبود روابط عربستان با اسرائیل، با مقامات عربستانی گفتوگو خواهد کرد در حالی که عربستان هنوز اسرائیل را به عنوان یک کشور نپذیرفته است.