همزمان با ورود نفتکشهای ایرانی به سوریه و ونزوئلا، نفتکش ایرانی در یونان رفع توقیف شد
گروه سیاسی: دریا به مظهر و نماد قدرت ایران تبدیل شده است که رد این گزاره را در اخبار روزهای اخیر میتوان پیدا کرد؛ از اقدام مقتدرانه در توقیف نفتکشهای یونانی در پاسخ به توقیف نفتکش ایرانی گرفته تا ساخت و تحویل نفتکش صدرا به طرف ونزوئلایی که هر کدام تبدیل به نشانههایی از قدرت ایران در دریا و نقش تعیینکننده کشورمان در امنیت انرژی جهان شدهاند. با این حال روز گذشته انتشار مجموعهای از اخبار این فرض را بیش از پیش تقویت کرد.
ظهر روز گذشته بود که سازمان بنادر و دریانوردی در بیانیهای با اشاره به آخرین وضعیت توقیف بار کشتی ایرانی از سوی یونان، اعلام کرد: با اقدام سریع و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران و پیگیری ارگانهای ذیربط و حمایتهای وزیر راه و شهرسازی، بهرغم حکم آمریکاییها مبنی بر نگهداری کشتی و توقیف کالا به نفع این کشور و موافقتنامه معاضدت حقوقی بین آمریکا و یونان، در نهایت حکم بازگرداندن بار به صاحب آن صادر شد و دولت یونان دستور مربوط را صادر کرد و اکنون شاهد رفع توقیف نفتکش ایرانی و بازگرداندن بارش به صاحب آن هستیم.
* ورود نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا و سوریه
بامداد روز گذشته همچنین خبرگزاری رویترز مدعی شد یک فروند نفتکش تحت پرچم ایران که حامل یک میلیون بشکه نفت خام است وارد آبهای ونزوئلا شده است. این سومین محموله نفت خام است که از سوی شرکت بازرگانی نفت ایران به شرکت دولتی PDVSA در ونزوئلا تحویل شده است. تحویل این محموله بعد از عقد قرارداد میان ۲ طرف برای عرضه نفت سبک به طرف ونزوئلایی انجام شده است. همچنین روزنامه سوری «الوطن» به نقل از منابع آگاه از پهلو گرفتن ۲ نفتکش ایرانی در سواحل سوریه خبر داد و نوشت این امر، نخستین نشانههای فعال شدن خط اعتباری جدید بین ایران و سوریه است.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه در تهران نوشت وصول نفتکشها به صورت طبیعی، طبق جدولهای زمانبندیشده مشخص و بدون تاخیر ادامه خواهد یافت. الوطن نوشت: به گفته این منابع، تاخیر در ورود نفتکشهای ایرانی به آبهای سوریه طی ماههای گذشته، ناشی از اصلاحاتی است که در سازوکار خط اعتباری بین ۲ کشور پس از تشکیل دولت جدید در ایران رخ داده است. تسریع در فعالسازی توافقات یکی از موضوعات مورد بحث بشار اسد رئیسجمهور سوریه در سفر اخیرش به تهران بود که این سفر به حلوفصل قرارداد فنی و تسریع در ارسال نفت کمک کرد و ۲ نفتکشی که دیروز وارد آبهای سوریه شدند؛ نخستین ثمره این سفر است که شاهد همکاریهای اقتصادی بیشتر ۲ کشور خواهد بود.